Pickled Valui: oppskrift, innsamlingsregler og forberedelsestrinn

Pickled Valui: oppskrift, innsamlingsregler og forberedelsestrinn
Pickled Valui: oppskrift, innsamlingsregler og forberedelsestrinn
Anonim

Sesongen for amatører soppplukkere og ekte profesjonelle innen denne bransjen begynner midt på sommeren, når de første knapt merkbare hattene i forskjellige farger og størrelser dukker opp i lysningene blant det tykke gresset og under de lave grenene på trærne.

marinert verdi
marinert verdi

Erfarne jegere av dem vet selvfølgelig at de deiligste og mest verdifulle av dem er hvit, kantarell, sopp og melkesopp. Ganske lyse og iøynefallende prøver samles inn, kanskje utilsiktet, forveksler dem med andre sopp eller skjærer dem av for det generelle utseendet til en stor høst. Og ikke alle husmor vet hvordan de skal lage mat. Men når sesongen med premium sopp allerede slutter i skogen, brukes de også. Tross alt vil du virkelig nyte naturens høstgaver i dyp vinter. Og få mennesker vet at marinert valui er ganske velsmakende og kan være et verdig tillegg til supper og salater, samt paier og solide boller. Og deres s alte versjon vil skape en utmerket saus for fisk eller kjøttboller. Derfor lærer vi i dag hvordan vi sylter valui-sopp.

Viktig forberedelse

Viktige mangler som ikke tillater verdier å talik posisjon med sopp av de høyeste karakterene, er deres spesifikke ubehagelige lukt, samt umuligheten av å spise bena og relativt gamle eksemplarer.

hvordan sylte valui sopp
hvordan sylte valui sopp

Disse kan forresten skilles ut ved graden av utretting av hetten: hos ung sopp har den avrundede kanter, mens den i resten blir nesten flat. Faktum er også at når de blir eldre, blir de helt ormefulle, og det dannes et hulrom på benet. Derfor, for å tilberede syltet verdi, oppsøker og samler vi bare unge prøver. De skiller seg tydelig ut mot bakgrunnen av tett grønt gress med sin gulbrune lue og tette hvite ben. De dukker opp allerede i juli, de fleste finnes i midten av august, og i slutten av september forsvinner de helt. Før du begynner å tilberede syltede verdier, må du nøye sortere dem, kutte av og kaste bena, og deretter vaske og bløtlegge i rent kaldt vann i tre dager. Dette vil avvise den ubehagelige lukten og fjerne den bitre melkesaften, noe som sikrer deres relative uspislighet. Av samme grunn bør de aldri tørkes.

Marinering

hvordan lage mat verdi
hvordan lage mat verdi

Så, for å forberede marinert verdi for høsting for vinteren, trenger vi 1 kg sopp, allerede bløtlagt og nyvasket, og marinadeingredienser: 2 liter rent vann, 400 g vanlig (ikke- iodisert) s alt, 20 erter svart allehånde, 10 laurbærblader og 2 ss. l. eddik essens. Forkok verdien i letts altet kokende vann.vann i omtrent 20-25 minutter, så tar vi dem ut av den resulterende buljongen, hell marinaden forberedt på forhånd og sett den i brann igjen samtidig. Etter det venter vi på fullstendig avkjøling, legger alt i steriliserte krukker sammen med væsken og tett kork. Slike sopp er perfekt for bruk i fyllene til paier eller kjøttboller, så vel som i supper, grønnsaksgryter og salater. De vil utfylle smaken på rettene dine godt og gjøre dem mer mettende og næringsrike.

Anbefalt: