Ruletter med nøtter: en delikatesse for enhver smak

Innholdsfortegnelse:

Ruletter med nøtter: en delikatesse for enhver smak
Ruletter med nøtter: en delikatesse for enhver smak
Anonim

Å tilby gjestene en kopp te uten dessert er utenkelig. I denne artikkelen deler vi en oppskrift på en veldig enkel og rask å tilberede godbit - sandkaker med nøtter. Koketid - omtrent en time.

De er tilberedt av mørdeig med nøttefyll inni. Alle nøtter kan brukes: peanøtter, valnøtter, hasselnøtter, mandler, cashewnøtter.

Klassisk kortkakeoppskrift

Oppskriften på bagels med nøtter er ganske enkel, selv uerfarne husmødre kan gjøre det. Tilbered først mørdeigen. For å gjøre dette, ta:

  • kaldt smør eller margarin - 200g;
  • granulert sukker - 1 glass;
  • 3 kopper hvetemel;
  • 1 eggeplomme;
  • 1 ss full rømme;
  • 1 teskje bakepulver;
  • 1/2 teskje s alt;
  • litt melis til å strø.

Alle ingrediensene serveres best kjølt. Deigen skal kokes raskt slik at den forblir kjølig. Dette er hovedhemmelighetentilberedning av sanddeig. Da blir bagelen med nøtter smuldrende og bare smelter i munnen.

Smør med mel
Smør med mel

Riv smør i en dyp bolle og bland med sukker med en gaffel. Tilsett eggeplomme, rømme, s alt og gni alt med en spiseskje. Tilsett mel, bakepulver og elt raskt. Husk at deigen ikke kan eltes over lengre tid, ellers blir ikke kjeksene smuldrete. Den ideelle eltetiden er ikke mer enn 3 minutter.

Deigen skal være homogen, og strukturen skal ligne elastisk våt sand (som kinetisk barnesand for modellering).

Form den ferdige deigen til en ball, pakk inn i matfilm og sett i kjøleskapet til avkjøling i ca 20 - 30 minutter. Sett en kjevle der til deigen som du senere skal kjevle ut deigen med.

Tips: Del deigbunnen i to deler før du tilsetter mel. Tilsett kakao til en (1 - 2 ss etter smak). Elt to deler av deigen – med og uten kakao. Da får du bagels med to typer nøtter: enkle sandkaker og sjokolade.

Nøttefyll for bagels

Deigen er avkjølende, så du kan begynne å fylle. Til fyllet trenger du 1,5 - 2 kopper nøtter og et glass sukker. Nøtter bør tas skrellet.

I vårt tilfelle vil vi bruke valnøtter til fyllet. For at nøtten avgir bitterhet og blir delikat i smaken, hell kokende vann over den i 5-10 minutter. Tøm deretter vannet og tørk nøtten i en oppvarmet tørr stekepanne.

Hvis andre velges til fylletnøtter, de må stekes for å gi ekstra smak. Steketid 1 - 2 minutter i en godt oppvarmet panne uten olje.

Til fyllet må du knuse nøttene i en morter eller male i en kaffekvern.

knuste nøtter
knuste nøtter

Hvis ingen av dem er tilgjengelig, bruk en vanlig potetstappe. Kombiner knuste nøtter med sukker til en homogen masse er oppnådd og mal til en tykk masse som ikke skal smuldre. Hvis fyllet fortsatt er løst, tilsett litt smør.

Fytet til sandkaker med valnøtter er klart.

I løpet av denne tiden har mørdeigen avkjølt seg nok. Du kan begynne å lage bagels.

Roguelikes: hvordan rulle vakkert

Stekeplaten tilberedes best på forhånd. For å gjøre dette, dekk den med bakepapir (pergament eller kalkerpapir).

Del deigen i 2 deler. Sett en i kjøleskapet.

Rull ut den andre delen av deigen med en avkjølt kjevle til et rundt lag 3 - 5 mm tykt. Ett stykke deig er nok til ett bakepapir.

mørdeig
mørdeig

Kutt den i trekanter.

Spre nøtteblandingen over den bredeste delen av trekantene. Pakk hjørnene på bunnen av trekantene innover - mot hverandre. Rull bagellene med nøtter til et rør - mot toppen av trekantene.

Plasser bagelene på det tilberedte stekebrettet. La det være en avstand på ca. 2 centimeter mellom dem (ikke glem at de vil øke i volum).

Baking bagels

Nå kan du slå på ovnen og forvarme den til 160 - 180 grader.

Mens den varmes opp lager du de nøtteaktige bagels av den andre delen av deigen som beskrevet ovenfor.

Plasser brettene med den fremtidige godbiten i ovnen og stek i 20 - 25 minutter. Deigen skal være godt brunet.

Strø varme bagels med sukker eller melis og legg løst på et bredt fat.

Sand bagels
Sand bagels

Tips: prøv å bake bagels med andre typer deig, for eksempel butterdeig. Den selges allerede tilberedt (fryst) i mange butikker.

Anbefalt: