Teblader: hvordan velge og tilberede, fordeler
Teblader: hvordan velge og tilberede, fordeler
Anonim

Etter anmeldelsene å dømme er det vanskelig for mange å se for seg et måltid uten en kopp te. Noen mennesker liker den granulerte drikken. Flertallet foretrekker imidlertid arkprodukter. Det er også forbrukere som kjøper forskjellige pakker for å blande teblader ytterligere, og dermed skape en unik blanding. Kjennere av teseremonien ser på slike handlinger som blasfemi, siden bladte og granulert te er helt forskjellige. Hva er det særegne med arkprodukter? Hva du bør vurdere når du kjøper te fra bladene. Du vil lære mer om dette fra denne artikkelen.

Introduksjon

Møre teknopper og unge blader brukes i produksjonen av et bladprodukt av høy kvalitet. Mekanisk utstyr for bearbeiding av råvarer er ikke involvert. Blader samles for hånd. Teproduksjon innebærer en gjæringsprosedyre. Dens essens er å konvertere uløselige (ikke-ekstraherbare) stoffer som er i bladets kropp til løselige, som vil være lettbli fordøyd. Fermentert te fra bladene viser seg å være en veldig smakfull, aromatisk og fargerik drikk.

fordelene med bladte
fordelene med bladte

Om smak

Av dømme etter de mange forbrukeranmeldelser, er te fra teblader mindre syrlig enn fra granulerte eller poseprodukter. I tillegg har den en veldig lys smak og aroma. Selvfølgelig brygges granulert og pakket drikke mye raskere. Dermed kan du i løpet av kort tid tilberede en ganske sterk infusjon. Dette forklarer hvorfor de stort sett er fulle på kontorer. Imidlertid gjennomgår slike teer langsiktig mekanisk behandling, som et resultat av at nyttige stoffer fordamper fra dem. I motsetning til andre typer, utsettes ikke teblader for granuleringsprosedyren, noe som gjør det mer nyttig. Det er vanlig å brygge det hjemme.

Om fordelene med bladte

Ifølge eksperter vil denne drinken ha en gunstig effekt på kroppen din. Studier har vist at teblader normaliserer blodtrykk, metabolisme og fordøyelse. Denne drinken er ikke bare i stand til å slukke tørsten, men regnes også som en god tonic. Det vil fylle opp styrken din, lindre tretthet og forbedre ditt velvære. Te brygget fra bladene vil øke immuniteten, forbedre tilstanden til huden og håret og bremse aldringsprosessen. Den har høye antibakterielle egenskaper. Hvis du har gikt, magesår eller problemer med hulromi munnen, vil legen din mest sannsynlig anbefale en drikk med sorte teblader.

teblad te
teblad te

Produktpakkingsmetoder

Te brygget av bladene kommer i forskjellige kvaliteter. For å hjelpe deg med å navigere bedre, vær oppmerksom på emballasjen til dette produktet. For eksempel er småbladste det laveste produktet. Faktum er at de bruker rester fra produksjonen. Ifølge forbrukerne kan den brygges raskt nok, selve drikken er veldig sterk, men med en utrykkelig smak. For middels bladte brukes ødelagte og ødelagte råvarer. Tinkturen har en dyp farge og en behagelig aroma. Den mest nyttige er en væske brygget fra et stort ark. Teen er oppnådd med en uttrykksfull og meget rik smak. I motsetning til tidligere varianter, i dette tilfellet, er hele arkene vridd og har ingen skade.

Hvordan brygge grønn te med løs blader?

I følge eksperter, i dette tilfellet, bør kvaliteten på produktene tas i betraktning. For eksempel, jo mykere den er, jo mindre tid tar det å brygge den. I tillegg bør vannet ha lavere temperatur. Generelt bør det variere mellom 75-85 grader. Prosedyren tar et halvt minutt. Oolong-te brygges syv ganger. Det er bemerkelsesverdig at for hver påfølgende infusjon økes tiden gradvis. Drikken bør tilberedes i en godt oppvarmet tekanne av keramikk eller glass. Te helles først i beholderen, og deretterfyll den med varmt vann. Som et resultat vil du få en væske som inneholder mange nyttige stoffer.

en kopp med en drink
en kopp med en drink

Hvordan tilberede svarte blader?

I følge en rekke forbrukeranmeldelser regnes svart bladte som den mest populære. Hvordan er det vanlig å brygge denne drinken? Ifølge eksperter bør temperaturen på vannet som skal fylles med blader variere mellom 85-100 grader. Ofte er nybegynnere interessert i hvor mye teblader som kreves? Faktum er at, i motsetning til grønn te, er svart te veldig sterk. Dette kan sees allerede i sin ganske mettede farge. Derfor anbefales det ikke å legge for mye teblader. Generelt, for en tekanne med en kapasitet på 400 ml, vil ikke mer enn 7 gram te være nok. For å få virkelig god te, bør du vurdere noen nyanser, mer om dem nedenfor.

Produkter må ikke inneholde utenlandske inneslutninger

Spesialister kaller et slikt produkt "boks", i folket - "te med ved". Utenlandske inneslutninger er representert av fragmenter av kvister, tre, folie, papir og kryssfiner. For det meste finnes disse inneslutningene i lavkvalitets te. Produsenten tilsetter tesmuler, støv til de knuste bladene, og pakker dem deretter i filterpapir eller stoffposer. Eksperter anbefaler å ikke kjøpe slike teer.

fermentert bladte
fermentert bladte

Om kvaliteten på gjæring

Dette kan bedømmes etter vrienlange og tynne teblader. Sterk krøll indikerer at den bryggede teen vil være sterk, svak krøll indikerer at drikken blir mykere og mer aromatisk. Hvis bladene ikke er krøllet i det hele tatt, ble de mest sannsynlig tørket på vanlig måte. Teblader kan være svakt og sterkt vridd. Ifølge eksperter, jo mer krøller, jo lenger kan teen lagres. Av samvittighetsfulle produsenter leveres slike produkter til markedet i pakker med gjennomsiktige vinduer. Dermed har kjøperen mulighet til personlig å gjøre seg kjent med krøllen av løsbladte.

svart teblad
svart teblad

Tørrhet i te

Hvis produktet er av høy kvalitet, bør det være lett fuktig (opptil 6%). Hvis denne indikatoren er høyere, jo verre: den vil raskt bli muggen og bli til gift. På den annen side anses for tørr te også som dårlig. Det er enkelt å sjekke fuktighetsgraden: bare gni tebladene med fingrene. Hvis det samtidig ble til støv, betyr det at det er overtørket. Det kan hende at produktene rett og slett blir brent. I dette tilfellet vil lukten av brenning komme fra den. Slik te anses som en fabrikkfeil.

Om dufter

Te må være forsvarlig pakket og med en behagelig aroma. Hver type te har sin egen karakteristiske lukt: grønn - urte eller bitter, svart - harpiks-floral eller søt. Hvis produktet ble lagret feil, vil det lukte bensin, kosmetikk, fisk, kattemat, etc. Det hender at det lukter metall. Det er ganske spesifikt, og derfor er det ikke umiddelbart mulig å gjenkjenne det. Generelt dominerer noter av rustende metall og oksiderende kobber. Disse teene er heller ikke verdt å kjøpe.

Til avslutning

En veldig viktig kvalitet ved ethvert teprodukt er friskheten. Den dyreste regnes som te, som ikke ble lagret i mer enn to måneder. Produkter som allerede er seks måneder gamle koster dobbelt så mye. Men å dømme etter anmeldelsene er det ikke mye forskjell mellom disse teene. Hvis holdbarheten har overskredet et år, er det bedre å kaste slike ark.

Høy kvalitet
Høy kvalitet

Faktum er at på dette tidspunktet vil tanninen allerede splittes i dem. Når du heller kokende vann over dem, vil du selv se at smaken på drikken er ubehagelig, syrlig og bitter.

Anbefalt: