Matlaging av baklava Sotsji, Baku
Matlaging av baklava Sotsji, Baku
Anonim

I dag skal vi lage Sotsji-baklava med nøtter etter oppskriften med bildet under. Den tradisjonelle delikatessen i øst ble nok prøvd av mange, men de prøvde ikke å lage mat. Vi fikser situasjonen. Overrask familien din og dine kjære – kok dem baklava.

Noen ord om baklava

Mange mennesker som noen gang har vært i Krasnodar-territoriet, Kaukasus eller Tyrkia har prøvd en så søt honningdessert som baklava. Til dags dato er det mange modifikasjoner av baklava: originale oppskrifter for armensk baklava, Sotsji, Baku og gresk.

Baku baklava
Baku baklava

Hva er baklava? Kort fort alt er dette et flerlags bakverk, fyllet som er hakkede nøtter, mens lagene er mettet med honning eller sukkersirup. Du kan bruke gjær eller smørdeig, det er ikke så viktig. Det viktigste er å rulle ut riktig og samle mange lag.

La oss vurdere flere alternativer for å lage baklava, men la oss se nærmere på Sotsji-versjonen av oppskriften.

Sochi-oppskrift: ingredienser

I følge oppskriften på Sochi baklava,du må forberede følgende produkter:

  • smør - 200 g;
  • bakepulver - 10 g;
  • hvetemel - 600g;
  • rømme - 300 g;
  • kyllingegg (plomme) - 2 stk

Disse produktene kreves for å forberede deigen. Men for fylling av Sotsji-baklava trengs følgende elementer:

  • kyllingegg (hvite) - 5 stk;
  • valnøtter - 300 g;
  • kanel (pulver) - 10 g;
  • granulert sukker - 250g
Ingrediens: valnøtt
Ingrediens: valnøtt

For å dekorere overflaten av baklava, ta:

  • valnøtter - 1 stk. for en kake;
  • kyllingegg (plomme) - 3 stk;
  • honning - 200g
Ingredienser: honning
Ingredienser: honning

Sochi baklava-oppskrift

Mange, etter å ha sett en så imponerende liste, tror kanskje at bare profesjonelle kokker kan takle tilberedningen av baklava, men hjemme kan husmødre enkelt tilberede denne orientalske søtheten, det er bare viktig å følge instruksjonene tydelig..

Først og fremst må du hakke valnøttene med en kniv. Det er i dette tilfellet deres aroma og spesielle smak vil bli bevart.

Ha hvitene i en dyp bolle, tilsett sukker og pisk med en mikser. Når du har fått et stabilt skum, tilsett kanelpulver og hakkede valnøtter.

Hell mel, smør og bakepulver på et stort skjærebrett. Vi blander alt, tilsett den kremaktige eggeplommeblandingen til den resulterende massen (i en separat beholder, bland eggeplommene ogrømme). Elt deigen grundig. Så deler vi den i 3 like deler. Vi ruller en del til en pannekake. Vi dekker en bakeplate med bakepapir, smør den sjenerøst med vegetabilsk olje. Sett den resulterende pannekaken på papir, la den stå i en forvarmet ovn (opptil 200 grader) i 15 minutter.

Mens den første kaken tilberedes, kjevle du ut den andre, fordel den også på et bakepapir som er rikt oljet. Vi flytter halvparten av nøtteproteinmassen inn i en separat beholder og sprer den på kaken, jevner den ut med en slikkepott. På toppen legger vi den allerede bakte kaken, og oppå den legger vi resten av proteinmassen.

Den tredje delen av deigen kjevles også til en tynn pannekake. Vi legger den på toppen av de allerede forberedte to. Det er viktig å trykke litt på det resulterende designet. Denne oppskriften på Sotsji-baklava innebærer et mellomstadium, når det er tre lag i bakingen - det midterste er bakt, og bunnen og toppen forblir rå.

Et av de viktigste stadiene i matlagingen er å skjære desserten forsiktig i diamanter (nybegynnere kan dele lagene i firkanter, det er lettere). Legg en valnøtt i midten av hvert stykke, trykk lett. Smør hele overflaten av deigen med rikelig med eggeplommer pisket i en blender. Nå kan du sende Sochi baklava for å bake i ovnen. Temperaturregimet til ovnen er 180-200 grader. Steketid: 30 minutter.

Sotsji baklava
Sotsji baklava

Etter denne tiden tar vi ut Sochi-baklavaen fra ovnen og heller rikelig med flytende honning. Viktig! Honning må forvarmes, men det trenger ikke å koke opp. En gangdesserten vil avkjøles, den kan serveres.

Matlaging av Baku-baklava: ingredienser

For å forberede deigen, tilbered følgende produkter:

  • melk - 250 ml;
  • smør - 100 g;
  • sukker - 1 ss. l.;
  • hvetemel - 1 kg;
  • egg - 1 stk.;
  • tørrgjær - 1 ts

For fylling, klargjør følgende elementer:

  • valnøtter (knust) - 1 kg;
  • vanillin - 1 ts;
  • granulert sukker (fint) - 1 kg;
  • muscat - 1 ts;
  • kardemomme - 4 ts

Til fylling må du ta: 400 g smør og 2 kopper flytende honning. I tillegg må du ta 2 kyllingeplommer, samt 1 ts. safran.

Matlaging av Baku-baklava: en trinnvis oppskrift

Bland alle de angitte produktene for deigtilberedning i en dyp beholder. Elt deigen grundig og la stå på et lunt sted i 30-40 minutter. Kan dekkes med et håndkle.

På dette tidspunktet, hakk nøttene med en kniv. Vi blander dem med kardemomme, granulert sukker, muskat og vanilje. Når den angitte tiden har gått, tar du ut deigen og deler den i 2 deler. Vi deler den første halvdelen i 12 deler: 2 store og 10 små. Kjevle ut til en stor ball og legg i en ildfast form. Trykk lett med en slikkepott og fordel en del av fyllet over hele overflaten. Etter at vi ruller ut en liten ball i et veldig tynt lag og legger den på toppen av fyllet. Pensle lett med fyll mellom hvert lag. Så rull ut alle de små kulene. Den andre store ballen rulles ut på nøyaktig samme måte ogklem alle lag.

Lag av Baku baklava
Lag av Baku baklava

Skjær den resulterende "kaken" i små romber, hold deigen med fingrene på begge sider av kniven slik at deigen ikke hever seg. Du må kutte helt til bunnen! Plasser en mutter i midten av hver diamant. Smør det øverste laget rikelig med en blanding av eggeplomme og safran. Vi sender den til ovnen forvarmet til 180 grader i 15 minutter. Etter toppen av baklavaen, hell 200 g smør (forsmeltes). Sett den tilbake i ovnen i 25 minutter. Så tar vi ut og fyller baklavaen med honning. Og igjen i ovnen i 5 minutter. Det var det – baklava er klar!

Hvordan sjekke kvaliteten på baklava

  1. Når du trykker på baklava-rombusen, skal olje og sirup komme ut av lagene over og under.
  2. Baklava-lag skal være nesten usynlige, derfor er det viktig å kjevle ut deigpannekaker nesten til null.

Vi håper du klarer å lage Sotsji-baklava etter oppskriften (bilde av godsakene ovenfor), og du vil definitivt prøve å lage Baku-baklava.

Anbefalt: