Hva er bruken av grønn løk

Hva er bruken av grønn løk
Hva er bruken av grønn løk
Anonim

Grønt beriker måltider med sunne vitaminer og mineraler. Den kan kuttes i suppe, legges til hovedretter og paier. Fordelene med løk, dill, persille er uvurderlige i kampen mot vårens ubehag. Grønn løk er spesielt nyttig.

Løkingredienser

Grønne fjær inneholder store mengder organisk materiale. De inneholder inulin, karoten, naturlig sukker, B-vitaminer, vitamin C, K, PP, E, minerals alter, enzymer, essensielle oljer, proteiner, alkaloider. Også denne grønnsaken er rik på saponiner, som er aktive plantestoffer. Det er også mineralske elementer - jern, jod, sink, fluor, kalium, fosfor, kobolt, samt fytoncider og aminosyrer.

løk fordeler
løk fordeler

Løk for immunitet

Denne grønnsaken inneholder en enorm mengde vitamin C, som bidrar til å forhindre luftveissykdommer som SARS, influensa, forkjølelse, bronkitt. I vinter-vårperioden tas grønn løk for profylaktiske formål, som en generell tonic. Det er fastslått at 100 gram grønne fjær dekker det daglige behovet for vitamin C. Dette er fordelen med løk for immunitet: etter vinteren, i rehabiliteringsperioden etteroperasjoner, i en tilstand av kronisk tretthet, er det nødvendig å lene seg sterkt på grønn løk, der det er enda mer vitamin C enn i løk.

grønn løk fordeler
grønn løk fordeler

Bøy for hjertet

Vårt kardiovaskulære system opplever enormt stress gjennom hele livet. Men hun kan bli hjulpet ved å spise grønn løk, fordelen med det er at det styrker hjertemuskelen og veggene i blodårene. Den normaliserer også blodtrykket.

Løk for magen

Bruken av grønn løk er at den stimulerer appetitten ved å stimulere utskillelsen av magesaft. I kombinasjon med andre grønnsaker (salater) forbedrer grønne fjær fordøyelsen. I tillegg ødelegger de sykdomsfremkallende bakterier på grunn av deres utt alte antiseptiske egenskaper.

fordelene med grønn løk
fordelene med grønn løk

Løk for hele familien

Fordelene med løk er kjent for alle. Men få mennesker vet at denne grønnsaken er en kilde til helse. Den inneholder tross alt sink, som vi trenger så mye. Fraværet av dette vitaminet har en beklagelig effekt på tilstanden til hår, negler og tenner, og det reproduktive systemet lider også. Hos menn blir kvaliteten på intimlivet dårligere.

Og for barn er det et lager av vitaminer og mineraler, spesielt under beriberi. Ikke noe at det er bittert: det er bedre for barn å hakke løken fint, gjemme den i matbiter eller dekorere retten med fjær.

Kontraindikasjoner

Smaken som brenner er ubehagelig for mange, spesielt for små barn. Dette produktet er også i stand til å irritere mageslimhinnen, så det anbefales ikke å misbruke det.personer som lider av gastritt eller duodenalsår.

Til tross for den bitre smaken er det mange som liker løk. Noen kan ikke engang forestille seg middag uten denne grønnsaken. Og med rette - tross alt er fordelene med løk store. Og spiser du det med måte, kan du enkelt forbedre humøret, komme deg ut av depresjonen, hjelpe hjertet ditt, forbedre fordøyelsen, forebygge sykdommer og få orden på hår, negler og tenner. Vel, hva mer trenger du for å føle deg bra? Spis løk og føl deg alltid bra!

Anbefalt: