Forskjellen mellom landsbyegg og butikkegg og fordelene deres

Innholdsfortegnelse:

Forskjellen mellom landsbyegg og butikkegg og fordelene deres
Forskjellen mellom landsbyegg og butikkegg og fordelene deres
Anonim

Mange husmødre er bekymret for hvordan naturlige (landsby) kyllingegg skal være, hvordan de skiller seg fra butikkkjøpte og om de har noen spesielle fordeler. Dette er spørsmålet som vil bli reist i denne artikkelen.

Det skal bemerkes at alle som avler opp kyllinger på egenhånd, vil enkelt finne ut hvor det naturlige egget er og hvor fabrikken det er. En byboer må legge merke til noen få nyanser du må huske når du kjøper.

fordelene med landsbyegg
fordelene med landsbyegg

Viktig nyanse

Landsegg selges ikke i butikk. Dette skyldes det faktum at butikkjeder foretrekker å samarbeide med store produsenter som kan tilby en enorm mengde varer når som helst på året. Landsbykyllinger er i stand til å skynde seg godt bare i den varme årstiden. Om vinteren, for å få det vanlige antallet egg, må du mate fuglene med spesiell mat. Dette vil påvirke kvaliteten på produktet.

Hva er forskjellen fra butikkkjøpt?

Hva er forskjellen mellom bygdabutikkkjøpte egg? Først av alt vil alle eggene i brettet være forskjellige. Dette skyldes det faktum at kyllinger, som bor i en voliere, bærer produktet dit de vil. Ingen holder dem i bur og gir ikke spesiell mat slik at eggene blir omtrent like. Ofte er eggene tilsmusset i søppel, de kan ha en flis fra en rullestein. Noen høner har et hvitt produkt, noen et brunt. Når det gjelder størrelse, vil ungfugler legge små egg, mens voksne legger egg av en mer kjent størrelse.

Landsbyegg blir nesten alltid befruktet, dette kommer av at alle i husholdningen har en hane. Ikke vær redd for å spise dem. Slike egg har flere næringsstoffer og påvirker ikke menneskers helse negativt. Butikkproduktet er ikke fruktbart. I produksjonen blir slike egg eliminert.

Naturlige egg vil ikke bli stemplet. Når du kjøper, bør du ikke fokusere på fargen på eggeplommen. Under fabrikkforhold har de lenge lært å farge nyansen ved hjelp av spesiell mat. I naturlige egg er plommen ofte mørkere, men ikke alltid. Dette tallet avhenger av tiden på året da det ble revet.

Skallet er grovt å ta på, i motsetning til butikkproduktet. Sistnevnte er glatt. Lukten er også annerledes. I rustikke egg er det mettet. Smaken er selvfølgelig også annerledes, hjemmelagde egg er bedre i denne forbindelse.

hva er forskjellen mellom landsbyegg
hva er forskjellen mellom landsbyegg

Holdbarhet for egg

Det er også viktig hvor mye du kan lagre produktet. Holdbarheten til landsbyegg er omtrent en måned når de er rå, hvis de oppbevares i kjøleskap. kokthardkokt - opptil to uker, bløtkokt - opptil 2 dager. Sprukket kokt kan lagres i 4 dager, skrelles - 3 dager. Ødelagt rå - ikke mer enn 2 dager. Hvis påskeegg, så avhenger alt av hvordan de ble behandlet. Hvis et naturlig fargestoff brukes, for eksempel løkskall eller rødbeter, kan de lagres i opptil 15 dager. Når behandlet med kjemikalier - ikke mer enn 2 dager. Hvis en termisk film limes inn, må produktet spises innen 4 dager.

Landsby eller lagre egg
Landsby eller lagre egg

Benefit

Faktisk går det mange rykter om fordelene med landsbyegg. De har mange nyttige stoffer, gjenoppretter immunsystemet, som forringes under påvirkning av miljøfaktorer.

Vurder de spesifikke fordelene med et naturlig produkt. Hvis du spiser det regelmessig, kan du forhindre utvikling av øyeproblemer. Spesielt snakker vi om sklerotiske prosesser. Et eksempel på en slik sykdom er grå stær. De menneskene som stadig spiser landsbyegg har en utmerket tilstand av kapillærer og synsnerver.

Skallet til et naturprodukt er også nyttig. Den inneholder kalsium, kalium og andre stoffer som har en positiv effekt på menneskers helse. Eksperter anbefaler ikke å kaste skallet, men å knuse det og bruke det. Hvis du blander smulene med sitronsaft, vil en slik blanding gjenopprette den nødvendige mengden mineraler i kroppen.

Nyttige egenskaper til naturlige egg forklares med at fugler kun mates med høykvalitetsfôr for å bli mett. Kostholdet deres er balansert, fuglene holdes i rene ogkomfortable forhold. Det er ikke noe slikt i fabrikken, siden hovedoppgaven i produksjonen er å bruke mindre midler og få mer produkt. Tamkyllinger stelles og egg samles inn daglig.

gårdseggs holdbarhet
gårdseggs holdbarhet

Hvordan velge egg?

For å få i deg alle næringsstoffene fra egg, må du hele tiden konsumere dem, mens du kun kjøper naturlige. Når du velger, anbefales det å ta hensyn til størrelsen. Jo mindre det er, jo mer nyttig vil egget være. Dette skyldes det faktum at unge høner som legger små egg ikke har noen sykdommer. For å være sikker på at fuglen var frisk da egget ble lagt, må du være oppmerksom på utseendet. Hvis tuten på egget er skarp, og den veier ikke mer enn 55 g og ikke mindre enn 50 g, så var kyllingen ung og ikke syk.

rustikk kyllingegg
rustikk kyllingegg

Konklusjoner

Artikkelen beskriver hvordan hjemmelagde egg skiller seg fra fabrikkens. Det er viktig når du kjøper å ta hensyn til alle nyansene for å vite nøyaktig hvilket produkt som kjøpes. Det er ikke noe g alt med å spise butikkegg, de skader ikke kroppen. De har imidlertid få næringsstoffer og en svak smak.

Det er nødvendig å kort fremheve de spesielle punktene som allerede er nevnt ovenfor.

Naturlige egg:

  • duftende og deilig;
  • alt i et stort brett vil ha en annen farge, form, størrelse, noe kan være skadet eller skittent;
  • koster mer enn fabrikken;
  • vanskeligere å kjøpe;
  • røft å ta på.

Når du kjøper, må du kjenne selgeren,ellers er det ingen garanti for at han ikke kjøpte butikkens egg. Det bør huskes at en kylling ikke kan legge mer enn 25-30 egg per måned. Derfor, hvis en bonde bare har 10 lag, og han stadig tilbyr en enorm mengde produkt, må du tenke: kjøper han det i butikken?

Anbefalt: