Kjemisk sammensetning av vin: farge, smak, nyttige og skadelige egenskaper

Innholdsfortegnelse:

Kjemisk sammensetning av vin: farge, smak, nyttige og skadelige egenskaper
Kjemisk sammensetning av vin: farge, smak, nyttige og skadelige egenskaper
Anonim

I den moderne verden finnes det flere tusen varianter av rød- og hvitvin. Historien om vinproduksjon går tilbake til antikken. I mange århundrer har opinionen blitt opprettholdt om de utrolige fordelene med denne drinken. Imidlertid er dette til en viss grad sant. Ved å analysere sammensetningen av vinen kan du enkelt verifisere dette.

Kjennetegn og typer

Vin i glass
Vin i glass

Dens nyanse varierer fra lys gul til fyldig karmosinrød, og blir til svart. Prisen på det ferdige produktet vil avhenge av stedet der druene vokser, dets variasjon og aldring.

Rødvinsvarianter er delt inn i dessert, bord og aperitiffer. Deres hovedforskjell fra hverandre er innholdet av sukker og alkohol. Og det er også sepazhny og varianter av drikke. Sistnevnte er laget av en variant av druer, og sepazhny - fra flere. En av de beste druene for å lage rødvin er Cabernet Sauvignon.

Hva består rød tørr av

Sammensattrødvin
Sammensattrødvin

I den kjemiske sammensetningen av vin er det en ganske stor mengde vitamin P, C og gruppe B. Hver av dem har sin egen verdi. For eksempel styrker vitamin P kapillærene betydelig og gjør karene elastiske. Gruppe B er involvert i metabolismen og helbreder organene i mage-tarmkanalen, og C hjelper til med å bekjempe forkjølelse. Ikke uten grunn, på grunnlag av rødvin, tilberedes ofte rettsmidler i henhold til tradisjonelle medisinoppskrifter, tatt ved første tegn på forkjølelse. En varm drink med kanel og en sitronskive er en utmerket forebygging av rennende nese, sår hals og hoste. Av sporelementene skilles det ut:

  • Magnesium, som styrker hjertemuskelen.
  • Sink, som har en gunstig effekt på kjønnsområdet til både menn og kvinner. Mangelen på dette sporstoffet fører noen ganger til infertilitet.
  • En tilstrekkelig stor mengde krom bryter ned subkutant fett og fremmer vekttap.

Svært ofte anbefales rødvin for personer som jobber i farlige industrier for å fjerne radioaktive stoffer. Den mottok denne egenskapen takket være et så sjeldent mikroelement som rubidium.

Ikke mindre verdifulle i tørr rødvin er tanniner, tanniner, flavonoider og katekiner. Hver av dem har sin egen nyttige handling:

  • Antocyaniner fungerer som et naturlig antibiotikum og konserveringsmiddel. Det er takket være ham at druedrikken ikke er redd for sopp.
  • Flavonoider har utt alte antioksidantegenskaper. De foryngesorganisme, gjenopprette celleånding og delta i delingen deres.
  • Katekiner har en lignende egenskap.

I vanlig vin overstiger ikke mengden alkohol 11 %, resten av produktet er opptatt av vann. Organiske syrer gir en syrlig smak: eple, ravsyre, melkesyre og eddiksyre.

Rød halvsøt

Fordelene med rødt
Fordelene med rødt

Mengden alkohol i den overstiger vanligvis ikke 14 %. Den er ganske søt på smak, har en vakker rik farge og en behagelig aroma. Av mineralene tilhører den største mengden i sammensetningen av halvsøt vin følgende elementer:

  • Fluor, bra for tenner og bein.
  • Kalium, uten hvilket det er vanskelig å forestille seg sunne muskler.
  • Magnesium. Dens mangel fører til kramper i lemmene.
  • kalsium for muskel- og skjeletthelse.
  • Gland, som er involvert i hematopoiesis.
  • Selen, sink og kobber, som påvirker funksjonen til kjønnsorganene og normaliserer metabolske prosesser.

Den har en ganske stor mengde folsyre. Dette elementet anbefales å bli konsumert før og under graviditet for å bevare fosteret. Fra vitaminer kan man skille H, P, C og gruppe B.

Dette produktet inneholder en ganske stor mengde kilokalorier (83), som kan forklares med tilstedeværelsen av sukker i vinen. Den inneholder ikke fett, og mengden protein er ubetydelig. Men denne drikken inneholder karbohydrater avledet fra glukose.

Fordeler med rødt

Skaden av vin
Skaden av vin

Han harsoppdrepende egenskaper er funnet. Og også det renser tennene godt, vasker bort smuss fra dem og forhindrer forekomsten av karies og periodontal sykdom. Denne alkoholholdige drikken er i stand til å slappe av, takket være hvilken en person klarer å unngå stress og opprettholde sinnsro. Takket være druer inneholder vin en veldig stor mengde antioksidanter. Noen stoffer er ganske sjeldne og finnes i et svært lite antall planter. For å holde tennene sunne, konsumeres det ikke før måltider, men etter det.

Hvitvin

Sammensetning av hvitt
Sammensetning av hvitt

Den skiller seg fra rød ved at den er laget av hvite druer med fjernet skall. Fordi den tappes umiddelbart etter gjæring, er denne drikken mer raffinert.

Noen ganger trenger du ikke bare bruke hvite druer for å lage den. I Frankrike er den for eksempel laget av røde bær, men på grunn av at skallet og frøene fjernes umiddelbart, rekker ikke væsken å bli mørk.

Det er ikke mange vitaminer igjen i hvitvin. Den største mengden tilhører B2 og C. Det er litt mer karbohydrater i denne drikken enn i rødt, og mengden protein er den samme. Og det er også lavere i kalorier. Så i 100 g av produktet er det bare 65 kilokalorier.

Nyttige egenskaper

Fordelene og skadene med hvitvin
Fordelene og skadene med hvitvin

Drikking av vin med måte, kan du redusere nivået av kolesterol i blodet betraktelig og dermed styrke hjertet og forbedre tilstanden til blodårene. blitt lagt merke tilvinens egenskap for å forbedre hukommelsen og bekjempe senil demens. I land der befolkningen foretrekker å drikke denne drikken, er det et ganske lite antall kreftformer.

Ett glass om dagen kan gi ganske mange fordeler, selv til tross for sukkerinnholdet. Selve druen er et ganske nyttig bær, og i ferd med gjæring blir noen av egenskapene merkbart forbedret. På grunn av den spesielle sammensetningen og tilstedeværelsen av en enorm mengde forskjellige syrer, bekjemper denne drinken perfekt forkjølelse og ødelegger skadelig mikroflora.

Vinens skade

Rødvin inneholder ganske mange kilokalorier. Hvis du drikker denne drinken regelmessig, kan du stille opp i vekt. Hvit har for mange syrer, noe som påvirker tilstanden til tennene negativt. I tillegg kan dette produktet provosere sykdommer som gikt, leddgikt, levercirrhose og diabetes. Vi må ikke glemme at enhver vin – rød eller hvit – inneholder en ganske stor mengde alkohol. Til tross for at det er mindre enn i vodka, blir mange mennesker, som ikke vet tiltaket, fulle av det til det er fullstendig beruset.

Hvem er kontraindisert

Kjemisk oppbygning
Kjemisk oppbygning

For det første bør det ikke konsumeres av barn og gravide på grunn av alkohol. Selv for medisinske formål er det ønskelig å finne en annen tradisjonell medisin som vil ha lignende egenskaper. Dessverre gjør noen foreldre den utilgivelige feilen å tilby sine mindreårigebarn bruker oppvarmet rødvin som et forkjølelsesmiddel. For dem vil det beste alternativet være et avkok av kamille og lindblomster med honning og aloe juice. Grønn eller svart te med bringebærsyltetøy og en sitronskive har vist seg godt. Kort sagt, det er mange oppskrifter for å behandle barn.

Ved overdose kan det gi hodepine. For noen mennesker kan til og med et glass av denne drinken gi uutholdelig smerte. Saken er at sammensetningen av vinen inkluderer blåsyre, som i seg selv er en gift. Hvis frøene og skallet umiddelbart ble fjernet under tilberedningen av vin, vil dette stoffet som regel ikke lenger være tilstede i produktets sammensetning. Vanligvis inneholder all rødvin denne uønskede komponenten. Det bør ikke brukes av personer med nyre-, leversvikt, samt allergikere. Det er personer med individuell intoleranse for komponentene som er inkludert i denne drinken.

Med et ord, fordelene med vin er ubestridelige. Du bør ta hensyn til noen bruksregler og ikke overskride den anbef alte prisen.

Anbefalt: