Tranebærjuice: fordeler og skader på menneskekroppen, sammensetning og oppskrifter

Innholdsfortegnelse:

Tranebærjuice: fordeler og skader på menneskekroppen, sammensetning og oppskrifter
Tranebærjuice: fordeler og skader på menneskekroppen, sammensetning og oppskrifter
Anonim

Tranebærjuice… Fordeler og skader på menneskekroppen, den kjemiske sammensetningen og smaken av produktet, unike folkeoppskrifter og funksjoner ved tilberedningen av drikken - alt dette og mye mer vil bli lært av lesere fra denne artikkelen.

Om det magiske bæret

Tranebær vokser hovedsakelig på den nordlige halvkule og i myrområder. Bæret skiller seg fra andre ved at det inneholder en ufattelig mengde nyttige stoffer og vitaminer. De helbredende egenskapene til tranebær var kjent selv i det gamle Russland. Så, i stedet for den vanlige teen eller kaffen om morgenen, drakk våre forfedre et glass "zvartsa", som inkluderte denne delikatessen.

Tranebærjuice er et utmerket middel mot forkjølelse og betennelse. Avkok og infusjoner av bær har antiseptiske og styrkende egenskaper. I tillegg er fruktdrikk et utmerket middel mot tørst på en varm sommerdag.

tranebærjuice fordeler og skader
tranebærjuice fordeler og skader

Tranebær er en flerårig busk med tynne stilker som kryper langs bakken. I folket har planten flere navn. Dette er alles favoritt og ærverdige "krane" eller "sur doktor".

Tranebærjuice: fordeler og skader

Sammensetningen av denne drinken blir fortsatt forbedret - for tiden studerer forskere nøye de fordelaktige egenskapene og egenskapene til dette bæret, og hver gang deres innsats blir kronet med suksess. Så du bør se nærmere på den kjemiske sammensetningen til bæret:

  • Mikronæringsstoffer: kalium, kobber, krom, jern, tinn, magnesium osv.
  • En enorm mengde vitaminer, blant dem er det et stort antall elementer fra gruppe B og E.
  • Betydende andel vitamin C (ca. 20%).
  • Fruktose, sukrose og glukose.
  • Pektin og organiske syrer.

Tranebær brukes til å lage syltetøy og syltetøy. Bær høstes for vinteren, og lagres også i løsvekt i fryseren. Når kulda kommer lager de deilig tranebærjuice. Fordelene og skadene med denne drikken er kjent for mer enn én generasjon.

tranebærjuice fordeler og skader for barn
tranebærjuice fordeler og skader for barn

Nyttige egenskaper til tranebær

De fordelaktige egenskapene til dette bæret var kjent tilbake i det gamle Russlands dager. Så på 1500-tallet ble avkok og infusjoner av tranebær brukt som et antiinflammatorisk middel. Bærsaft ble også brukt til å smøre sår og kutt. For tiden er de fleste forskere og leger enige om at tranebær forsterker effekten av de vanligste antibiotika. eviggrønne bladertranebær brukes effektivt i folkemedisin for fremstilling av urtepreparater som bidrar til effektivt å fjerne steiner fra nyrene. Tranebærjuice, hvis fordeler og skader blir undersøkt den dag i dag, slukker ikke bare tørsten på en sommerdag, men bidrar også til å senke en høy temperatur, og brukes også til å normalisere aktiviteten i mage-tarmkanalen.

tranebærjuice fordeler og skader under graviditet
tranebærjuice fordeler og skader under graviditet

Kontraindikasjoner

I noen tilfeller kan tranebær og produkter som inneholder dem ikke ha en gunstig effekt og til og med være skadelig. For eksempel er bæret kontraindisert for de som har en akutt intoleranse mot ethvert stoff eller hjelpeelement som er en del av tranebæret. Det handler om allergier. Ved det minste tegn på intoleranse - rødhet, kløe eller utslett - slutt å ta produktet umiddelbart.

Med ekstrem forsiktighet inntas tranebærprodukter under amming, og reaksjonen til et lite barn under tre år bør også overvåkes nøye. Ikke i noe tilfelle bør du gi bær og tranebærprodukter til de som lider av sykdommer i mage-tarmkanalen (gastritt, magesår) under en forverring. Forresten, eksperter innen medisin anbefaler på det sterkeste å ikke ta tranebærjuice i sin rene form på tom mage. Det er bedre å fortynne det med vann - dette vil ikke provosere overdreven sekresjon av magesaft. Generelt er det best å spise tranebærprodukter som dessert - etter hovedmåltidet.

tranebærjuicefordeler og skader på nyrene
tranebærjuicefordeler og skader på nyrene

Tannleger er heller ikke så godmodige til dette bæret. Etter deres mening bidrar aminosyrene i tranebær til rask ødeleggelse av tannemaljen.

Bruker godbiter

Hvordan bruker du tranebær? Sikkert det første du tenker på er tranebærjuice, hvis fordeler og skader er kjent over hele verden. For å tilberede denne drinken trenger du bare å helle friske bær med kokende vann og tilsette sukker. Denne tilberedningsmetoden lar deg lagre de mest nyttige egenskapene og nyte den uovertrufne smaken av tranebærjuice.

Det er imidlertid også en tradisjonell måte å tilberede denne drinken på. For å gjøre dette må du male 0,5 kg ferske tranebær (du kan gjøre dette med en blender), klem ut saften og hell de resterende bærene med en liter kokt vann, sett på brann, kok opp og hold i dette tilstand i ytterligere 10 minutter. Sil den resulterende buljongen gjennom osteduken, tilsett den gjenværende juicen, sukker etter smak og la stå til den er helt avkjølt.

Fordeler med tyttebær for kroppen

Fordelene og skadene til tranebær har ikke blitt grundig studert. Det er imidlertid flere åpenbare faktorer som er bevist empirisk. Så dette bæret er preget av et høyt innhold av tannin - et stoff som effektivt bekjemper inflammatoriske prosesser i kroppen. Tranebær behandler utmerket sykdommer i det genitourinære systemet. Tranebærjuice er veldig effektivt i disse tilfellene. Fordelene og skadene på nyrene bestemmes individuelt. I tillegg finnes bær imaksimal mengde magnesium og vitamin C. Dette gjør tranebær nyttig som hjelpestoff i behandlingen av hjerte- og karsykdommer. Regelmessig inntak av tranebærprodukter reduserer dannelsen av blodpropp betydelig.

tranebærjuice fordel og skade sammensetning
tranebærjuice fordel og skade sammensetning

Tranebærjuice har mange nyttige egenskaper. Fordelene og skadene ved graviditet er ennå ikke fullt ut forstått. En ting er klart - produkter fra dette bæret bør konsumeres med ekstrem forsiktighet i tilfelle av mulige manifestasjoner av en allergisk reaksjon.

Tranebær for barn

Som allerede nevnt har tyttebær mange nyttige egenskaper og kvaliteter. Små barn under tre år bør være ekstremt forsiktige når de prøver tranebærprodukter. Det er lurt å spandere syltetøy eller syltetøy til barna etter hovedmåltidet. På en varm sommerdag kan du tilby barnet ditt tranebærjuice. Fordelene og skadene for barn bestemmes på individuell basis. Så en allergi mot en hvilken som helst komponent som er en del av tranebær tyder på at det er svært uønsket å spise det.

fordelene med tranebær for kroppen fordelene og skadene til tranebær
fordelene med tranebær for kroppen fordelene og skadene til tranebær

Men alle vet at tranebærdrikk er et utmerket febernedsettende og betennelsesdempende middel. Og dette betyr at med forkjølelse er tranebær en uunnværlig assistent. Dette bæret er kjent for sine gunstige egenskaper. Derfor er det verdt å vurdere i hvilke tilfeller det vil bli en effektiv medisin eller en adjuvans.

Anbefalt: