Hvilke produkter inneholder glukosamin og kondroitin: liste, egenskaper og indikasjoner

Innholdsfortegnelse:

Hvilke produkter inneholder glukosamin og kondroitin: liste, egenskaper og indikasjoner
Hvilke produkter inneholder glukosamin og kondroitin: liste, egenskaper og indikasjoner
Anonim

Helsen til muskel- og skjelettsystemet avhenger direkte av tilstanden til muskel- og skjelettvevet og brusken. Leger anbefaler på det sterkeste å ta vare på deres sikkerhet gjennom hele livet. Ved å spise sunn mat kan du få i deg nok næringsstoffer som vil sikre helse og gjøre deg i stand til å leve et fullverdig liv. Hvilke matvarer inneholder glukosamin og kondroitin, som er nødvendige for vedlikehold av ledddannelser, brusk og sener?

brusksykdommer

De inneholder bindevev. Mellom dem inneholder leddvæske, som har en tendens til å miste sin kvalitet med alderen. Noen ganger allerede i ungdomsårene begynner de første problemene med brusk. Først av alt er dette på grunn av underernæring, inflammatoriske prosesser, skader, så vel somarvelig disposisjon. Ethvert brudd på vevets integritet fører til utseendet av en sykdom som leddgikt. Revmatoid artritt forekommer oftest i knær, hender og albuer. Sykdommen kan også ramme skulder- og hofteledd.

For behandling av pasienter brukes kompleks terapi, som blant annet inkluderer bruk av kondobeskyttere. Pasienten må injisere medikamentet direkte i kneet, siden han i stor grad mangler egen produksjon av leddvæske. Brusken begynner å gni mot hverandre, noe som forårsaker uutholdelig smerte, og noen ganger immobiliserer en person fullstendig. Hvis hele livet foretrekker produkter som inneholder naturlig kondroitin og glukosamin, kan leddproblemer unngås. Derfor er pasienter veldig ofte interessert i: hvilke produkter inneholder glukosamin og kondroitin? La oss finne det ut.

Kondroitin og glukosamin

laksefileter
laksefileter

Vitreous brusk inneholder begge disse komponentene. Takket være dem er overflaten av brusken uvanlig glatt og hydrert. Ved mangel på disse stoffene blir overflaten tørr og sprukket. Kondroitin gir fleksibilitet til brusk og hjelper den å absorbere vann. Takket være glukosamin oppstår prosessen med vevsreparasjon. Det gir dem også fleksibilitet. Disse stoffene finnes i nesten alle produkter som en person bruker. Noen matvarer inneholder litt mer glukosamin og kondroitin. Men for alvorlige sykdommer er medisiner nødvendig, siden mengdendisse stoffene i produktene er ikke nok.

Hvordan de fordøyes

Vanligvis foregår assimileringsprosessen gjennom magen. For eksempel brytes glutamin, som består av aminosyrer, ned umiddelbart etter å ha kommet inn i mage-tarmkanalen. Det absorberes gjennom veggene i magen inn i blodet og kommer deretter inn i øynene, sener, forbindelser og hud. Kort sagt til alle organer der det er så nødvendig.

Glukosaminsulfat kan absorberes selv i kroppen til en ikke helt frisk person som har en metabolsk forstyrrelse. Mye langsommere er prosessen med kondroitinsulfat, som ekstraheres fra vevet til husdyr. Hvilken mat inneholder glukosamin og kondroitin?

Fjærfe og storfekjøtt

Kyllingkjøtt
Kyllingkjøtt

Fra fruktkjøttet kan du få en ganske stor mengde glukosamin. Samtidig finnes kondroitin i hud, brusk og sener. Dermed kan du, ved å spise kylling sammen med brusk og hud, gi deg selv en ganske stor dose av de nødvendige stoffene. Dessverre, under matlaging, steking eller stuing, ødelegges noen av disse stoffene. Det er derfor det anbefales å tilberede kyllingbuljong over lav varme, og prøv å ikke overkoke kjøttet. Matvarer som inneholder glukosamin og kondroitin inneholder ofte aminosyrer, vitaminer, sporstoffer og andre stoffer som er nødvendige for å bygge sunn benmasse.

En god kilde for å få kondroitin og glukosamin er gelé. Som regel brukes griseører, biffhaler, kyllingpoter og andre deler av dyrets kropp til tilberedning,som er rike på disse stoffene. Det er ikke for ingenting at leger anbefaler folk med artrose å bruke gelé eller aspic så ofte som mulig. Det bør imidlertid huskes at i tillegg til kollagen, inneholder denne retten også en betydelig mengde kolesterol, som kan avsettes på veggene i blodårene og dermed forstyrre blodstrømmen.

For å redusere den negative effekten av gelé, anbefales det å redusere mengden fett kjøtt, og tilsette gelatin i stedet. Dette produktet er også en naturlig kilde til kollagen og anbefales sterkt. Hvilke andre matvarer inneholder glukosamin og kondroitin?

Ost og meieriprodukter

hard ost
hard ost

I tillegg til glukosamin og kondroitin inneholder ost også en enorm mengde kalsium, som påvirker dannelsen av beinmasse. I tillegg inneholder den fosfor, kalium, aminosyrer og vitamin A. Alle disse stoffene er aktivt involvert i helbredelse og styrking av sener, leddbånd og brusk. Harde oster står på listen over matvarer med høyest glutamininnhold. Sammen med biff og kyllingkjøtt har ost den nødvendige tilførselen av dette verdifulle stoffet. Det anbefales å bruke osten i sin rene form, uten å utsette den for varmebehandling. Ernæringsfysiologer anbefaler på det sterkeste å inkludere dette produktet i den daglige menyen. I motsetning til hard ost har ikke bearbeidet ost disse egenskapene.

Fisk og sjømat

Sjømat for ledd
Sjømat for ledd

I dag mottar legemiddelindustrien kondroitin fra laksebruskfisk. Disse produktene som inneholder kondroitin og kollagen og glukosamin er ledere. Disse stoffene finnes i nesten all sjø- og elvefisk, men laks og laks er spesielt rike på dem. Personer med den innledende fasen av artrose anbefales å tilberede aspic fra fisk med tilsetning av gelatin minst en gang i uken. Dermed får du en rett rik på nyttige komponenter som vil bidra til helbredelsesprosessen. I tillegg inneholder fisken fosfor, som også er nødvendig for helsen til leddene. Kondroitin og glukosamin i matvarer absorberes godt.

En vanlig sild vil bidra til å forhindre betennelse i bruskvev. Vitamin F som finnes i det er i stand til å bekjempe alle manifestasjoner av leddbetennelse. Det anbefales å kjøpe fersk eller letts altet sild. Den kan kokes i en liten mengde vann med tilsetning av krydder eller kuttes i biter og s altes i letts altet s altlake. Dette vil bevare alle nødvendige vitaminer, som vanligvis ødelegges ved varmebehandling.

Marmelade og Marshmallow

Fordelene med marmelade
Fordelene med marmelade

Disse søtsakene inneholder gelatin, som er ekstremt nyttig ved brudd og ømme ledd. Marshmallowen inneholder agar-agar, som er laget av alger. Den inneholder mange aminosyrer som er nødvendige for beinvekst. I tillegg inneholder agar-agar jod. Det reduserer intensiteten av den inflammatoriske prosessen og reduserer dermed smerte.

Gelatin oppnås som et resultat av langvarig fordampningbindevev til dyr. Når den kommer inn i menneskets mage, oppløses den og absorberes i blodet. I fremtiden kommer aminosyrer, kondroitin og glukosamin inn i alle vev i de indre organene. Pasienter anbefales å erstatte kaker, kaker og søtsaker med syltetøy. Kondroitin og glukosamin i matvarer med sukker bør ikke inntas ved diabetes. Hvis det ikke er kontraindikasjoner, kan noen få skiver marmelade spises daglig.

essensielle sporelementer

stikkelsbær for sukkulenter
stikkelsbær for sukkulenter

Hvilken mat inneholder glukosamin og kondroitin sammen med essensielle mineraler? Uten elementer som selen og svovel kan ikke kollagen absorberes fullt ut i kroppen. Med deres mangel vil virkningen av kondroitin og glukosamin være ufullstendig. De er også et byggemateriale for brusk og bidrar til å forebygge sykdommer som leddgikt. Du kan få de nødvendige elementene fra egg, bønner og noen frokostblandinger. I tillegg anbefales det om sommeren å innta så mye stikkelsbær og plommer som mulig. Du kan lage syltetøy av dem for å fylle opp lagrene av nødvendige stoffer hele året.

I tillegg er ledende i mengden svovel kyllingkjøtt og enkelte typer fisk, som begge er produkter som inneholder glukosamin og kondroitin. Disse inkluderer abbor, torsk og chum laks. Du kan også få sporstoffer fra fersk kål, epler og løk. Tilstrekkelig store reserver av selen finnes i sjømat, egg og hvitløk. Grønnkål regnes som en rimelig og rimelig kilde til et sjeldent sporstoff.

usunn mat

røkte produkter
røkte produkter

Etter å ha funnet ut hvilke matvarer som inneholder kondroitin og glukosamin, bør ærlig t alt skadelig mat også tas i betraktning. Noe mat kan tross alt skade leddene, og spesielt brusk. Noen ganger er handlingen deres så ødeleggende at den kan oppheve all innsatsen til pasienten. Røkt kjøtt gir størst skade. På grunn av for mange kreftfremkallende stoffer forårsaker de patologiske endringer i leddene, deformerer dem og bidrar til forekomsten av inflammatoriske prosesser. Fet, s altet røkt kjøtt er spesielt farlig. Overflødig s alt forstyrrer stoffskiftet, forårsaker lymfatisk overbelastning og forverrer sykdommen.

Den andre komponenten som kan forårsake uopprettelig skade på leddene er oksalsyre. Den finnes ikke bare i sorrel, men også i mange steinfrukter. Derfor anbefales det ikke å misbruke frukt, til tross for deres utvilsomme fordeler.

I tillegg har kaffe og svart te en negativ effekt på beinvevet. Purinene i deres sammensetning er en ekte gift for leddvæsken. Leger mener at misbruk av disse drikkene er hovedårsaken til gikt.

Anbefalt: