En enkel oppskrift på tørkede aprikoser hjemme
En enkel oppskrift på tørkede aprikoser hjemme
Anonim

Hvordan lage tørkede aprikoser hjemme? Vi vil beskrive i detalj oppskriften for å tilberede slik tørket frukt nedenfor.

oppskrift på tørkede aprikoser hjemme
oppskrift på tørkede aprikoser hjemme

Generell informasjon

Før du presenterer en trinn-for-steg-oppskrift på tørkede aprikoser hjemme, bør du fortelle hva slags produkt det er, hvilke egenskaper det har.

Tørkede aprikoser, aprikoser og kaisa – mange tror at disse ordene er synonyme. Men det er det ikke. Disse produktene har bare én ting til felles - råvaren i form av en aprikos.

Aprikos kalles en tørket frukt med en stein, tørkede aprikoser tørkes i kuttet form, og kaisa er en hel frukt som steinen er fjernet fra.

En steg-for-steg-oppskrift på tørkede aprikoser hjemme burde være kjent for alle husmødre. Når alt kommer til alt, når den tørkes, beholder aprikosen nesten alle de fordelaktige egenskapene. Det er derfor et slikt produkt er en uvurderlig kilde til sporstoffer og vitaminer.

I dag er produksjonen av tørkede aprikoser utbredt i Tyrkia og Tadsjikistan. Imidlertid er fødestedet til aprikosen Kina. Det var i det himmelske riket at aprikostrær begynte å bli dyrket for å få smakfulle og velduftende frukter.

tørkede aprikoser hjemme oppskrift med bilde
tørkede aprikoser hjemme oppskrift med bilde

Tørkede aprikoser hjemme:oppskrift med bilde av tørket frukt

Det er mange måter å tørke aprikoser på hjemme. Noen gjør det i ovnen, noen bruker en dehydrator, og noen foretrekker å gjøre det i solen. Uansett hvilken metode du velger, vil et slikt aprikospreparat definitivt vise seg smakfullt og sunt, spesielt om vinteren.

Så hvordan lager du tørkede aprikoser? Oppskriften på tørket frukt krever bruk av følgende sett med ingredienser:

  • friske aprikoser - ca. 3 kg;
  • kaldt drikkevann - 4 kopper;
  • ferskpresset sitronsaft - 1 kopp.

Produktutvalg

Før du implementerer oppskriften på å lage tørkede aprikoser hjemme, bør aprikoser velges riktig. Frukt må være moden. Men når du kjøper dem, pass på at de ikke er for myke eller omvendt harde.

hvordan lage tørkede aprikoser hjemme oppskrift
hvordan lage tørkede aprikoser hjemme oppskrift

Produktbehandling

For å tilberede hjemmelagde tørkede aprikoser må alle aprikoser skrelles fra de eksisterende stilkene, og deretter legges i et dørslag og vaskes en etter en i varmt vann. Deretter skal produktene tørkes med papirhåndklær og et sirkulært snitt skal gjøres. Vend halvpartene av frukten i forskjellige retninger, de skilles og druen tas ut. Etter det legges aprikosene i en dyp bolle og helles med vann, som er forhåndsblandet med ferskpresset sitronsaft. Hvis du er for lat til å gå i butikken for en slik syrlig frukt, så kan du bruke vanlig sitronsyre i stedet.

Dette er et ferskvarestå i omtrent en halv time, og deretter igjen legges på papir eller vaffelhåndklær. Etter noen minutter kan du begynne å tørke aprikosene.

Tørr frukt i en dehydrator

Oppskrift på tørkede aprikoser hjemme selges ofte gjennom en enhet som en dehydrator. Halver av aprikoser legges ut på rutenettet til enheten med skiver nede. I denne formen får produktet stå ved 55-60 grader i 20-40 minutter. Graden av tørking av aprikoser avhenger av ditt ønske. Hvis du liker mer kjøttfulle produkter, bør du ikke ha dem i dehydratoren for lenge. Hvis du ønsker å få rynkete og tørre tørkede aprikoser, bør koketiden være mer enn 30-40 minutter.

Hvordan og hvor skal jeg lagre?

Nå vet du hvordan tørkede aprikoser tilberedes hjemme. Oppskriften med et bilde av denne tørkede frukten ble presentert ovenfor. Denne informasjonen er imidlertid ikke nok til å holde tørkede aprikoser i riktig form i lang tid. Derfor må alle husmødre som elsker å høste tørket frukt til vinteren på egenhånd vite hvordan de skal lagre det.

oppskrift for å lage tørkede aprikoser hjemme
oppskrift for å lage tørkede aprikoser hjemme

Erfarne kokker sier at et slikt produkt oppbevares best i en tøypose, som settes i et tørt og mørkt rom. Selv om noen husmødre foretrekker å legge ferdige tørkede aprikoser i krukker eller en plastpose. I dette tilfellet er det bedre å lagre produktene i kjøleskap. Å gjøre dette ved romtemperatur vil mest sannsynlig gjøre den tørkede frukten mug og ubrukelig.

Prosessovnstørking

Ovenfor fort alte vi deg om hvordan hjemmelagde tørkede aprikoser tørkes i en dehydrator. Oppskriften på å lage slik tørket frukt kan også implementeres i ovnen. Tross alt har ikke alle husmødre den nevnte enheten. For å gjøre dette, følg de samme trinnene som beskrevet ovenfor. Med andre ord, aprikosene behandles nøye, vaskes, kuttes i to, bløtlegges i sitronvann og tørkes på et håndkle.

Etter de beskrevne handlingene legges frukthalvdelene ut på en bakeplate, som er dekket med bakepapir på forhånd. I dette tilfellet skal aprikosskiven ligge på toppen.

I denne posisjonen sendes produktene til ovnen, hvor de oppbevares i 4-5 timer. Samtidig må temperaturregimet på 100-130 grader overholdes. Aprikosene skal tørke ut, bli rynkete og få en fyldigere farge.

hjemmelagde tørkede aprikoser oppskrift
hjemmelagde tørkede aprikoser oppskrift

Tørre produkter i solen

Erfarne kokker sier at aprikoser er i stand til å beholde maksim alt nyttige stoffer hvis de ikke varmebehandles, men tørkes i den varme solen. Men ikke alle har denne muligheten. I urbane forhold er det faktisk ganske vanskelig å lage smakfulle og sunne tørkede aprikoser ved bruk av sollys. Hvis du bor i en økologisk ren region der varmt vær råder om sommeren, er denne metoden fullt mulig å implementere. For å gjøre dette må du behandle aprikosene, skrelle dem, vaske dem, bløtlegge dem i sitronvann og tørke dem. Deretter må halvdeler av frukten legges utpå en stor og jevn overflate (for eksempel på en bakeplate, skjærebrett osv.), som er forhåndsdekket med mat eller vanlig papir. I dette tilfellet er det nødvendig å sørge for at aprikosskivene ser opp.

Etter at alle fruktene er lagt ordentlig ut, legges de i solen. I dette tilfellet er det lurt å sørge for at aprikosene var i trekk eller på et godt ventilert sted.

Hvis du er redd for at de tørkede aprikosene dine skal bli dekket av støv eller angrepet av insekter, så bør de dekkes med gasbind eller lukkes med en slags nettingboks som passerer både sollys og luft godt, men ikke tillater skitt og fluer for å komme inn.

hvordan lage tørkede aprikoser oppskrift
hvordan lage tørkede aprikoser oppskrift

Sumarize

Etter å ha presentert en trinn-for-steg-oppskrift på tørkede aprikoser hjemme, er det bare å ta et valg. Ved å bruke de beskrevne metodene for å tørke aprikoser, er du sikker på å få et smakfullt og sunt produkt som kan brukes til helt andre formål. Noen lager forskjellige desserter, paier og paier av tørkede aprikoser, noen lager kompotter av det, og noen bruker det bare sånn, i stedet for søtsaker.

Anbefalt: