Fisk på boks hjemme? Ingenting er umulig

Fisk på boks hjemme? Ingenting er umulig
Fisk på boks hjemme? Ingenting er umulig
Anonim

Hvem vet ikke hva hermetikk er? Mør fisk, hermetisert i sin egen juice eller forskjellige sauser, er en fantastisk oppfinnelse av menneskeheten! Hermetikk er en utmerket base for supper eller salater. Valget deres i hyllene til moderne butikker er stort og variert, men kvaliteten overlater ofte mye å være ønsket. Men hva om du lager en slik rett som hermetikk på egen hånd? Hjemme er dette ganske realistisk, selv om det vil ta tilstrekkelig tid. Men hvor hyggelig det er å åpne en slik krukke senere, vel vitende om at innholdet er helt ufarlig og naturlig, og til og med tilberedt med omhu og kjærlighet!

hermetisk fisk hjemme
hermetisk fisk hjemme

Hvordan lage hermetisk fisk?

Ingredienser:

  • fisk (steinbit, gjedde, torsk);
  • s alt;
  • kvernet svart pepper;
  • laurbærblad;
  • søte pepperkorn;
  • vegetabilsk olje

Forbereder fisk

Hermetisk fisk hjemme er ikke så vanskelig å tilberede. Det viktigste i denne prosessen er å overholde teknologien. Det begynner med tilberedning av fiskefileter. Slaktekroppen skal renses, sløyes, hale- og ryggfinnene fjernes, hodet og gjellene skilles og ryggraden trekkes ut. Skyll den rensede fileten med kaldt vann og tørk med servietter.

Marinering

Kutt fisken i små biter, tilsett litt krydder. S alt og kvernet pepper er nok. Bland forsiktig for ikke å skade fiskebitene, og la marinere i en og en halv time.

hvordan lage hermetisk fisk
hvordan lage hermetisk fisk

Forbereder krukker

På dette tidspunktet kan du pakke. Hjemmelaget hermetisk fisk oppbevares best i glasskrukker med tette metalllokk. Det er best å foretrekke små beholdere av samme størrelse, slik at innholdet deres oppvarmes likt under påfølgende varmebehandling. Så for eksempel er glass på 500 eller 700 ml egnet. Så beholderen må vaskes grundig og tørkes. Legg et par laurbærblader og noen erter med allehånde i bunnen av hver krukke.

Putting the fish

Når tiden har gått for marinering av fisken, kan du legge bitene i glass. Det bør huskes at hermetisk fisk, tilberedt hjemme, ikke tolererer ledig plass i beholderen. Derfor må brikkene stables tett, og prøver å fylle alle de frieplass, men du bør ikke være for ivrig, ellers kan du ende opp med grøt. Dekk de fylte glassene med matfolie, trykk den tett mot halsen slik at minst mulig luft kommer inn i glasset.

Varmebehandling av emner for en rett k alt "Konservesfisk"

hjemmelaget hermetisk fisk
hjemmelaget hermetisk fisk

Hjemme er hermetikken vår tilberedt i ovnen. For å gjøre dette er det nødvendig å varme opp komfyren til 140 grader, plasser glassene på risten og legg en bakeplate med en liten mengde vann under den (det er nødvendig slik at saften som strømmer fra beholderen ikke starter å brenne, avgir etsende røyk). Så snart innholdet koker opp og begynner å boble litt, reduser du varmen til 100 grader og lar hermetikken småkoke i 5 timer.

Rullende bokser

Koketiden er i ferd med å gå ut, så du kan gå videre til siste trinn. Det er nødvendig å koke vegetabilsk olje. Og ikke glem å koke lokkene. Fjern de varme glassene fra ovnen, fjern folien og hell den varme oljen veldig forsiktig på innsiden. Dekk til med lokk og sett tilbake til komfyren i 30 minutter. Etter en halvtime skal glassene med det ferdige produktet tas ut, rulles sammen og snus opp ned, avkjøles, hvoretter de er helt klare til bruk!

Anbefalt: