Cocktail "Idiot": oppskrift, drikkekultur
Cocktail "Idiot": oppskrift, drikkekultur
Anonim

Kombinasjonen av kompatible og dårlige drinker har lenge vært populær i mange virksomheter som kaller slike blandinger cocktailer. På nesten hvilken som helst kafé eller restaurant tilbys besøkende mange uvanlige kombinasjoner, hvorav noen kan overraske gourmeter på en ubehagelig måte. Spesielt i CIS-landene, hvor bedrifter til og med tilbyr cocktailer som "Screwdriver" eller "Ruff".

Idiot-cocktailen, som den lenge har blitt k alt av sanne kjennere av alkoholholdige produkter, finnes ikke på menyen til de fleste etablissementer. Men i mange land bestiller ferierende i forskjellige aldre det, og mistenker ikke engang dette støtende navnet. Hva slags cocktail er dette, hvorfor cognac-kjennere hater det, hvordan lage det på riktig måte, bør enhver elsker av alkoholholdige produkter vite.

Cocktail "Idiot"
Cocktail "Idiot"

Hva brukes i tilberedningen av drikken?

Hva får du når du blander cognac med cola? Idiot cocktail. Det er dette fornærmende ordet som elskere av dyr alkohol kaller både selve cocktailen og de som bestiller den. Vanligvis vises ikke en slik blanding i menyen til noen institusjon, men besøkende bestiller fortsatt aktivtkonjakk eller whisky fortynnet med cola, til glede for servitører som ikke trenger å lage en drink på lenge, og til skrekk for alkoholkjennere.

"Idiot" kalles denne kombinasjonen fordi konjakk og whisky drikkes uten snacks og uten andre urenheter. Dette gjelder selvfølgelig bare for lagrede drikker av høy kvalitet, hvis smak skal nytes, og ikke avbrytes av noe. Ekte konjakk har en unik smak og aroma som ikke trenger å bli avbrutt av noe, men billige analoger har en skarp og ubehagelig velsmak, og det er derfor de ofte blandes.

Hvor kommer denne kombinasjonen fra?

Det er ikke kjent med sikkerhet hvor denne blasfemiske kombinasjonen kom fra. Ikke en eneste bartender i verden er anerkjent for å lage denne oppskriften, selv om ikke alle er imot en slik cocktail. Over tid har «Idioten» til og med blitt et symbol på ungdommen, som ikke alltid har råd til å drikke alkoholholdige drikker av høy kvalitet.

Bilde "Idiot" cocktail
Bilde "Idiot" cocktail

I følge mange tok Beatles med seg fra USA en oppskrift på en drink som Idiot-cocktailen: 50 ml cognac (whisky) og 50 ml cola. Liverpool-fireren ble betatt av denne kombinasjonen, som de klarte å prøve på en av turene, og begynte aktivt å promotere den i Europa. Siden den gang, på mange puber og kafeer der Beetles opptrådte, begynte de å tilby denne cocktailen til alle besøkende.

Idiot-cocktailen fanget ikke opp over alt. I England mener de for eksempel at en slik kombinasjon er uakseptabel. Men i Amerika, hvor Coca-Cola har blitt en nasjonal skatt, er drinken utrolig etterspurt, både i dyretablissementer, og på vanlige kafeer.

Legend om "Idioten" i Russland

Blant bartenderne er det en historie om at de begynte å blande whisky med cola i vårt land. Ifølge legenden, på 90-tallet, kom en mann fra den tiden til en av de dyre etablissementene: dyre klær, gull, et imponerende utseende, i en dyr bil. Sammen med ham var en fantastisk følgesvenn, bortskjemt med økonomien til mannen hennes. De bestilte en dyr, flerårig konjakk, og en flittig kelner serverte dem to glass med drinken. Dette gjorde jenta rasende, hun anklaget etableringen for "forferdelig kundeservice" og krevde is og cola til den dyre drinken.

cognac og cola cocktail idiot
cognac og cola cocktail idiot

Mange år har gått siden den gang, Pepsi-generasjonen har allerede vokst opp, men Idiot-cocktailen har vært populær i mange land: både i CIS og rundt om i verden. Mange servitører spør til og med besøkende hvordan man serverer cognac eller whisky - med eller uten cola.

Cocktailoppskrift

Ofte serverer etablissementer whisky og cola hver for seg slik at den besøkende kan justere proporsjonene selv. Klassisk cocktail "Idiot" - 50 ml cognac og samme mengde cola, pluss noen isbiter. Både alkoholholdige og alkoholfrie komponenter skal være kjølt, cola - nyåpnet. Sammen med en cocktail kan de også servere en sitronskive som pynter glasset.

Det er også en svakere kombinasjon av 1:3 - 1 del whisky eller konjakk, 3 - cola. I stedet for Coca-Cola foretrekker noen Pepsi, og hevder at sistnevnte er bedre for denne cocktailen.

Cognac med colacocktailidiot eller noe mer
Cognac med colacocktailidiot eller noe mer

Cocktailmodifikasjoner

I noen virksomheter har «Idioten» blitt grunnlaget for å lage nye kombinasjoner som tilbys besøkende. For eksempel en cocktail "3 C" - cognac (cognac), cola (coca-cola) og kaffe (kaffe). For matlaging trenger du:

  • 30g cognac;
  • 300ml cola;
  • ½ pose pulverkaffe.

Alt blandes i en spesiell bolle og serveres avkjølt. Denne kombinasjonen treffer hodet ganske raskt, og derfor er den populær blant unge mennesker.

Også, på grunnlag av Idioten, tilbereder de den cubanske Brandy-cocktailen. For dette trenger du:

  • 50g cognac;
  • 20g limejuice;
  • 5 isbiter;
  • 100 ml cola.

Cognac, juice og is blandes i en shaker, helles deretter i et glass og helles med cola. Denne kombinasjonen skaper en uvanlig smak som mange liker.

cocktailidiot 50 ml konjakk
cocktailidiot 50 ml konjakk

Noen virksomheter legger til andre ingredienser til "Idiot": fløte, vaktelegg, likører, diverse juice. I stedet for cola kan de tilby Pepsi, snaps eller annen kullsyreholdig søt drikke. Is kan serveres hel eller knust i en spesialmikser.

Fordeler med drinken

Idiot-cocktailen, selv om den skaper forvirring blant sanne kjennere av dyr alkohol, er fortsatt veldig populær. Selv cognachuset Hennessy populariserte en gang denne kombinasjonen for sine kunder, og skapte en ferdig blanding på flaske, som Jack Daniels. Men ikke alle alkoholkjenneremarkedsføringstrikset f alt i smak.

Cocktailidiot 50 ml
Cocktailidiot 50 ml

Cola passer faktisk godt med rom, dette er en klassisk oppskrift hvor en søt brus virkelig passer. Men dyr konjakk eller whisky er ikke det beste alternativet.

Få har råd til alkoholholdige drikker av høy kvalitet. Dessuten finnes de ikke alltid i butikkene. Derfor, for rimelige konjakker, er cola en ekte frelse, siden den avbryter smaken og aromaen av alkohol av lav kvalitet, og Idiot er en cocktail som virkelig vil hjelpe med å redde kvelden. Han er spesielt elsket for dette av unge mennesker som ikke har råd til noe bedre.

Ulemper med drinken

"Idiot" er en cocktail for de dumme, sier drinkkjennere. En dyr drink med mange års lagring, av høykvalitets råvarer og tilberedt med riktig teknologi, har en behagelig, spesiell smak som bør nytes, og eventuelle urenheter (ofte til og med is) vil bare ødelegge inntrykket.

Denne kombinasjonen er ikke spesielt anbef alt av leger: kullsyreholdige drikker gjør at alkohol absorberes raskere, noe som gjør at en person blir full raskere. I tillegg ødelegger søt brus tannemaljen, og konjakk kan farge den. Men hvis du drikker konjakk av lav kvalitet, så er faktisk ikke gule tenner det verste som kan være.

Å bestille konjakk med cola (idiotcocktail) eller noe sterkere i noen etablissementer er generelt farlig: du vet aldri hva som skjenkes i et glass. Det er mye skumlere på ubekreftede steder å drikke krembaserte drinker (deres utløpsdato er ikke alltidsjekk), men "Idiot" kan føre til mange problemer for besøkende.

Anbefalt: