Hvordan drikker du Calvados riktig

Hvordan drikker du Calvados riktig
Hvordan drikker du Calvados riktig
Anonim

Denne unike drinken, med opprinnelse rundt det femtende århundre i Normandie, har vokst i popularitet over tid. For å bestemme hvordan du skal drikke Calvados, hva du skal servere den med, husker vi at dette er sterk alkohol (ca. 40 grader), og den er laget av cider. Oftest eple, men noen ganger pære. Det er svært få produsenter av Calvados i verden som har rett til å bruke dette merket. Og de er alle konsentrert i Frankrike.

hvordan drikke calvados
hvordan drikke calvados

Det antas at det er franskmennene som er toneangivende for hvordan man drikker Calvados. Og det er ingen tilfeldighet: Tross alt er drinken selvsikkert ledende i deres alkoholholdige kultur blant sterke, foran Armagnac og cognac. Calvados får eplesmak og en spesiell ravfarge fra en lang gjæring på franske eikefat. På grunn av innholdet av eplesyre brukes drikken ofte som aperitiff eller digestif. Hvordan man drikker Calvados er selvfølgelig opp til hver enkelt å bestemme selv, men vi gir bare noen få anbefalinger.

Denne drinken drikkes ikke i en slurk, som,som vodka. Snarere er måten å drikke på nærmere gjeldende for "langspillende" drinker - de som sakte nippes til, nytes. Hvis du elsker og setter pris på konjakk, vet du allerede hvordan du drikker Calvados riktig.

Calvados farge
Calvados farge

Drikken er ikke avkjølt. Som regel serveres den i brede glass eller små whiskyglass. Før du drikker drikken, varmes karet med den i håndflaten din. Calvados passer godt til terte og krydret snacks: ost, oliven (helst grønne). Ofte avhenger hvordan du drikker Calvados av situasjonen: du kan servere den med kaffe og dessert. I Frankrike er det vanlig å ta en slurk av drinken under et langt måltid. Noen ganger serveres Calvados på ettermiddagen, slik at gjestene kan nippe sakte mens de nyter rolige samtaler og dyre sigarer. Forresten, Calvados, hvis pris kan nå flere hundre euro per flaske (70-80 i gjennomsnitt), kan også være en flott gave. I likhet med konjakk kan den ha stjerner: tre indikerer at drikken har blitt lagret i minst 2 år. På elitemarkedet for alkohol kan du finne Calvados til og med seksti år gammel, noe som bare foredler denne drinken.

Hvis du elsker og vet hvordan du drikker Calvados, kan du også like cocktailoppskrifter med det. Du kan for eksempel blande den i like proporsjoner med vermut eller annen urteaperitiff, tilsette noen isbiter, blande i en shaker og servere med sitron og oliven. Du kan kombinere den med søte likører, og med granateplejuice, eple- eller tranebærsirup. Hvis Calvadosservert med en dessert (som kjeks eller is), da trengs ingen ekstra ingredienser.

Calvados pris
Calvados pris

Cocktailer kan pyntes med kirsebær, sitron- eller appelsinskiver, skall - denne drinken passer generelt godt til sitrusfrukter.

Kynnere som forstår hvordan man drikker Calvados, anbefaler å servere den i shotglass eller glass i form av en tulipan, og heller halvparten av volumet. Buketten til denne drinken kan oppleves fullt ut ved omgivelsestemperatur (romtemperatur), så det er ikke nødvendig å avkjøle den i tillegg. Calvados serveres som aperitiff eller digestif (appetitt- og fordøyelsesfremmende) før måltider.

Anbefalt: