Rengjøring av moonshine med eggehvite: teknologisk prosess, trinnvise instruksjoner og anbefalinger

Innholdsfortegnelse:

Rengjøring av moonshine med eggehvite: teknologisk prosess, trinnvise instruksjoner og anbefalinger
Rengjøring av moonshine med eggehvite: teknologisk prosess, trinnvise instruksjoner og anbefalinger
Anonim

Å dømme etter de mange anmeldelsene fra elskere av hjemmelaget alkohol, lar ofte lukten og fargen til den kokte "Sam" mye å være ønsket. Hva skal jeg gjøre i dette tilfellet?

Det er flere håndverksmessige måter å rense denne alkoholholdige drikken på. I følge eksperter regnes rengjøring av moonshine med eggehvite som den mest effektive. Hvis prosedyren utføres riktig, vil alkohol være fri for ubehagelig lukt og farlige stoffer. I tillegg anses denne metoden som miljøvennlig og trygg. Du vil lære hvordan du renser moonshine med eggehvite hjemme fra denne artikkelen.

rengjøring av moonshine med eggehvite hjemme
rengjøring av moonshine med eggehvite hjemme

Hva er prosessen?

Før du begynner å rense moonshine med eggehvite, bør du gjøre deg kjent med egenskapene til dette produktet. Protein inneholder 85 % vann og 15 % vitaminer, fett, glukose og enzymer. På grunn av innholdet av albumin og kasein anses egget som veldig bra.absorberende. Disse enzymene absorberes fra "sam" fra skadelige fuseloljer og forskjellige urenheter.

Renseprosessen begynner så snart eggehviten er kombinert med moonshine. Det varer i en uke. Ifølge eksperter er rengjøring av moonshine med eggehvite ikke dårligere enn rengjøring med kull. Sistnevnte regnes som den mer vanlige metoden. Men å dømme etter de mange anmeldelsene, har rengjøring av moonshine med eggehvite nylig blitt veldig populært. Den eneste ulempen med denne metoden er at den er ganske lang. Etter anmeldelsene å dømme tar det flere dager å rense moonshine med eggehvite. Mest på denne måten jobber de med korn- og sukkerdestillater. Frukt "sam" er ikke ryddet med det.

Hva trenger du til jobb?

rensing av måneskinn
rensing av måneskinn

For å rense moonshine med eggehvite, bør du få følgende:

  1. Flere egg, nemlig eggehviter. For 3 liter måneskinn trenger du 3 proteiner. For kyllingegg kan du gå til matbutikken. Proteiner kan imidlertid inneholde urenheter og tilsetningsstoffer. Derfor anbefaler eksperter at det er bedre å jobbe med hjemmelagde egg.
  2. Kokt vann. Det tar 100 g per 1 liter Sam.
  3. Visp. Du kan også klare deg med en mikser.
  4. Tre-liters krukke.
  5. Vannkanne.
  6. Gaze og bomull.
  7. To beholdere der det vil være praktisk å skille eggeplommene fra hvitene.
  8. Måneskinn. Det er best å jobbe med ufortynnet produkt, hvis styrkeer 70-80 grader. Etter anmeldelsene å dømme, er 40-graders "sam" ikke verre rengjort.

Etter at alt du trenger er klart, kan du gå direkte til prosedyren. Les mer om hvordan du renser moonshine med eggehvite, neste gang.

Hvor skal jeg begynne?

Denne prosedyren består av flere stadier. Først fylles en ren beholder med måneskinn slik at 85% av volumet er opptatt. Deretter separeres eggehviter i en separat beholder. På dette stadiet er det viktig å forhindre at selv de minste partikler kommer inn i destillatet. Ellers vil måneskinn vise seg med en ubehagelig eggelukt og smak, som ifølge eksperter ikke kan elimineres.

moonshine rengjøring anmeldelser
moonshine rengjøring anmeldelser

arbeidsfremdrift

Nå må proteinene fylles med vann. Deretter, ved hjelp av en visp eller mikser, piskes innholdet til det dannes en homogen masse. Hvitt skum skal vises på overflaten.

hvordan rense moonshine med eggehvite
hvordan rense moonshine med eggehvite

Den resulterende blandingen tilsettes i en krukke med "sam". Deretter blandes destillatet grundig og lukkes tett. Etter å ha fullført disse trinnene, bør destillatet plasseres på et varmt, mørkt sted i en uke. Eksperter anbefaler å riste den to ganger daglig. Unntaket er dagen før filtreringsprosedyren. Hvis egget på den andre dagen ikke koagulerer med dannelsen av hvite flak, anbefaler mesterne å fylle beholderen med alkohol med sitronsyre. For bedre curdling varmes noe destillat opp. Det er ønskelig at temperaturen ikke overstiger 60grader. Disse to metodene utelukker ikke hverandre.

Sisteetappe

En uke etter starten av rengjøringen må måneskinn filtreres. Til dette formålet kan du bruke et hjemmelaget filter laget av bomullsull og en vannkanne. Etter at "sam" er ført gjennom denne enheten, bør bomullsullen fjernes, og en ny skal settes på plass. I tillegg er vannkannen i tillegg dekket med et stykke gasbind. Dette tiltaket er nødvendig for å sikre at fremmedlegemer ikke kommer inn i det alkoholholdige produktet. Nå skal prosedyren gjentas igjen.

Å dømme etter de mange anmeldelsene, tetter veldig ofte proteinflak. Dette forklarer hvorfor prosessen tar lang tid. Erfarne destillatører anbefales å praktisere dobbeltfiltrering. Alt avhenger imidlertid av hvor uklar destillatet er. Hvis alt ble gjort riktig, er måneskinnet veldig rent. Til tross for at et slikt produkt allerede kan konsumeres, fortynner noen håndverkere det med vann opptil 10 omdreininger, og destillerer det deretter. Dette er imidlertid ikke nødvendig. Noen destillatører hevder at re-destillasjon av moonshine kan skade. Faktum er at som et resultat av oppvarming vil hydrogensulfid frigjøres. Som et resultat vil produktet vise seg stinkende og helt uegnet for drikking. "Sam" anses som klar umiddelbart etter å ha passert filteret.

Alternativt rengjørings alternativ

Noen mestere renser måneskinn med vaktelegg, som har større næringsverdi enn kylling. Men ifølge eksperter påvirker dette ikke kvaliteten på rengjøringen. I tillegg vaktelegg,sammenlignet med prisen på kylling, mye dyrere.

Vaktelegg
Vaktelegg

I tillegg inneholder de mindre protein. I denne forbindelse er det ikke tilrådelig å rense destillat med slike produkter.

avslutningsvis

Denne rengjøringsmetoden er ikke den eneste. Mange fortynner destillatet fra fuseloljer og skadelige stoffer med olje og kull. For å gjøre måneskinn mykere, behandles det med melk. For å forbedre de organoleptiske egenskapene til "sam", anbefaler eksperter rengjøring med eggehvite. Etter vurderingene å dømme, har ikke alkoholholdige produkter ved utgangen en skarp fusellukt. Denne metoden har vist seg å være ganske effektiv, selv om den vil kreve litt innsats og tid.

Anbefalt: