Unik agurkgrønnsak: fordeler, anbefalinger, skade

Unik agurkgrønnsak: fordeler, anbefalinger, skade
Unik agurkgrønnsak: fordeler, anbefalinger, skade
Anonim

Overraskende nok har agurker indiske røtter. Selv i det gamle Egypt og det gamle Hellas fikk denne grønnsaken en spesiell æresplass ved festbordet. Til dags dato er saftig agurk utbredt, og ikke bare i ernæring. Det er vellykket brukt i kosmetikk, for tilberedning av drinker og som et middel.

agurk fordel
agurk fordel

Agurk, hvis fordeler ligger i dens kjemiske sammensetning, er 95 % vann. Med sin hjelp er det lett å slukke tørsten, den beholder en viss andel nyttige stoffer. Den gjenværende massen er rik på B, PP, A-vitaminer, og inneholder også jod, jern, askorbinsyre, magnesium, aluminium, klor, sølv og andre nyttige stoffer. Det er verdt å merke seg at agurken har størst verdi, hvis fordeler ble dannet når de ble dyrket i åpen mark. Drivhuskollegene deres har mindre aktive medisinske egenskaper.

agurker fordeler og skader
agurker fordeler og skader

I folkemedisinen brukes den saftige grønnsaken som vanndrivende middel. Det støtter perfekt hjertemuskelen, senker blodtrykket. Aterosklerotisk, hypotensiv, styrkende, krampeløsende, avføringsmiddel - uansett hva du kaller en agurk, dens fordeler for kroppen er uvurderlige. Det er grunnen til at det anbefales til bruk av mange mennesker for både terapeutiske og forebyggende formål.

Regelmessig inntak av agurker hjelper til med å rense leddene og fjerne giftstoffer fra kroppen. Med dens hjelp behandler de forstoppelse av atonisk type, flatulens, ødelegger forråtningsmikrofloraen i tarmene og øker surheten i magesekresjonen.

Tartronsyre, som inneholder agurk - fordelene og mangel på overvekt. Det forhindrer omdannelsen av karbohydrater til fettceller. Denne fantastiske grønnsaken passer perfekt inn i enhver diett. Den kan brukes som en stift for en fastedag.

hva du skal lage mat med agurker
hva du skal lage mat med agurker

Agurker har en støttende effekt i behandlingen av skjoldbruskkjertelsykdommer. Den febernedsettende egenskapen til en grønn grønnsak skyldes dens svemmende effekt på kroppen.

Vet du ikke hva du skal lage med agurker? Oftest brukes de ferske og i salater. De er også s altet, syltet eller konsumert lett s altet. Agurker er inkludert i kalde sommersupper: okroshka, rødbeter, etc. Det er verdt å merke seg at de fortsatt er til stor nytte for kroppen friske.

"Agurker: fordeler og skader" - denne uttalelsen vil virke merkelig for noen, for hvis alt er klart med fordeler, er det da virkelig noen skade ved å spise agurker?! Det er mer en advarsel, som en enkel sannhetat alt er nyttig innenfor normalområdet. Overdreven inntak av agurkfrukt kan forårsake oppblåsthet og diaré. Personer med sykdommer i fordøyelsessystemet, ledsaget av høy surhet, er det ønskelig å utelukke agurker fra kostholdet. De tidligste fruktene inneholder mye nitrater, som samler seg i prosessen med å mate fruktene. I denne forbindelse anbefales det å skrelle fruktdelen av agurker. Spissene deres må også fjernes, fordi. det er her hoveddelen av skadelige stoffer er konsentrert.

Anbefalt: