Hvordan bake poteter i folie i ovnen riktig og velsmakende?

Hvordan bake poteter i folie i ovnen riktig og velsmakende?
Hvordan bake poteter i folie i ovnen riktig og velsmakende?
Anonim

Mange unngår slike retter på grunn av det høye kaloriinnholdet. Potetmos med smør og tung fløte eller stekte poteter er virkelig veldig næringsrik mat. Men dette gjelder ikke alle matlagings alternativer for dette produktet. Hvis det er mulig å bake poteter i folie i ovnen, får du ikke bare velsmakende, men også en sunn kulinarisk kreasjon. Slike oppskrifter kan brukes selv av personer som lider av hjerte- og karsykdommer. Denne tilberedningsmetoden bidrar til å bevare størst mulig mengde vitaminer og næringsstoffer.

Bak poteter i folie i ovnen
Bak poteter i folie i ovnen

Hvordan bake poteter i folie? Det er mange matlagingsmetoder. Du kan bake den med skallet på, men dette krever mellomstore nypoteter. Dette er den mest sunne retten, siden den inneholder en stor mengde vitaminer. Du kan lage den i kullene på bålet, dette er den enkleste måten. Potet,bakt i ovn i folie, tilberedt litt annerledes.

Først og fremst må du velge de samme knollene av middels størrelse. Så vasker vi dem med en børste. Pakk dem deretter inn i folie og legg dem på en bakeplate. Vi sender retten til ovnen for å bake. Hakk i mellomtiden noen fedd hvitløk og bland dem med 100 gram rømme. Skjær to løk i små terninger og stek til de er gyldenbrune i vegetabilsk olje.

Hvordan bake poteter i folie
Hvordan bake poteter i folie

Når potetene er klare, tar du dem ut av ovnen og åpner folien. På hver knoll gjør vi et snitt på tvers. Vi legger stekt løk i hver potet, deretter rømme med hvitløk, dryss med hakket dill. Retten er klar.

Å bake poteter i folie i ovnen er enkelt. Du kan legge til forskjellige krydder og urter som vil gi den en utsøkt smak og aroma. Vi tar knoller av samme størrelse og vasker dem grundig. Så lager vi flere snitt på tvers av hver. Hell vegetabilsk olje i en bolle og bland den med pepper, s alt, karri og hakket dill. Vi setter alle ingrediensene etter smak. Vi dypper hver knoll i den tilberedte blandingen, som skal falle inn i alle kutt, og pakker den inn i folie. Det tar ca 40 minutter å bake poteter i folie i ovnen, men tiden avhenger av størrelsen på knollene. Når retten er klar, må du brette ut folien og brune potetene lett. Hvis det er en "Grill"-funksjon, kan du slå den på i 5 minutter.

Ovnsbakte poteter i folie
Ovnsbakte poteter i folie

Perfekt tillegg tildenne retten kan være grønnsaker. Ta poteter, skrell og skjær i skiver. Dryss den så med krydder og s alt. Vi renser gulrøttene og tre, og velger et stort rivjern. Skrell løken og skjær i store biter. Legg ut folien på en bakeplate og legg potetene på. Legg grønnsaker (løk og gulrøtter) blandet med hermetiske erter på toppen. Hell retten med en blanding av majones og tomatsaus. Vi pakker folien og baker potetene med grønnsaker i ovnen. Temperaturen skal være 150 grader. Rett før klargjøring kan du åpne folien og legge skivede pølser på toppen. Disse rettene er gode fordi mengden av ingredienser avhenger av personlige preferanser. Du kan legge til de produktene du anser som nødvendige. Å bake poteter i folie i ovnen går raskt og enkelt. Denne retten kan til og med serveres ved festbordet.

Anbefalt: