Bak makrell - deilig og enkelt

Bak makrell - deilig og enkelt
Bak makrell - deilig og enkelt
Anonim

At fisk er sunt, vet vi alle fra barndommen. I tillegg er den deilig, og du kan lage mange forskjellige retter fra den. Men å skjemme bort en fisk er like enkelt som å lage mat hvis du ikke kan finessene, og hver fisk "elsker" sin egen måte å lage mat på. I dag har vi makrell.

bake makrell
bake makrell

Hvis du ikke vet hvor deilig det er å tilberede makrell, så er ikke dette en grunn til å nekte en så fantastisk fisk - fordi den har få bein, koker den enkelt og raskt. Og til tross for fettinnholdet er det mindre kaloriholdig enn for eksempel fett kjøtt.

Så, bake makrell - den første oppskriften. Til én fisk trenger du: en løk, en stor tomat (eller to mindre), en sitron, krydder til fisk eller din favoritt. Vi halshugger makrellen, tar den, fjerner finnene og den svarte filmen fra innsiden, skjærer den i biter på tvers. Løk, tomat, sitron skåret i skiver. Smør folien lett med olje, "saml" fisken på den, stikk en sirkel av sitron, løk og tomat mellom bitene. Dryss med krydder, pakk skikkelig inn i folie. Vi baker makrell i 40-50 minutter ved 180 grader. Før servering kan du strø over sitronsaft.

hvordan lage deilig makrell
hvordan lage deilig makrell

Bak makrell - den andre oppskriften. Her koker vi også makrell, men med et annet fyll, men resultatet er allikevel utmerket! For fire fisk trenger du litt hakket selleri (men dette er et amatørprodukt, du kan erstatte det med andre urter), sitron, dill, sylteagurk eller kapers, paprika og andre krydder. Vi renser fisken, tar den, fjerner hodet. Vi blander finhakkede greener, smuldrede agurker / kapers, dill, sitronskall, du kan tilsette litt s alt, hvis ikke nok, tilsett krydder, litt vegetabilsk olje. Vi fyller fisken med denne blandingen, sprer resten på toppen, pakk den inn i folie, hver fisk separat. Vi baker makrell ved 200 grader i 25-30 minutter. Makrell kan også bakes i hylse, etter samme prinsipp. Finn på, prøv marinadene dine, det viktigste er å ikke tørke for mye, en halvtime på 200 grader og førti minutter på 180 er nok for fisk.

hvordan steke makrell
hvordan steke makrell

Mange husmødre vet ikke hvordan de skal steke makrell – det er ganske fett, blir det deilig? Det vil det hvis du kjenner den rette oppskriften! Vi renser fisken, sløyer den, kutter av hodet, gjør et pent snitt langs ryggraden langs ryggraden, skiller den øvre fileten, fjern deretter ryggraden og ribbeina, skjær fileten i porsjoner. Bland mel og s alt på en tallerken, du kan bytte ut melet med brødsmuler, men de fester seg dårligere.

Legg de utbenede bitene på en forvarmet panne uten olje, stek til de er gyldenbrune på begge sider. På grunn av at fisken er fet, trengs ikke olje. Ferdig makrell kan legges ut på et papirhåndkle for å absorbere overflødig fett, somvil smelte under koking.

I tillegg til metodene ovenfor er makrell svært velsmakende å steke på grillen eller grillen. Du trenger krydder til fisk, s alt, sitronsaft - vi gni den rensede og sløyde makrellen med dem, stek til de er møre. Makrell blir aldri tørr, som mange andre typer fisk, men den forblir alltid mør og velduftende. Og den spesifikke lukten som mange ikke liker så godt kan slås av med marinader, den samme sitronen.

Enten vi steker eller baker makrell, nyt velsmakende og sunn fisk og ikke vær redd for å prøve nye oppskrifter!

Anbefalt: