Pai med valnøtter: oppskrift
Pai med valnøtter: oppskrift
Anonim

Vil du lage en deilig og original dessert til te? Venter du på gjester og vet ikke hva du raskt og enkelt kan lage mat? Vi foreslår at du baker en kake med valnøtter.

Description

Denne desserten er deilig. Hovedingrediensen i paien er valnøtter, som gir retten en original og delikat smak. Du kan også legge til andre ingredienser til paien. Dette er epler, plommer, gulrøtter, syltetøy og mer.

Ytterligere ingredienser gir en spesiell smak til desserten. I denne artikkelen ønsker vi å dele flere paioppskrifter med deg, som ikke bare inkluderer nøtter, men også epler eller gulrøtter. Du kan imidlertid alltid avvike fra oppskriften og legge til din egen vri.

Klassisk valnøttpaioppskrift med bilde

For å forberede den, sikt 200 g mel i en separat dyp beholder. Skrell valnøtter (200 g) og la bare nukleolene være igjen. De må knuses til smuler. Du kan bruke en blender til dette. Hvis den ikke er tilgjengelig, passer en kjevle for deig, som først må brytes til store kjerner, og deretter rulles til smuler eller rett og slett brytes i mindre biter.

valnøttpai
valnøttpai

Tilsett 10 g bakepulver i melet, ca 1-2 ts.vaniljesukker og en liten klype s alt. Bland den tørre blandingen godt. Og la stå i 15 minutter slik at melet er mettet med oksygen. I mellomtiden smelter du 150 g smør i et vannbad, tilsett samme mengde sukker. Bland godt. Tilsett knuste nøtter i smør og sukker og bland godt.

Tilsett deretter den tørre blandingen av mel, bakepulver, vaniljesukker og s alt gradvis. Rør kontinuerlig. Tilsett to eggeplommer i deigen. Ekorn skynder seg ikke å kaste. Du trenger dem fortsatt.

Pisk nå hvitene til luftig og tykt skum. Ha deigen over i samme bolle. Bland det godt. Dekk deigen med matfilm og la den hvile. Og du kaster ikke bort tiden og slår på ovnen på 180 grader, la den varmes opp i ca 10 minutter.

Pai med valnøtter bakes best i en silikonform, som er ønskelig å smøre med margarin eller smør. Fordel så deigen jevnt inn i den og sett i ovnen for å steke i ca 35 minutter.

Etter at tiden har gått, sjekk for beredskap med en trepinne (fyrstikk eller tannpirker). Stikk hull i paien med en trepinne. Hvis det er deig igjen på den, er ikke desserten klar ennå. Når pinnen forblir helt tørr, kan kaken tas ut av ovnen.

Legg til epler

En rekke ingredienser kan legges til valnøttpai. Det blir den perfekte kombinasjonen hvis du legger epler. For å lage en pai med epler og valnøtter, må du sikte 100 g mel i en tørr beholder, tilsett en liten klype s alt, littbakepulver, 125 g melk og 2 egg. Bland godt. Om ønskelig kan du legge litt m alt kanel. Det understreker elegansen og det uvanlige ved retten.

Deigen skal være flytende og uten klumper. Dekk den med et rent håndkle eller matfilm. La hvile ikke mer enn 15 minutter. I mellomtiden skrell og kutt 4 små epler. Fjern kjernen fra dem og kutt tilfeldig. Nøtter må også skrelles og knuses til smuler gjennom en blender eller kjevle.

Baking av eplepai

Skru ovnen på 180 grader. Mens den varmes opp tar du en bakebolle i silikon. Hvis du ikke har det, ikke bekymre deg. Du kan ta en vanlig stekepanne uten håndtak. Kle den med bakepapir og hell deigen i den. Legg epler på toppen. Dryss valnøtter og litt kanel over frukt. Nå kan du sette det utfylte skjemaet i ovnen.

Eple-valnøttpai bør stekes i minst 30 minutter. Alt avhenger av ovnsmodellen.

oppskrift på valnøttpai
oppskrift på valnøttpai

Etter 30 minutter, sjekk om kaken er klar med en fyrstikk eller en tannpirker. Hvordan du gjør dette er beskrevet i forrige oppskrift.

Pai med gulrøtter og valnøtter

Dette er en lett og veldig smakfull dessert. For å tilberede det, må du skrelle to store store gulrøtter. De skal være søte og saftige. Riv gulrøtter på et stort eller lite rivjern (avhengig av dine preferanser), dryss med sukker for å danne juice. Nøtter må skrelles og gjøres om til små smuler.

I en separat beholdersikt 150 g mel. Legg 1 ts der. brus som skal slukkes med noen dråper eddik. I en beholder med mel, tilsett 3 små egg eller 2 store. Bland alt sammen. Tilsett 100 g sukker. Hell blandingen med vegetabilsk olje (2 ss), legg 1 ss. l. rømme for å gjøre desserten mykere. Tilsett 2 ss. l. honning. Du kan tilsette litt vanillin for smaken hvis du ønsker det.

Bland godt. Tilsett gulrøtter sammen med den resulterende juicen og nøttene i deigen.

pai med epler og valnøtter
pai med epler og valnøtter

Du bør få en deig med konsistens som tykk rømme. Dekk ham med et håndkle eller plastfolie og la ham hvile.

baking gulrotkake

Skru i mellomtiden ovnen på 180 grader for å varmes godt opp. Smør deretter en bakeplate eller en annen paiform. Hvis det ikke er smør eller margarin, kan du legge til litt vegetabilsk olje. Du kan også kle formen med bakepapir. Den trenger ikke å smøres.

Hell den tilberedte deigen i bakebollen og sett til steking. Som du husker er gulrøtter rå. Derfor bør den stekes i deigen i minst 50 minutter.

valnøttpai oppskrift med bilde
valnøttpai oppskrift med bilde

Etter denne tiden, sjekk gulrotkaken med valnøtter for beredskap. Dette kan gjøres med en tannpirker, en fyrstikk og en annen trepinne. Stikk dem inn i deigen. Hvis pinnen forblir tørr, er desserten klar.

Matlagingstips

Opskriften på valnøttpai er veldig enkel. Det er imidlertid noen få hemmeligheterpreparater som enhver husmor bør kjenne til. Hvis du liker nøtter, kan du ikke lage smuler av dem, men legge dem i knuste kjerner. Da vil du føle denne uforglemmelige, originale og raffinerte smaken enda mer.

Hvis du skal lage en kake med kun valnøtter, tilsett dampede og mykede rosiner i deigen. Det understreker smaken og aromaen til desserten. Rosiner må tilsettes litt mindre nøtter.

gulrotkake med valnøtter
gulrotkake med valnøtter

Eple kan legges i skiver eller mos. Alt avhenger av dine preferanser. Det er bedre å skrelle av skallet fra frukten. Da blir eplene mer møre og smakfulle.

Hvis du ikke vil bake en gulrotkake på lenge, så kok grønnsakene på forhånd. Denne prosedyren vil redusere steketiden til 30 minutter. Det er en oppfatning at gulrøtter kan moses, da blir deigen mør.

For en mer sofistikert duft og aroma er vanilje ideell. Men hvis epler legges til paien, kan kanel brukes. Med den er frukt i perfekt harmoni og en ekstraordinær smak og aroma oppnås.

Deigen blir mør hvis den røres med en trespatel. Det er imidlertid best å bruke en foodprosessor og elte deigen på minimumshastighet. Dette vil gjøre kaken luftig og smelte i munnen.

Presentation

Hvordan kan det være uten å pynte en rett? Tross alt vil du ikke bare ha en deilig dessert, men også en vakker. Den klassiske dekorasjonen er melis. Det er best å dusje det gjennom en sil, og fordele det jevnt rundt hele omkretsen.

Om sommeren medpresentasjon kan ikke være et problem. Det er tross alt mye bær og frukt som du kan pynte dessert med. Det kan være pærer, bringebær, jordbær, røde og hvite rips. Lag en rekke farger for å lage en original og vakker kake.

eplepai med valnøtter
eplepai med valnøtter

Om vinteren kan du også legge til en unik forfatterlyst. For eksempel frosne kirsebær eller jordbær. En veldig vakker rett får man ved bruk av blåbær, blåbær eller tyttebær.

Som regel er dessert ideelt supplert med mandariner eller appelsiner om vinteren. Er skivene store kan de skjæres i to. Hvis retten er vakkert dekorert, vises appetitten raskere.

Vil du ikke lage en presentasjon med bær og frukt? Det er alltid en vei ut. Kan smøres med proteinkrem. For de med søtsukker kan du smelte sjokoladen i vannbad eller lage den selv, de må helle over desserten. Sjokolade er et vinn-vinn- alternativ for å dekorere enhver dessert.

Anbefalt: