Hjemmelaget eplevin - en oppskrift på en deilig drink

Hjemmelaget eplevin - en oppskrift på en deilig drink
Hjemmelaget eplevin - en oppskrift på en deilig drink
Anonim

Den hjemmelagde eplevinen, oppskriften som du vil lese nedenfor, regnes som en klassiker, basert på den du kan eksperimentere i det uendelige. Men først, litt om selve fruktene. Enhver type vin passer til vin. Men hvis du vil ha en søt drink, velg de riktige eplene også.

Hjemmelaget eplevin, oppskrift
Hjemmelaget eplevin, oppskrift

Mange elskere av hjemmevinproduksjon tror at den beste måten å lage hjemmelaget vin av epler på er å ta høst- eller vintervarianter av denne frukten. Anis og Antonovka er ledende innen håndverksmessig vinproduksjon.

Epler må velges nøye ut for deres modenhet. Umodne frukter kan gjøre vin til eddiksyre, mens råtne frukter vil ødelegge aromaen til drinken. Hjemmelaget eplevin (oppskriften på enhver forberedelse innebærer dette) bør tilberedes av rene og modne frukter. Jo mer selektive epler, jo smakfullere blir vinen. Vær samtidig oppmerksom på at du ikke i noe tilfelle skal vaske frukten som drikken skal tilberedes fra! Dermed vaskes naturlig gjær av fra dem, på grunnlag av hvilken gjæringsprosessen finner sted. Du kan rense frukten fra bakken og smuss med en tørr klut.

Enhver hjemmelaget vin fra epler (oppskriften forplikter), må du koke innspesielle redskaper. Nei, du trenger ikke finne opp hjulet på nytt. Bare velg en flaske eller en annen beholder laget av glass, men i alle fall ikke laget av jern, aluminium eller kobber. Emaljevarer fungerer også bra. Det er her du må vaske den grundig. Først - bare varmt vann, deretter - med brus, som må vaskes samvittighetsfullt av veggene på oppvasken

En annen obligatorisk enhet er en spesiell kork. Det kalles en vannforsegling. Dette er vanligvis en trekork med et rør som har to hull: det ene er inne i flasken, det andre er i den andre enden av røret, som senkes ned i en beholder med vann.

Hvordan lage eplevin
Hvordan lage eplevin

Alt. Hvis du har en vannforsegling, kan du allerede lage din egen hjemmelagde eplevin. Oppskriften krever kun selve fruktene og sukker til dette. Klem ut all saften fra eplene. Det er best å bruke en juicer til dette. Hell ferskpresset juice i spesialflasken vår (kapasiteten kan være veldig forskjellig), lukk den med en vannforsegling og la den gjære. Sett den andre enden av korkrøret inn i en krukke med vann. Gjæringsprosessen vil være godt synlig ved "røring" av denne væsken, som hele tiden vil motta karbondioksid.

Etter tre til fire uker, når gassene praktisk t alt slutter å slippes ut, kan vinen allerede konsumeres. Imidlertid er den ennå ikke renset, og ikke spesielt sterk - syv eller åtte grader, ikke mer. For å smake ligner denne vinen på en syrlig kompott "med grader". For å gjøre denne drinken virkelig smakfull og sterk, må den siles godt og tilsettesflytende sukker. Jo mer det er, jo sterkere er vinen. Det antas at hver 20. gram sukker per liter drikke gjør hjemmelaget vin en grad sterkere. Vanligvis tilsetter hjemmevinprodusenter 100 gram sukker per liter til eplevin. Med slike proporsjoner har den en grei styrke (omtrent tjue grader), og en behagelig fruktsmak.

Lage hjemmelaget eplevin
Lage hjemmelaget eplevin

Men det er ikke alt. Eplevin med sukker skal "spille" igjen i samme beholder. Og jo lengre, jo smakfullere og edlere blir det. Noen eiere klarer å vente et helt år på at vinen "spiller nok". Og det er verdt det. Men som et minimum bør denne prosessen fortsette i minst en måned.

Nå som du kjenner de grunnleggende hemmelighetene til hvordan du lager vin av epler, kan du trygt eksperimentere ved å leke med smak og farge. Du kan legge til bringebær, alle slags krydder, honning, alle andre ingredienser som kan forsterke eller understreke smaken til denne drinken. Oppbevar den på et kjølig sted, du kan også i kjøleskapet.

Anbefalt: