Oppskrift på gløgg ved forkjølelse. Hjelper gløgg mot forkjølelse?
Oppskrift på gløgg ved forkjølelse. Hjelper gløgg mot forkjølelse?
Anonim

På kalde vinterkvelder, når frosten knitrer utenfor vinduene, er det ingenting bedre enn å muntre seg og brygge duftende gløgg til seg selv, som med sin aroma alene kan ødelegge alle antydninger til forkjølelse.

Gløgg er å foretrekke å lage i den kalde årstiden, da den må drikkes varm. Og aromaene av syrlig varm vin med en blanding av krydder eller fruktige toner er allerede assosiert med koselige vintersamlinger med familie eller venner.

Denne drinken ble oppfunnet for lenge siden i Tyskland, i den nordlige delen av den, for å være mer presis. Og fra den germanske dialekten er ordet oversatt med «ildvin». Men det bør også huskes på at de gamle grekerne og romerne tenkte på en veldig lik oppskrift enda tidligere. I disse fjerne tider ble de også kurert for forkjølelse, og også konsumert som en deilig drink. I Russland kom oppskriften på gløgg fra Europa på Peter den stores tid og slo rot. Det er mange typer sterk drikke, denne artikkelen snakker om stoffets mirakuløse evner og om flere veldig enkle oppskrifter som du kanenkelt å lage mat hjemme.

gløgg oppskrift på forkjølelse
gløgg oppskrift på forkjølelse

Cold Help

Hvis du dessverre tilfeldigvis blir forkjølet, og arbeidsplanen din ikke lar deg kaste bort dyrebar tid og bli sykemeldt, så bytt ut den typiske teen med honning og sitron med gløgg. Dens helbredende egenskaper er på ingen måte dårligere, og på mange måter overgår de kanskje det midlet som er kjent for alle. Det anbefales å drikke det om kvelden, før du legger deg, om natten må du varme deg med et teppe, og om morgenen bør alle symptomene på akutte luftveisinfeksjoner forsvinne.

Hjelper gløgg mot forkjølelse? Ja, og det hjelper også mot influensa, som lenge har vært en epidemi i store byer i den kalde årstiden. Som folk sier, varmer gløgg ikke bare sjelen, men også kroppen. Men husk at med så mange rusmidler er bruk av alkoholholdige drikker kontraindisert. Derfor er det bedre å lagre følgende oppskrifter for behandling av sesongens forkjølelse.

sammensetning og helbredende egenskaper

  • Gløgg drikkes varm eller varm, og det er allerede godt for en kald å drikke varm væske.
  • Drikken er tilberedt på basis av rødvin, og den er veldig nyttig for hjertet og styrking av karsystemet, i tillegg kan naturvin drepe bakterier i kroppen, fordi den inneholder alkohol. Derfor bør ikke gløggbehandling misbrukes.
  • Veldig mange krydrede tilsetningsstoffer, som kanel eller nellik, som er tilsatt mange oppskrifter på varm vin, kan også bekjempe bakterier. Gløgg til behandlingforkjølelse kan ikke tilberedes uten dem.
  • Og selvfølgelig, sitrusfrukter, som også ofte inngår i denne drikken, styrker immunforsvaret. Oftest finnes sitron og appelsin i oppskrifter, men noen er veldig imponert over toner av grapefrukt i vin. Det gir en veldig velsmakende drink. Og koselig om vinteren.
gløgg ved forkjølelse
gløgg ved forkjølelse

Du kan forresten drikke det, ikke bare under forkjølelse. Denne drinken er veldig krydret og behagelig på smak, hvis alle proporsjonene i oppskriften er riktig observert, og derfor bør en helt sunn person også like den. Hvis en vennlig fest er planlagt, og vin som en godbit virker for banal for deg, så lag gløgg selv - gjestene vil definitivt sette pris på det! Nå har den blitt veldig populær i vinterferien. Den brygges til jul, 14. februar, nyttår osv.

Og den er spesielt elsket av skiløpere og snowboardere. Det er så deilig etter en dag på ski å drikke en velduftende og oppkvikkende varm drink. I tillegg vet du sikkert at selv om du sykler i kulden hele dagen, vil du fortsatt ikke bli syk til slutt. Du må ta med deg gløgg på veien i termos, for i kald tilstand mister den noen av sine helbredende egenskaper. Bare ikke bruk stoffet for de som kjører bil, av åpenbare grunner. At det brygges gløgg, avviser likevel ikke at det er en alkoholholdig drikk.

Og nå til oppskriftene, de er faktisk ekstremt enkle å tilberede. Og drikken er veldig velsmakende. Her er noen av de mest populære og effektive.

Gløgg med ingefær

Dudu trenger: en flaske rødvin (halvsøt eller tørr - det er opp til deg), et glass vann (det er bedre å koke det først), ett eple, en appelsin, en teskje revet ingefær, det samme mengde kanel og noen nellikspiker.

Sett kjelen på middels varme, hell vin og vann i den i gitte proporsjoner. Skjær eplet og appelsinen i store skiver - du må legge dem til gløggen umiddelbart slik at smaken bedre overføres til drikken. Det er bedre å kutte frukter grovt, siden det er lettere å fjerne dem fra gløgg. Det er bedre å helle det i krus uten dem. Tilsett samtidig en spiseskje revet ingefær i pannen. Kok opp og tilsett krydder. Drikken bør ikke kokes i lang tid, så fjern umiddelbart fra varmen, dekk til og la stå i ti minutter. Og så kan du begynne å bruke. I denne gløggoppskriften på forkjølelse kan du også tilsette et par spiseskjeer honning for en større anti-kald effekt.

hvordan lage gløgg mot forkjølelse
hvordan lage gløgg mot forkjølelse

Gløgg med honning

Du trenger: rødvin og kokt vann. Alt i samme proporsjoner som i den første oppskriften. Et par spiseskjeer honning, et eple, en halv appelsin og en sitron, en skje med kanel og noen kardemommekorn.

Koketeknologien er veldig lik, men legg bare alle ingrediensene i en kjele om gangen til det koker. Kardemomme åpner seg bedre av dette. Og gløgg vil ha en uvanlig honningsmak ispedd krydder. Hell drinken i kopper med en øse, som suppe. Den regnes av mange som den beste gløggoppskriften på forkjølelse. Vel, tilfor å være sikker på dette bør du tilberede det selv og oppleve effekten av "medisinen" på deg selv. Gå for det!

hvordan lage gløgg mot forkjølelse
hvordan lage gløgg mot forkjølelse

Julegløggoppskrift

Du trenger: en flaske rødvin, et glass vann, et par mellomstore epler, et par appelsiner, hundre gram honning, en spiseskje svart, din favoritt, te, en noen nellik, kardemomme, ingefær, andre krydder etter smak.

Først, kok opp vannet, tilsett først et sett med krydder og honning. Det er bedre å bruke um alte ingredienser, da pulveret vil gjøre gløggen grumsete. La blandingen koke i ett minutt. Deretter kan du tilsette vin og hakkede store frukter og ingefær. Bland alt grundig, ikke kok opp, det er bedre å bare varme godt og ta av varmen. Server gløgg med forkjølelse kan serveres med småkaker eller oppkuttet frukt.

hjelper gløgg mot forkjølelse
hjelper gløgg mot forkjølelse

sitron

Du trenger: et glass rødvin, en kvart sitron, kanel, sukker og nellik etter smak.

Umiddelbart skal det bemerkes at dette er en oppskrift for én person. Og hvis du tilbereder deg selv gløgg for forebyggende formål, bør du ikke umiddelbart overføre mange produkter. Drikken er veldig enkel å brygge, så det er bedre å lage en porsjon til deg selv slik at resten ikke stagnerer.

Bland alle ingrediensene, varm opp når det kommer små bobler på overflaten, men ikke kok – dette er viktig. Alt, drikken er klar. Anbefaler kun eventuell gløgg ved forkjølelsela stå i noen minutter etter tilberedning.

gløgg ved forkjølelse
gløgg ved forkjølelse

Orange

Du trenger: en flaske rødvin, et glass appelsinjuice (helst naturlig), en appelsin, sukker og et par kanelstenger.

Hvordan lage gløgg til forkjølelse med appelsin? Ja, teknologien er nøyaktig den samme som i forrige tilfelle. Først nå er det verdt å kommentere tilstedeværelsen og mengden av granulert sukker. Dette er en veldig individuell ingrediens, så hvis du unngår det, kan du klare deg uten. Appelsin og appelsinjuice er allerede ganske søtt. Det samme gjelder krydder: Hvis du ikke liker en av de ovennevnte, kan du enten erstatte den, eller klare deg uten i det hele tatt.

gløgg enkel oppskrift
gløgg enkel oppskrift

bulgarsk oppskrift

Du trenger: en flaske rødvin, et par epler, noen få sorte pepperkorn, en sitron, krydder, et par skjeer perlesukker.

Denne gløggoppskriften på forkjølelse er interessant fordi den inneholder pepper. Smaken er enda mer mettet, og med varm vin åpner pepperen seg perfekt, det hjelper også mot forkjølelse. Ta nøyaktig pepperkorn, som pulveriserte krydder, som nevnt tidligere, gjør drinken grumsete.

Kokeprinsippet er ekstremt enkelt. Skjær sitron og epler i store skiver, legg i kjelen med vin og krydder, bland og kok opp, fjern fra varmen og la det trekke. Da anbefales det å sile drikken for å bli kvitt alt overskuddet.

hjemmelaget alkoholfri gløggoppskrift
hjemmelaget alkoholfri gløggoppskrift

I den kalde vintersesongen…

Nå vet du hvordan du lager gløgg til en forkjølelse. Som du kan se, er det ekstremt enkelt. Vi har bare gitt noen få eksempler. Basert på dem kan du selv komme med en individuell oppskrift på gløgg for forkjølelse, med tanke på din egen smak. Teknologien for å lage slike drinker er veldig enkel, og alle alternativer er tilberedt fra nesten de samme produktene.

Forresten! For de som foretrekker hjemmelaget alkoholfri gløgg, finnes det også en oppskrift. Bare bytt ut vinen i en av oppskriftene ovenfor med kokt vann eller juice.

Generelt er det selvfølgelig bedre å ikke bli syk. Men hvis det virkelig skjedde, så er her en måte for deg å komme deg smertefritt og til og med behagelig på bare en kveld. Nyt måltidet ditt!

Anbefalt: