Kaloriinnhold i kefir 2,5 %: nyttige egenskaper, næringsverdi, fordeler og skader
Kaloriinnhold i kefir 2,5 %: nyttige egenskaper, næringsverdi, fordeler og skader
Anonim

Kefirelskere bor over hele verden, og dette er ikke overraskende, for dette fermenterte melkeproduktet er hovedledsageren til alle som går ned i vekt. En drink tilberedes av melk ved gjæring. Under produksjonsforhold brukes en spesialisert kefir-sopp, som er et kompleks av forskjellige mikroorganismer. Den lanseres i melk og setter i gang samme gjæringsprosess. Produsenter produserer et produkt med en annen prosentandel fettinnhold, men gjennomsnittlig kefir er anerkjent som den mest populære - 2,5%. Kaloriinnholdet er ideelt for å gå ned i vekt og beholder de fordelaktige egenskapene som kefir med lavt fettinnhold mister.

Kaloriinnhold og sammensetning

Kaloriinnholdet i kefir 2,5 % per 100 gram er omtrent 50 kcal, 2,8 gram proteiner, 2,5 gram er fett og 3,9 gram er karbohydrater. Fordelene med kefir ligger i det høye innholdet av vitaminer (kolin, betakaroten, PP, A, D, H, C,B-vitaminer) og mineraler (strontium, aluminium, kobolt, mangan, fluor, krom, selen, kobber). I kefir blir laktose delvis bearbeidet til melkesyre, og derfor tas kefir opp raskere og lettere enn den mest vanlige melken. Bare én milliliter kefir inneholder omtrent hundre millioner melkesyrebakterier, som ikke ødelegges av magesaft, men kommer inn i selve tarmen og formerer seg aktivt. Disse melkesyrebakteriene er gunstige, hjelper i fordøyelsesprosessen og forhindrer vekst av skadelige mikroorganismer.

Disse elementene er ansvarlige for normal funksjon av mikrofloraen, renser blodet for giftstoffer og giftstoffer, gjenoppretter de naturlige funksjonene i mage-tarmkanalen, og én foryngende effekt er verdt det! Et glass yoghurt etter en stormfull fest vil komme godt med, ifølge anmeldelser lindrer det bakrus. Det viktigste er å vite når du skal slutte, fordi overdreven inntak av kefir kan påvirke syrebalansen i kroppen negativt.

kefir og cottage cheese
kefir og cottage cheese

Fordelene med kefir drukket på tom mage

Først og fremst er dette vekttap. Ett glass kefir inneholder ca. 10 gram protein, som gir oss et energiboost, og er også viktig for å bygge muskelmasse. Vel, og viktigst av alt - proteiner avsettes ikke i fett, er ikke dette lykke? Eksperter anbefaler å drikke kefir om morgenen til frokost eller på tom mage, før det første måltidet. Fra morgenen av vil kefir-mikroorganismer befolke tarmene og forberede kroppen på en ny dag. Kaloriinnhold i kefir 2, 5 % fett er det mest optimale for vekttap (50 kcal per 100 gram).

Hva skjer hvis du drikker kefir om natten?

Ideelt sett, for at kroppen skal få i seg alle de nyttige elementene den trenger fra mat, må produktene brytes ned av tarmbakterier. Prosessen begynner med at bakterier behandler mat, og så suger tarmene ut alle nødvendige stoffer. Men dessverre blir disse prosessene noen ganger krenket, og tarmene er bebodd av skadelige mikroorganismer i stedet for nyttige. Resultatet er beklagelig - mat absorberes dårlig, kroppen lider av mangel på essensielle næringsstoffer, og slike ubehagelige konsekvenser som oppblåsthet, diaré og kvalme vises. Dysbakteriose påvirker også andre organer negativt. Kefir er rik på hele millioner gunstige bakterier, hvis oppgave ikke bare er å sikre komfortabel tarmfunksjon, men å ødelegge deres skadelige motparter. Hvis du lider av oppblåsthet eller fordøyelsesbesvær, unn deg selv kefir.

hvordan lage kefir
hvordan lage kefir

Kefir dekker behovet for kalsium og fosfor

Kaloriinnholdet i et glass kefir 2, 5% er omtrent 90 kcal, og det inneholder nesten halvparten av det daglige inntaket av kalsium og fosfor. Vi vet alle fra skolebiologikurset at kalsium er et byggemateriale for bein, det er også ansvarlig for helsen til tenner, hår og negler. Men selv her er ikke alt enkelt, kalsium må ikke bare komme inn i kroppen, det må også tas opp trygt. Dette krever tilstedeværelse av vitamin D, fosfor og fett. Det er derfor bare kefir med et fettinnhold på minst 2,5% er nyttig. Jo lavere fettinnhold, jo mer ubrukelig kefir. Og kalsium absorberes best om natten, dette er fordelen med et glass kefirover natten

kefir og bokhvete

Den mest populære kombinasjonen for de som vil kvitte seg med ekstra kilo er kefir og bokhvete. Dette er ekte allierte som, en gang i kroppen, handler sammen. Bokhvete er et lagerhus av kostfiber, kefir er rik på bifidobakterier, og sammen inneholder de en tilstrekkelig mengde kalium, kobber, fosfor og kalsium. Bare i kombinasjon renser disse produktene kroppen maksim alt for giftstoffer og giftstoffer, har en gunstig effekt på mikrofloraen og metter i lang tid, uten å bidra til produksjon av insulin.

kefir og bokhvete
kefir og bokhvete

kefir og kanel

Ernæringsfysiologer prøver alle sammen å diversifisere kostholdet til de som går ned i vekt ved hjelp av eksperimenter. En drink laget av kanel og kefir dukket opp nettopp etter forsøk fra spesialister på å komme opp med nye, og viktigst av alt, nyttige kombinasjoner av produkter. Hvorfor gråten? Det er enkelt – det forbedrer stoffskiftet, undertrykker ufattelig appetitt og bidrar ikke til produksjonen av insulin. Det er også deilig og vil forbedre nesten enhver drink. Kefir starter på sin side arbeidet i tarmene og hjelper kroppen med å absorbere de fordelaktige elementene av kanel i blodet. Den perfekte drinken for de som ønsker å si farvel til ekstra kilo for alltid.

Hvordan påvirker det å drikke kefir kroppen?

Uansett hvilken tid på dagen eller natten du drikker kefir, vil den alltid utføre følgende funksjoner:

  • Eliminering av dehydrering og hevelse.
  • Og du kan drikke det selv om du er allergisk mot laktose, når det ikke er vei til melk. Produktet er lavallergifremkallende og bra selv for barn.
  • Reduserer nivået av "dårlig" kolesterol i blodet.

Den sunneste kefiren er 2,5 % fett, ideell for de som går ned i vekt og de som holder vekten.

kefir fra melk
kefir fra melk

Skader og kontraindikasjoner

Som ethvert produkt har kefir sine ulemper, og å spise det har ikke alltid en positiv effekt på helsen. Drikke er kontraindisert hvis du har:

  • Gastritt eller surt sår.
  • Forgiftning eller gastrointestinal infeksjon.

På grunn av det faktum at kefir inneholder alkohol, dør bakterier i det over tid og det forårsaker kun gjæringsprosesser i tarmen. Fettfri kefir anbefales ikke i det hele tatt, på grunn av mangel på fett absorberes de fleste nyttige elementene rett og slett ikke.

kefir med avokado
kefir med avokado

Hvordan velge riktig kefir?

Selvfølgelig er den mest nyttige kefiren hjemmelaget. Men moderne forhold tillater deg ikke å produsere kefir på egen hånd: du kan ikke dyrke en ku i en leilighet. Derfor er det veldig viktig å lære å velge det riktig i butikken:

  • Den beste kefiren er fersk kefir.
  • Ikke ta produktet i en oppsvulmet pakke, det betyr bare at det har gjæret kraftig eller har ligget lenge på et varmt sted.
  • Pakken må være tydelig skrevet - "kefir" og ingen derivater.
  • Riktig produkt bør bestå av to ingredienser: melk og surdeig. Ingen søtningsmidler eller sukker. Kaloriinnholdet i kefir 2,5 % bør ikke være mer enn 60 kcal.

Kefir er en stor fordel for kroppen, men bare hvis du bruker det ferskeste og høyeste kvalitetsproduktet.

Anbefalt: