Havris: egenskaper. Indisk sjøris: nyttige egenskaper
Havris: egenskaper. Indisk sjøris: nyttige egenskaper
Anonim

Havris er assosiert med en rekke kornblandinger av mange mennesker. Når de ser et produkt med store eller små korn (2-5 millimeter lange) på bildet, bestiller de det, koker det og legger igjen negative anmeldelser om indisk sjøris. Dette kommer av forvirring i terminologi. Vi skal prøve å fortelle i detalj om en slik merkelig ris, dens opprinnelse og oppskrifter.

Hva er sjøris?

På en annen måte kalles indisk ris zooglea. Utseendemessig ligner det litt på det hvite kornet vi er vant med eller iskorn, men faktisk er det et klissete, klebende stoff av animalsk opprinnelse. Det dannes under den vitale aktiviteten til vannlevende bakterier fra slekten zooglea (zoogloea ramigera), disse er små slimete kapsler (de er bare sammenlignet med ris). Denne massen inneholder også selve bakteriene, som har festet seg sammen.

Slim er nødvendig for at mikroorganismer skal ta opp mikronæringsstoffer fra vannet. Derfor inneholder de mye nitrogenholdige forbindelser, polysakkarider. Indisk sjøris er ikke den eneste formen for zooglea. De skiller også mellom te, tibetansk, kefirsopp. Og selv om disse formene ser annerledes ut, er resultatet av deres vitale aktivitet det samme. Folk får en helsedrikk.

Fordi denne risen også kalles en sjøsopp. Selv om det har mange navn: Meksikanerne kaller det tibi, romerne kaller det posca. Kineserne, japanerne og slaverne k alte denne formen for zooglea-ris: bare for noen er det kinesisk, for andre er det japansk, og for andre er det sjøindisk.

Hvor kom zooglea fra?

Men nå kalles disse mikroorganismene oftere ris eller sjøsopp. Navnet på ris blant slaverne ble fastsatt med importen på det nittende århundre fra India. Selv om menneskeheten for første gang lærte om egenskapene til sjøsoppen i det gamle Kina og India.

Men hvordan zooglea dukket opp på jorden, krangler fortsatt forskere. Biolog Bachinskaya L. A. hevder at soppen dukket opp naturlig i ferd med å fermentere drikker. Utviklingen ligner på dannelsen av slim. Og sporene overføres av insekter, som overfører mikroorganismer til drinker.

Men det er en annen hypotese av Bolsic Yu., som dukket opp i 1978. Forskeren snakker om den kunstige spredningen av rissoppen. Det vil si at i henhold til denne ideen har disse bakteriene kommet ned til i dag fra gamle sivilisasjoner. Men så gjenstår spørsmålet om hvordan soppen dukket opp i gamle sivilisasjoner. Derfor er de fleste forskere tilbøyelige til den første teorien - den naturlige opprinnelsen til rissoppen.

sjøris
sjøris

Indisk sjøris: helsefordeler

Det antas at denne soppen har mange medisinske egenskaper. Drikk av det drikkes avfedme, forkjølelse, aldring, hypertensjon, hodepine, tarm-, lunge- og hjertesykdommer, leddgikt. Selv om mange leger tror at historiene om mirakuløse kurer med sjøris ikke er noe mer enn en manifestasjon av placeboeffekten.

Homopati tilbyr imidlertid en soppdrikk for å forhindre den eller den sykdommen. Dette skyldes den kjemiske sammensetningen av mikroorganismer. I den fant forskerne glukonsyre, melkesyre, eddiksyre, folsyre, oksalsyre, sitronsyre, koffein, alkohol, alkaloider, polysakkarider, kolin, vitamin C, glukosider, tanniner, aldehyder.

Kvinner, eldre bruker indisk sjøris for å forlenge skjønnhet, ungdom, forsinke aldringsprosessen til huden. Mange klienter har lagt merke til en bedring i allmenntilstanden, en reduksjon i forkjølelse etter å ha drukket en medisinsk sjødrikk.

Folk drikker det for å senke blodtrykket, bli kvitt leddsmerter og ekstra kilo ved å normalisere stoffskifteprosessen, bremse veksten av tumorceller, kurere sår i fordøyelsessystemet, gjenopprette hukommelsen og hjernens ytelse. De som drikker drinken i flere år blir mindre syke, behandler stressende situasjoner roligere og sover godt. De føler seg energiske, aktive, effektive.

Mange går ned i vekt ved å spise sopp. Dette skyldes lipasen i sammensetningen, som øker stoffskiftet, brenner allerede akkumulerte fettreserver. Å gå ned i vekt foretrekker å kombinere drikken med sjømat (for eksempel lager de matsjøsalat med ris), men anbefalingen er å drikke den før måltider, og ikke under den.

helsemessige fordeler av indisk sjøris
helsemessige fordeler av indisk sjøris

Gjennom forskning er det bevist at infusjoner fra denne soppen kan brukes til kosmetiske formål. Takket være ham reduseres antallet rynker på huden, akne forsvinner, håret blir skinnende, og den konsentrerte infusjonen kan til og med bleke ansiktet.

Soppdrikkens effektivitet basert på anmeldelser

Du kan kjøpe en spiseskje sjøris til en pris av 50 rubler. En slik pris tiltrekker seg svindlere som kan selge et tørt stoff av grå farge til lekmannen. Når du lager en drink, vil du umiddelbart forstå at dette ikke er indisk sjøris. Egenskapene til den resulterende væsken vil være helt forskjellige: en uklar farge, en skarp lukt av gjæring og en ubehagelig smak. Ekte ris har hvite korn, en mildere smak, en knapt merkbar lukt, og fargen ligner ustresset bjørkesaft. Og viktigst av alt, en sopp av lav kvalitet vil ikke formere seg selv på en måned.

Riktig tilberedt drikke lar deg bli kvitt symptomene på trøst, matallergi, tretthet, nervøsitet og normaliserer blodtrykket. Selv ikke-systematisk bruk av drikken lar deg normalisere tarmens arbeid, aktiverer stoffskiftet og lindrer halsbrann. Med en to-dagers løsning (som betyr indisk sjøris, hvis gunstige egenskaper forbedres den andre dagen), vasker de nesen, slik at rennende nese forsvinner i løpet av en dag.

Resultat av ekstern påføring av ris

Etter vurderingene å dømme, brukes infusjonen til kosmetikkformål, spesielt hvis den holder seg i 4-10 dager. Hvis du systematisk skyller håret med risinfusjon, vil du snart se glansen av håret ditt, du vil føle dets mykhet og silkeaktig. Vask ansiktet hver morgen, du kan rense huden for akne, bli kvitt rynker. En ti-dagers væske kan bleke ansiktet.

Men de fleste gjør det ikke for å forynge, forbedre helsen, men bare for å drikke en deilig drink som minner om champagne, kvass, pop, øl. Smak nyanser er gitt til det av tørket frukt, kjeks, som legges til ris. Drikken fjerner tørst perfekt i ekstrem varme.

Negative anmeldelser er oftere forbundet med ris av dårlig kvalitet eller feil matlaging. Det er individer som koker det, steker det … Men selv ris med tang vil ikke komme ut av denne soppen. Folk bare forveksler det med vanlige indiske gryn. Noen lager dressing av vanlig vann uten tørket frukt, noen «mater» soppen med hva som helst (konfekt, teblader), og får derfor en mos eller en ubehagelig infusjon.

Riktig oppskrift for koking av sjøris

egenskaper for indisk sjøris
egenskaper for indisk sjøris

For en drink trenger du vann, sukker, tørket frukt, kjeks etter ønske. Vann kan destilleres, våren, men ikke rå (fra springen), ikke kokes. Du må insistere på soppen bare i en glasskrukke, hvor toppen er dekket med gasbind (ikke et lokk). Ris liker varme og lys, men ikke direkte sollys.

Tørket frukt gir også skyggen, du må eksperimentere med dem for å finne oppskriften din. For tinktur må du ta noen få stykkerrosiner, tørkede aprikoser, svisker, epler, pærer, fiken eller kompottblanding. Når det gjelder variasjonen av smaker, ligner drinken ris med en sjøcocktail, hvis oppskrift inneholder flere typer sjømat.

Så godt som alle tar vanlig sukker for en drink. Men noen «kokker» har lagt merke til at drikken, tilsatt brunt rørsukker, har en mild og søtlig smak. Kjeks brukes til å mate soppen, noe som gir drikken smaken av brødrugkvass. Selv om dette ikke er nødvendig - for at risen skal gjenvinne sin styrke, er det nok å sette den i kjøleskapet i en uke uten sukkerløsning.

Produkter og tørketid endrer smaken på drikken, og gjør den skarp eller myk. Havris kan tilføres på forskjellige måter, oppskrifter foreslår å bruke forskjellige ingredienser. Forbered flere alternativer i forskjellige krukker. Dette vil bli mulig når soppen formerer seg.

Så, lag infusjonen:

  • hell vann;
  • sett 90 gram sukker per liter vann;
  • oppløse sukker;
  • vask soppen;
  • sett 90 gram sjøris per liter sukkerløsning;
  • hell i 10 pitte mørke vaskede rosiner (per liter);
  • trekk med gasbind;
  • sett på et lyst sted (ikke under solen) sjøris (egenskapene til mikroorganismer avhenger av lys, varme, fuktighet);
  • insister i minst 2 dager;
  • fjern gasbind;
  • samle tørket frukt som har dukket opp, døde mikroorganismer ovenfra;
  • tøm den resulterende løsningen gjennom en sil;
  • sil den separatgjennom gasbind;
  • oppbevar drikken i kjøleskapet i tre dager;
  • dørslag med romtemperert vann og indisk sjøris (avhengig av prosessens grundighet);
  • rengjør uten vaskemidler i varmt vann glasset der soppen "bor";
  • lag en ny sukkerløsning.

En liter væske er nok for én person i to dager.

sjøris egenskaper
sjøris egenskaper

Hvordan ta vare på en marin sopp?

En sopp er en levende mikroorganisme. For effektiv reproduksjon kreves en positiv temperatur - fra tjuetre grader. Å redusere den med tre grader fører allerede til stopp i reproduktiv funksjon. Og hvis temperaturen er atten grader Celsius, kan soppen dø. De som dyrker sjøsopp holder den i nærheten av en gasskomfyr eller en vannkoker under strømbrudd.

For å forbedre smaken av sjøris deles den først i to deler: den første legges i en sukkerløsning, og den andre er i kjøleskapet, "for å få styrke." Deretter fjernes den brukte soppen "for å hvile", og den som tas ut av kjøleskapet legges i vann. Før rengjøring, vask risen, vri ut vannet tørt. Og legg den deretter i en glassbeholder på nederste hylle i kjøleskapet, dekket med lokk.

Mange skriver at ris holder seg i fem dager i kjøleskapet. Men i denne formen kan den stå i en måned (dette er i tilfelle du må dra). Og for at soppens egenskaper skal fungere, må den vaskes og krydres med sukkerløsning.

Noen "mater" havet for å opprettholde styrkenris med brødsmuler. For å gjøre dette tørkes et stykke hvitt og svart brød i ovnen til det er svart og senkes i en krukke med sopp. Hvis du kjøpte ris, må du først øke den, insistere lenger i løsningen. Så snart den formerer seg, utfør trinnene ovenfor for å tilberede en drink (og bruk en sterk infusjon for vask). Friske mikroorganismer formerer seg raskt, men omsorgssvikt kan føre til døden. Dette er grunnen til at mange legger merke til at gode ord påvirker soppvekst og smak.

Indisk sjøris
Indisk sjøris

Bruk og kontraindikasjoner for bruk av sjøinfusjon

En liters kapasitet er nok for én person i to dager. Drikkens egenskaper vil da bli medisinske hvis du drikker den daglig i et glass (150 milliliter) ikke mer enn tre ganger om dagen, før måltider (20 minutter). Du vil føle effekten av soppen på deg selv om en måned. Folk drikker drinken for å bli frisk.

Til tross for sikkerheten til soppen, er det visse restriksjoner på bruken:

  • dagpenger for voksne er ikke mindre enn 300 ml og ikke mer enn 500 ml;
  • barn over tre år har lov til å drikke 100-200 ml per dag;
  • babyer under tre år kan drikke 100 ml per dag.

Du bør ikke tvinge deg selv til å drikke soppen. Havris har en vanndrivende effekt, derfor må du først ikke overskride det daglige inntaket på 150 ml, overvåk velvære og øk dosen gradvis (i løpet av en uke).

For behandlingsformål, lag en forrett av mørke rosiner, fiken og tørkede aprikoser. Hviletørket frukt hemmer den helbredende effekten av soppen.

Leger forbyr diabetikere å bruke sjøinfusjon. Noen ganger kan infusjonen forårsake diaré eller forstoppelse, men dette indikerer også at soppen er "inkludert" i arbeidet.

sjøris oppskrifter
sjøris oppskrifter

Kosmetiske oppskrifter

Nyttige egenskaper til sjøris virker selv gjennom masker, og gjør huden glatt, smidig og håret skinnende. For vask, tørking og klargjøring av masker trenger du en spesiell løsning. Derfor er det bedre å avle soppen i to krukker - for drikking og for kosmetiske prosedyrer. For masker, insister ris i 7 dager eller mer. Deretter uttrykker du det, blander det med andre ingredienser.

Følgende oppskrifter passer for ansiktet:

  • ett hundre gram honning blandet med et halvt glass risinfusjon;
  • bland et glass krem med et rått egg, et halvt glass risinfusjon og vann, en teskje glyserin.

Påfør disse maskene i femten minutter, og skyll deretter med vann. Rissoppmasker kan også brukes på décolleté-området. Jenter som dyrker sjøris lager ikke spesielle masker, men tørker ganske enkelt huden med infusjon daglig. Den blir glatt, frisk, elastisk.

helsemessige fordeler av sjøris
helsemessige fordeler av sjøris

Sjøsoppdrikk kan brukes til hendene. For dette formålet, bland et halvt glass zooglea-infusjon, femten gram honning, nitti gram glyserin. Denne blandingen kan oppbevares i kjøleskapet i fem dager og rist godt før bruk.

Sammendrag av konklusjoner

Indisk ris er det ikkekornkultur. Så ikke prøv å lage for eksempel tunge med ris, fordi zooglea er en levende mikroorganisme. Den tilhører samme slekt som kombucha, som er mer kjent for russere. Det er lett å ta vare på ham, med riktig oppbevaring kan han beholde sine nyttige egenskaper i en måned i ditt fravær. Soppen har så mange nyttige og helbredende egenskaper at barn, voksne, eldre (unntatt diabetikere) drikker den.

På grunn av variasjonen av ingredienser kan du tilberede et bredt utvalg av drinker fra epler, svisker, rosiner, pærer, fiken, rugkjeks, rørsukker, og hvis du putter i litt av hvert, får du en slags ris med en "hav" cocktail. Oppskriften på en helbredende infusjon innebærer bruk av mørke rosiner, tørkede aprikoser eller fiken. All annen tørket frukt overdøver soppens helbredende egenskaper, men det viser seg å være en kjølig, tørsteslukkende drink.

Zooglea-infusjon brukes til å gjenopprette hårets glans, rense huden, bli kvitt akne. Soppen har mange positive fordelaktige egenskaper, egnet for alle mennesker unntatt diabetikere. Offisiell medisin bruker imidlertid ikke ris til å behandle noen sykdommer. Trekk derfor dine egne konklusjoner.

Anbefalt: