Hvordan lage en gulrotmuffins? Trinn-for-steg instruksjon
Hvordan lage en gulrotmuffins? Trinn-for-steg instruksjon
Anonim

Muffins ligner veldig på cupcakes, bare de er mindre i størrelse og smaker møre. Denne desserten er veldig enkel å tilberede. Vi trenger vanlige produkter, så hver husmor kan lage det på egen hånd.

gulrotmuffins
gulrotmuffins

I denne artikkelen skal vi se på flere oppskrifter på cupcakes, som inkluderer gulrøtter. Det viser seg en kostholdsmessig og veldig velsmakende dessert.

Gulrotmuffins: oppskrift med bilde

Denne desserten tilhører sunne bakverk. Tross alt mister ikke gulrøtter, som kan varmebehandles, sine fordelaktige egenskaper. Det er viktig at denne desserten har svært få kalorier, så den kan trygt kalles diett.

For å lage en 4-serverings gulrotmuffins, bland 2 ss. mel. Ha en klype s alt der, 1 ts. kanel og 1 g muskat. Rør tørr blanding. Om ønskelig kan du tilsette litt m alt ingefær.

Hell 0,5 ss i en separat beholder. vegetabilsk olje og her hell 2 ss. Sahara. Knekk 4 egg i samme bolle. Bland grundig. Sett massen til side for nå. Riv i mellomtiden to store gulrøtter i en egen stor bolle på et fint rivjern.

Her er dualle ingrediensene er klare. Hell nå alt fra de to beholderne og hell over gulrøttene.

gulrotmuffins oppskrift
gulrotmuffins oppskrift

Rør grundig til den er jevn. Slå på ovnen til 180 grader. Mens det varmes, smør silikonformene med smør eller vegetabilsk olje. Fordel blandingen i dem, fyll ¾ av formen. Ikke glem at cupcakesene hever seg. Stek dem i ovnen i ca. 15 minutter.

Sjekk om deigen er klar. Ta en fyrstikk eller en tannpirker og stikk hull på midten av gulrotmuffinsen. Hvis pinnen er tørr, så er bakverket klart. Når desserten er avkjølt, dekorer den og den er klar til servering.

Legg til epler

Denne desserten er litt annerledes enn den forrige. Det blir imidlertid ikke verre. For å tilberede gulrot-eplemuffins må du blande 2 ss. mel og 2 ts. bakepulver. Du kan også legge til kanel, vanillin, ingefær her.

I en egen bolle blander du 200 g sukker med egg (2 stk.). Bland godt med en blender. Tilsett her 70 g solsikkeolje, 20 g rosiner og cashewnøtter. I samme beholder river du 1 eple og gulrot på et fint rivjern. Hell denne massen i beholderen der melet er plassert. Bland alt til det er glatt.

Skru ovnen på 180 grader. Smør formene og fyll dem halvveis med eple-gulrotblandingen. Stek i 15 minutter.

gulrotmuffins oppskrift med bilde
gulrotmuffins oppskrift med bilde

Sjekk deretter for beredskap med en trepinne som beskrevet ovenfor i oppskriften. En fantastisk og sunn dessert er klar.

Legg til cottage cheese

DetteDesserten er ekstraordinær både i smak og tekstur. Det handler om ham, og du kan si at det smelter i munnen din. Ost-gulrotmuffins tilberedes veldig enkelt. Bland 2 ss. mel med 0,5 ss. havregryn. Tilsett 0,5 ss i samme beholder. sukker og 1 ts. bakepulver.

Pisk 3 egg i en annen bolle, ha 50 g smør og vegetabilsk olje her. Tilsett fet cottage cheese. Bland godt med en gaffel eller blender på laveste hastighet. I denne beholderen river du 1 gulrot på et fint rivjern. Bland alle ingrediensene grundig. Nå kan du legge til tørre ingredienser. Deigen skal ikke være veldig stram, men den skal heller ikke renne av skjeen.

Som i forrige oppskrift, smør formene. Fyll dem med deig og send dem til ovnen, som er forvarmet til 180 grader. Som regel bakes muffins i 15-20 minutter. Men det er likevel bedre å sjekke for beredskap med en fyrstikk eller en tannpirker.

Muffins med nøttefyll

Denne desserten er veldig velsmakende og original. Gulrotmuffinsdeig tilberedes som beskrevet i tidligere oppskrifter. Mens det er infundert, kan du lage fyllet. For å gjøre dette, ta 200 g valnøtter. Drep dem i en blender eller bla gjennom en kjøttkvern.

Bløtlegg rosiner i vann på forhånd. Det må også males og legges til nøttene. Tilsett sukker eller honning i fyllet etter smak. Bland grundig og du kan lage cupcakes.

Smør silikonformene. Fyll dem nå til halvparten med deig, hvor du må lage en liten fordypning. Hell fyllet i hullet med en teskje. Ovenfordekk med deig.

Diett gulrotmuffins
Diett gulrotmuffins

Send de fylte formene til en forvarmet ovn på 180 grader. Stek i 15 minutter. Stikk deretter hull på en gulrotmuffins med en fyrstikk eller en tannpirker og sjekk om den er klar. Hvis det ikke er deig igjen på pinnen, kan desserten tas ut av ovnen.

Muffins med frukt- og bærfyll

Cupcakes er veldig sunne og deilige. Spesielt hvis de er tilberedt med frukt- eller bærfyll. Du vet allerede hvordan du lager gulrotmuffins. Prøv nå å kombinere dessert med frukt eller bær. Det kan være epler, pærer, aprikoser, bringebær, jordbær og mer.

gulrot eple muffins
gulrot eple muffins

For å tilberede et deilig og søtt fyll, tilbered 200 g frukt. Du kan ta diverse. Har du epler, pærer eller aprikoser må de først stekes med sukker for å lage karamell. Men den skal ikke være for tykk.

Sett så deigen i former, lag et hull og legg litt frukt i karamell der. Legg deigen på toppen og send den til ovnen. Du må bake som beskrevet ovenfor i oppskriftene.

Tips

Hver husmor har sine egne matlagingshemmeligheter. Oftest tilberedes deigen litt vannaktig. Da får du en dessert med en mer delikat og luftig konsistens. Hvis deigen er for tykk, vil smaken være identisk med cupcakes.

Du kan legge hvilken som helst stuffing. Det kan være kokt kondensert melk, sjokolade, vaniljesaus, karamell, honning, frukt eller bær. Alt avhenger av dine preferanser ogsmaken av familie eller gjester.

Det er bedre å tilsette bakepulver i stedet for brus. Deigen blir mykere. Selv om det noen ganger oppstår sprekker på produktet, og et presentabelt utseende ikke oppnås.

Hvis du ønsker å få kostholdsgulrotmuffins, så prøv å ikke ha sukker i fyllet. Du kan lage et fyll uten karamell, av frisk frukt og bær.

Presentation

Hvis desserten er tilberedt for familien, kan du pynte den med vanlig melis. Muffins uten dekor er veldig velsmakende. Når jeg tilbereder en dessert for gjester, vil jeg overraske dem med noe uvanlig og utsøkt. Da kan du vise fantasien din her.

Smelt mørk sjokolade eller melkesjokolade i en bain-marie og hell over dessert. Hvis du ikke kjenner smaken til gjestene, kan du helle en porsjon med mørk sjokolade, den andre med melkesjokolade og den tredje med hvit.

Desserten ser original ut hvis proteinkrem er presset på den. Dette er imidlertid tilfellet hvis du ikke ønsker å lage diettmuffins. Proteinkrem har mange kalorier, spesielt sukker.

cottage cheese gulrotmuffins
cottage cheese gulrotmuffins

Du kan ha noen bær på proteinkremen. Det kan være bringebær eller jordbær. Du får den perfekte kombinasjonen av hvitt og rødt.

Du kan også bake små marengskaker. De må legges ut på cupcakes, og om ønskelig, smøres med proteinkrem på toppen. Du kan legge noen dråper sitron på toppen.

Pynt ofte muffins med mynteblader, blåbær eller blåbær. Så mange forskjellige farger vil gi retten raffinement og originalitet. Lag mat, glede dine kjære med interessant og variertdesserter.

Anbefalt: