Kalorimat – hvordan velge riktig daglig kosthold for kroppen din

Kalorimat – hvordan velge riktig daglig kosthold for kroppen din
Kalorimat – hvordan velge riktig daglig kosthold for kroppen din
Anonim

For å bestemme effektiviteten til enhver ernæring, må du først og fremst være oppmerksom på kaloriinnholdet i matvarer og deres energiverdi. Så for eksempel inneholder svinekjøtt, smør, sjokolade den største mengden fett. Energiverdien til svinekjøtt er også høyere enn for eksempel kalkunkjøtt.

Kaloriinnhold i produkter
Kaloriinnhold i produkter

Det bør bemerkes at vanninnholdet i matvarer også påvirker kaloriinnholdet. For eksempel er grønnsaker og frukt som er vannholdige, men som ikke inneholder mye karbohydrater, de vanligste anbef alte av kostholdseksperter.

Kaloriinnholdet i planteprodukter er lavere sammenlignet med animalske produkter. I tillegg hjelper fiberen de inneholder fordøyelsen ved å bremse opptaket av karbohydrater og fett.

Hva bør verdien av kcal mat per dag være?

I dag bekymrer dette spørsmålet mange. Og siden alle mennesker har forskjellige indikatorer på høyde, alder, vekt og vital aktivitet, er derfor utvalget av produkterfor ernæring bør kaloriinnholdet også være annerledes.

Kaloriinnholdet i produktene har generelt aksepterte anbefalinger for bruk. Så middelaldrende menn bør få omtrent 3200 kilokalorier med mat i løpet av dagen. Kvinner er mindre - opptil 2500 kilokalorier. Når man utarbeider en daglig diett for eldre, er det nødvendig å ta hensyn til deres stillesittende livsstil.

Hva påvirker en persons energiforbruk?

Kalorikokt kylling
Kalorikokt kylling

Vi føler oss alle slitne og lite energi som følge av arbeid eller kroppsøving. Å spise mat og hvordan den absorberes av kroppen påvirker direkte den menneskelige tilstanden. Mye oppmerksomhet må også rettes mot stoffskiftet.

Kaloriinnholdet i matvarer er av stor betydning i livene våre, så forskere har utviklet spesielle metoder for raskt å beregne den spesifikke mengden energikostnader for mennesker som er involvert i ulike aktiviteter.

Vurder spørsmålet om å spise kyllingkjøtt i kostholdet vårt, er det sunt, hva er kaloriinnholdet. Kvinner er mest interessert i denne saken, siden de alltid tenker på helsen til familien sin.

kcal produkter
kcal produkter

Du må vite at kyllingkjøtt er preget av et betydelig proteininnhold - 22,5 %, samt et nesten komplett sett med eksisterende aminosyrer som er nødvendige for normal funksjon av kroppen. Alt dette skiller det hovedsakelig fra andre kjøttvarianter. Også rikdommen til kylling ligger i en betydelig mengdesporstoffer: magnesium, kalsium, kalium, selen, jern og andre. Og når det gjelder fosforinnhold, er ikke kylling dårligere enn sjømat.

Det skal imidlertid sies at kyllingkjøtt også kan være skadelig. Dette forklares av produsentenes uærlighet. Bruk av antibiotika og veksthormoner i dyrking av kyllinger ødelegger bare kjøttet. Derfor, når du tilbereder det, er det bedre å forkoke det i fem minutter, og deretter tømme det første vannet, som bare vil forbedre kvaliteten og ikke vil påvirke smaken og kaloriinnholdet til kokt kylling.

Anbefalt: