Hva er acidophilus melk?
Hva er acidophilus melk?
Anonim

Hva er acidophilus melk? Vi vil svare på dette spørsmålet i denne artikkelen. Vi vil også fortelle deg om hvordan denne drinken er laget, hvilke nyttige egenskaper den har og mer.

acidophilus melk
acidophilus melk

Generell informasjon

Acidophilus melk er en melkedrikk som er beriket med melkesyrebakterier. Slike mikroorganismer er i stand til å endre smaken av melk, dens egenskaper og konsistens. Eksperter mener at det aktuelle produktet er anti-allergifremkallende og forbedrer fordøyelsesprosessen betydelig.

Hvordan produseres det?

Acidophilus-melk er laget av vanlig pasteurisert kumelk. Spesielle melkesyrebakterier er tilsatt: acidophilus bacillus, kefir sopp og melkesyrestreptokokker.

Prosessen med å tilsette de nevnte mikroorganismene er ganske lik den vanlige gjæringsprosedyren, som foregår i en halv dag ved en temperatur på ikke mer enn 32 grader.

Under slike forhold kan bakterier, inkludert acidophilus, bare konsumere en liten mengde laktose, som finnes i melk. Som et resultat blir drikken tykkere ogfår en karakteristisk surhet.

Du kan lage et slikt produkt ikke bare under produksjonsforhold, men også hjemme. Acidophilus melk hjemme er ikke mindre velsmakende og sunn enn kjøpt.

acidophilus melk hjemme
acidophilus melk hjemme

Lagringsmetode

Oppbevar butikkkjøpt acidophilus-melk eller hjemmelaget melk i et kjølig miljø (for eksempel et kjøleskap). Det skal imidlertid bemerkes at en hjemmelaget drink lagres i en uke. Butikkkjøpt melk har en tendens til å ha lengre holdbarhet. Dette skyldes det faktum at produsenter svært ofte tilsetter ulike stoffer til en slik drink som øker holdbarheten.

De aktive bakteriene i acidophilus melk fortsetter å formere seg selv etter at den er laget. I denne forbindelse anbefales ikke et slikt produkt for bruk etter utløpsdatoen. I tillegg må denne drikken kastes hvis lukten eller fargen har endret seg merkbart.

Drikkens nyttige egenskaper

For ikke så lenge siden har eksperter bevist at acidophilus-melk absorberes mye bedre av kroppen enn vanlig melk. Hemmeligheten til en slik drink ligger i bakterienes evne til å fermentere en del av laktosen, som er en del av råstoffet. Derfor anbefales acidophilus melk til barn å gi hver dag.

Det bør også bemerkes at dette produktet ofte brukes i kosthold og klinisk ernæring.

Det er umulig å ikke si det etter å ha kommet innmenneskekroppen acidophilus bacillus begynner å skille ut spesielle antibiotika. Som du vet, bekjemper slike stoffer ganske effektivt et stort antall forskjellige bakterier, inkludert stafylokokker.

Mikroorganismer i denne drinken er i stand til å undertrykke forråtningsprosessene i menneskekroppen. I tillegg, i motsetning til den bulgarske pinnen, exciterer acidophilus utskillelsen av magen og bukspyttkjertelen. Det er derfor slik melk ofte drikkes mens du spiser fet og rikelig mat. Det forbedrer ikke bare fordøyelsesprosessen, men øker også stoffskiftet og gjenoppretter naturlig immunitet.

acidophilus melk for barn
acidophilus melk for barn

I de første dagene etter å ha drukket acidophilus melk, kan en person oppleve ubehag og ubehag. Eksperter forklarer denne tilstanden med en endring i balansen mellom bakterier som er i fordøyelsessystemet. Som praksis viser, forsvinner ubehag i underlivet etter et par dager.

Noen eksperter mener at regelmessig inntak av acidophilus melk bidrar til å redusere sannsynligheten for å utvikle allergiske reaksjoner. Det er av denne grunn at denne drikken anbefales å gis til små barn som allerede har nådd den alderen da de trygt kan drikke kumelk.

Det skal også bemerkes at det nevnte produktet er i stand til å senke kolesterolnivået i blodet.

Hvordan er det forskjellig fra vanlig melk?

Næringsverdien, så vel som de gunstige egenskapene til acidofil melk, er praktisk t alt ikke forskjellig fra vanlig melk. Avifølge eksperter inneholder en slik drink en lignende mengde protein og kalsium. Det bør imidlertid bemerkes at kaloriinnholdet i dette produktet er litt høyere.

Hvordan brukes det?

Apropos acidophilus melk, mange mennesker presenterer en veldig næringsrik og sunn myse. Det er virkelig. En slik drink ser imidlertid nesten ut som en vanlig, med den eneste forskjellen at den er litt tykkere og har en karakteristisk syrlighet.

søt acidophilus melk
søt acidophilus melk

Hvordan bør det aktuelle produktet konsumeres? Søt acidofil melk drikkes varm eller kald. Den brukes til å lage pannekaker, pannekaker og paideig. Det skal imidlertid bemerkes at du ikke vil kunne tilsette slik melk til sterk varm te. Ellers vil drinken din bare stivne.

Anbefalt: