Metoder for å tilberede tørkede poteter i husmannskost
Metoder for å tilberede tørkede poteter i husmannskost
Anonim

Tørkede poteter er ikke noe fancy mat. Imidlertid tyr mange mennesker til denne metoden for å lagre denne velkjente rotavlingen. I motsetning til disse menneskene er det også de som aldri trodde at poteter kan tørkes. Kanskje hele poenget er at slike mennesker aldri ville trenge tørkede poteter på kjøkkenet på grunn av deres rolige livsstil. Og dette er sant: i forholdene i en gjennomsnittlig bygd, der det er forskjellige butikker, inkludert grønnsaksbutikker, er det usannsynlig at et slikt produkt tilhører gruppen av essensielle varer.

Hvem trenger en tørket potetoppskrift?

hvordan lage tørkede poteter
hvordan lage tørkede poteter

La oss prøve å gjette hvem som kan trenge denne metoden for å tilberede en rotfrukt. Først av alt er slike poteter nødvendig av folk som ofte er i naturlige forhold. Vanligvis er dette grupper av romantiske turister som elsker kveldssamlinger rundt bålet. De drar på camping langt fra stedetbosted for mennesker, og der hjelper et slikt produkt som tørkede poteter dem mye. En tørr grønnsak tar mye mindre plass i bagasjen og veier lite.

Denne tilberedningsmetoden er også viktig å lære for de som i prinsippet bor veldig langt fra sivilisasjonen.

Du kan forresten koke tørkede poteter til eksperimentelle formål. Han er ganske dyktig til å hjelpe til, for eksempel i landet.

Matlagingsmetoder

Det er mange måter å tilberede denne rotfrukten ved å tørke. Hver metode finner sine fans som foretrekker å bruke den. Avhengig av hvilke mål personen som tørker potetene forfølger, velges selve metoden. For eksempel vil poteter for en fottur være vesentlig forskjellig fra et mer edle tørke alternativ (med pepper og s alt).

Hvordan koker du tørkede poteter for en fottur

tørkede poteter hjemme
tørkede poteter hjemme
  • Vi vasker rotfruktene og går videre til behandlingen. Skrell først potetene.
  • Skjær i tynne skiver. Hver del bør ikke være mer enn en halv centimeter tykk. Velg størrelsen som er behagelig for deg. Husk at under tørkeprosessen vil skivene krympe, men i det øyeblikket de tilberedes i suppen, på bålet, vil skivene gå tilbake til sin opprinnelige størrelse.
  • Legg arbeidsstykkene i bløt i kaldt vann i ti til femten minutter. Prosedyren vil fjerne overflødig stivelse fra potetskivene. Så vasker vi alle potetene grundig og fjerner vannet.
  • Bli kvitt overflødig fuktighet så mye som mulig. Alle midler er gode: du kanLegg dem på et rent kjøkkenhåndkle og vri lett ut. Du kan også bruke en papirversjon av håndkleet.
  • Legg potetene i kokende s altet vann i fem minutter. Vi tar den ut etter denne tiden og dypper den umiddelbart i en bolle med kaldt vann (eller skyller den under springen i et dørslag).
  • Forvarm ovnen til en temperaturverdi på 100 grader.
  • Fordel potetene i ett lag på arket der tørkeprosedyren skal foregå. Vi fikser døren slik at den står på gløtt (et viktig poeng).
  • Sjekk potetene etter en halvtime. Hvis den er brunet litt i bunnen, er det på tide å snu den. Gjør dette forsiktig med hver skive. Nå skal vi røre potetene hver time til de er helt tørre.
  • Ta ut av ovnen og la potetene avkjøles helt.
  • Fardige poteter oppbevares best i en tett lukket glasskrukke.

Hjemmelagde chips

oppskrift på tørkede poteter
oppskrift på tørkede poteter

Tørkede poteter hjemme kan lages i form av chips. Det er nok å tilsette s alt, m alt pepper eller noen aromatiske urter. Noen bruker de kjente buljongterningene i stedet for krydder.

For det første eksperimentet, velg følgende sett med produkter i angitt mengde:

  • to store poteter;
  • en teskje s alt;
  • en tredjedel av en teskje m alt pepper (rød eller svart etter smak).

Matlagingsteknologi

Tilberedning av poteter
Tilberedning av poteter

Rengjør knollene ogvi vasker dem. Vi gjør plastskiver opptil halvannen millimeter tykke.

La det tilberedte halvfabrikatet ligge i kaldt vann i en halvtime for å fjerne overflødig stivelse.

Etter denne tiden, tøm av vannet og vask skivene igjen. Vi tørker hver plast så grundig som mulig. Bruk et kjøkkenpapir.

Fordel poteter pent på et bakepapir i ett lag. Dryss litt pepper, s alt og tørket urteblanding på toppen av hver skive. Eller bruk en buljongterning til dette formålet.

Forvarm ovnen (temperaturen skal være 100 grader). Etter oppvarming sender vi den tilberedte potetplasten inn i innvollene. Vi åpner døren litt ved ovnen og fikser den med noe i ønsket posisjon. Den totale tørketiden vil være fem timer (pluss eller minus ti minutter).

Du kan oppbevare slike poteter i en tett lukket glassbeholder. Retter med ham må bare oppbevares på et mørkt sted. Og det er bedre å bruke den resulterende matbiten med en gang.

Anbefalt: