Drinks of France: hvordan drikker man Calvados riktig?

Drinks of France: hvordan drikker man Calvados riktig?
Drinks of France: hvordan drikker man Calvados riktig?
Anonim
Calvados briller
Calvados briller

Calvados - en alkoholholdig drikk, sunget i verkene til Remarque. Hjemlandet er Frankrike (provinsen Normandie), hvor det er oppnådd ved destillasjon av eplecider. Produsentene dyrker spesielle varianter av epler - de må være små og inneholde tilstrekkelig mengde tannin (syre). Etter en av dem, i henhold til oppskrifter som holdes hemmelig, oppnås denne sterke og velduftende musserende drikken. Prosentandelen alkohol i Calvados er opptil 40 %. Vanligvis lagres den i flere år på spesiallagde eikefat før den selges, slik at den får en vakker ravfarge og rik aroma. Hvordan drikke Calvados, les videre i artikkelen vår. Til dags dato er hovedleverandøren av drikken hjemlandet - Frankrike. Og selv om det i Russland ennå ikke har fått tilstrekkelig popularitet og er ganske dyrt, bruker kjennere over hele verden det som en aperitiff - det vil si før måltider, siden dets smak og kvalitetsegenskaper bidrar tilforbedre appetitten.

Hvordan drikker de Calvados?

hvordan drikke calvados
hvordan drikke calvados

Denne drikken blir ofte referert til som eplevodka på grunn av smaken og dens styrke. Ved servering skal den varmes opp til romtemperatur – bare ta den ut av kjøleskapet eller minibaren på forhånd. Som nevnt ovenfor forbedrer en liten mengde av denne alkoholen, tatt før måltider, appetitten, men den kan også brukes som fordøyelsesmiddel. Den passer godt til sjokolade, frukt eller kaffe. Briller til Calvados er vanlig konjakk. Deres brede avrundede form lar deg avsløre alle kvalitetene til drinken. Før den første slurk, hold glasset i hendene en stund - dette vil tillate deg å føle den fulle epleettersmaken etterpå. Husk at jo eldre, mer moden denne alkoholen, desto sterkere aroma og mer raffinert smak. De mest populære produsentene av denne drinken er Busnel, Boulard, Fiefs Cent-Anne og M. Dupon. Når vi snakker om hvordan de drikker Calvados, kan vi også nevne den velkjente franske tradisjonen k alt "Norman fossa" (trou normand). Det innebærer å ta en liten mengde av denne alkoholen mellom måltidene under lunsj eller middag. Dette er spesielt egnet for feriemåltider.

Hvordan drikker de Calvados i cocktailer?

hvordan drikke calvados
hvordan drikke calvados

Som mange alkoholholdige drikker er Calvados god ikke bare alene, men også som blandingermed juice, vermouth og brennevin. La oss blande noen av dem. For New York Apple Cocktail trenger du:

- 40 ml. fransk calvados;

- 20 ml "Baccardi Rosso";- et par dråper konsentrert appelsinsirup eller juice.

Rist alle ingrediensene ovenfor i en shaker, tilsett is og server i et martini-glass. For å lage Pleasant Adventure-miksen og nyte den deilige aromaen av en blomstrende eplehage, bland i en shaker med is:

- 40 ml Calvados;

- 20-25 ml (etter smak) av enhver gin;- 20-30 ml grapefruktjuice.

Nå som du vet hvordan du drikker ren Calvados og hvilke enkle og deilige cocktailer du kan lage av den, kan du gjøre den til en verdig komponent i hjemme-minibaren. Bare husk at sterk alkohol i store mengder kan skade helsen din.

Anbefalt: