Diuretiske frukter: liste, handlingsprinsipp, effekt på kroppen, dosering, fordeler, ulemper og vurderinger av leger
Diuretiske frukter: liste, handlingsprinsipp, effekt på kroppen, dosering, fordeler, ulemper og vurderinger av leger
Anonim

I motsetning til medikamenter er vanndrivende frukter naturlige, har en behagelig smak og er mildere. Takket være dem kan du eliminere hevelser, normalisere vekten din, fjerne sand. De som har nyreproblemer bør vite hvilke vanndrivende frukter som skal inkluderes i sitt daglige kosthold.

Prinsippet om handling og effekter på kroppen

Vanndrivende legemidler brukes til å lindre hevelse, redusere blodtrykket, men de er preget av en svært kompleks kjemisk sammensetning, så de kan utgjøre en trussel mot pasientens helse. I motsetning til medisiner er vanndrivende frukter av naturlig opprinnelse, derfor virker de mye mykere på menneskekroppen. Ved å bruke dem kan du bli kvitt hevelser, samt fjerne fin sand fra nyrene.

Bær og frukt
Bær og frukt

Vanndrivende urter, frukt anbefales også tillage medisinsk te. Alle disse produktene kan nå enkelt finnes i supermarkedet eller apoteket. Andre positive egenskaper ved vanndrivende frukt og grønnsaker er som følger:

  • Disse produktene er egnet for langtidsbruk. Alle kan velge dem, med tanke på personlige smakspreferanser, samt faktorer som sesongvariasjoner.
  • Vanndrivende grønnsaker og frukt gir næring til cellene, beriker dem med verdifulle makronæringsstoffer, nyttige komponenter, vitaminer.
  • Naturlige diuretika har lite kalorier, noe som gjør dem egnet for alle pasienter som ønsker å gå ned i vekt.
  • Vann- og elektrolyttbalansen i kroppen opprettholdes, spesielt takket være vanndrivende frukt, urter og grønnsaker.
  • Disse produktene reduserer flatulens og normaliserer også fordøyelseskanalen.
  • Mange vanndrivende frukter smaker godt, noe som gjør kostholdet ditt mer variert.
  • Som regel inneholder disse produktene ikke irriterende ingredienser.
  • Vanndrivende frukt under graviditet er helt ufarlig for kvinnekroppen, og kan også brukes av barn.
  • Naturlige diuretika viser seg ofte ikke bare som diuretika, men også som et mildt avføringsmiddel. Frukt er i stand til å rense tarmene for akkumulerte giftstoffer, så vel som forfallsprodukter. Mange grønnsaker er også effektive mot forstoppelse.

Og nå i mer detalj bør du gjøre deg kjent med hva frukt erdiuretika.

Bær og frukt er pakket inn med en centimeter tape
Bær og frukt er pakket inn med en centimeter tape

Citrus

Sitrusfrukter som lime, appelsin og sitron er rike på nyttige mikronæringsstoffer. Sistnevnte inneholder for eksempel kobber, fytoncider, kaliums alter, samt et stort antall ulike vitaminer. Takket være et så mangfoldig utvalg av nyttige elementer og stoffer, hjelper sitrusfrukter menneskekroppen med å kvitte seg med overflødige natriumioner. Som regel er det de som danner gunstige forhold for oppbevaring av vann i kroppen, så vel som for dannelse av hevelser. Når du tenker på hvilke vanndrivende frukter du skal inkludere i kostholdet ditt, må du derfor være oppmerksom på sitrusfrukter, som har utmerket vanndrivende effekt.

Lynebær og tyttebær

Disse produktene er standarden for urtediuretika. Bærene inneholder en stor mengde vitamin C. De hjelper til med å holde pH utskilt i urinen på et norm alt nivå, eliminerer hevelser og helbreder fra genitourinære infeksjoner. Ganske ofte anbefaler eksperter å bruke tranebær og tyttebær for kvinner under graviditet for å lindre lokal hevelse. I noen tilfeller blir personer som lider av pyelonefritt anbef alt av leger å konsumere tranebærgelé. Mange husmødre bruker disse bærene til å lage fruktdrikker, syltetøy og kompotter. For at produktet ikke mister sine fordelaktige egenskaper, før matlaging, bør fruktene oppbevares i fryseren. Det ville vært greit å lage en personlig liste over vanndrivende bær og frukt, der tyttebær og tyttebær må være tilstede.

biter av vannmelon
biter av vannmelon

Red Rowan

Det skal bemerkes at i denne planten har ikke bare fruktene vanndrivende effekter, men også bladene og barken. Røde rognebær inneholder en stor mengde organiske syrer, tanniner, eteriske oljer, vitamin A, C og P. Av denne grunn er planten mye brukt i tradisjonelle medisinoppskrifter. Fruktene til rød rogn er i stand til å lindre betennelser og bekjempe ulike infeksjoner. Den sterkeste effekten av dette produktet ligger imidlertid i evnen til å øke urinproduksjonen. Fruktene av rød fjellaske brukes i alternativ medisin i behandlingen av ulike urologiske plager. Derfor, når du bestemmer deg for hvilke vanndrivende bær og frukt du skal spise, ikke glem den røde rognen.

Tomater

Ikke bare bær og frukt bidrar til å forbedre kjønnsorganet, du kan også bruke ulike grønnsaker til disse formålene. Den mest effektive av dem er tomater. Dette produktet hjelper nyrene til å jobbe aktivt og drive den største mengden vann. Men hvis pasienten har alvorlige lidelser i genitourinary systemet, anbefales det ikke å bruke tomater. Faktum er at de inneholder oksalsyre, som i noen tilfeller påvirker utskillelsesorganene negativt.

Grønnsakssuppe
Grønnsakssuppe

Agurker

Hvis vi snakker om hvilke grønnsaker som er mest effektive, anbefaler eksperter å inkludere agurker i kostholdet ditt. De spiller en viktig rolle i å forhindre væskeretensjon. Dette produktet tillaterfjerne overflødig urinsyre fra nyrene. Parallelt med dette er agurk et mildt avføringsmiddel og vanndrivende. Grønnsaken inneholder en stor mengde kalium og mineraler som er nødvendige for kroppen.

Selleri og hvitløk

Disse krydderne, som brukes i nesten alle krydder, er utmerkede naturlige vanndrivende midler. Det skal bemerkes at hvitløk regnes som et universalmiddel for et stort antall sykdommer. Dette produktet optimerer blodtrykket, reduserer risikoen for blodpropp, reduserer mengden urinsyre i nyrene.

Selleri har lenge vært ansett som et vanndrivende og rensende middel. I sammensetningen inneholder den en hel rekke nyttige elementer. Disse inkluderer vitaminer fra gruppene B, K, E, samt provitamin A. Takket være en så rik sammensetning er selleri i stand til effektivt å fjerne overflødig væske fra nyrene, eliminere bakterier som formerer seg i urinveiene.

Salat og asparges

Asparges er kjent for alle planter, som ofte brukes til å tilberede ulike salater. Men få mennesker vet at dette produktet har medisinske egenskaper. Ved hjelp av asparges kan du fjerne den eksisterende sanden fra nyrene, så vel som fra urinveiene. Ekstraktet av denne planten senker blodtrykket, normaliserer funksjonen til nyrene, utvider perifere kar og forbedrer blodstrømmen. Det er imidlertid verdt å være oppmerksom på det faktum at dette produktet ikke bør brukes i tilfelle betennelsesprosesser som oppstår i blæren, da asparges kan irritere epitelvev.

Zelenaog hvit asparges
Zelenaog hvit asparges

Når det gjelder vanndrivende salater, er brønnkarse den mest effektive. Faktum er at bladene er mettet med en rekke nyttige sporstoffer og vitaminer. Takket være dette fjerner brønnkarse overflødige natriumioner fra menneskekroppen, som bidrar til væskeretensjon. Ganske ofte anbefales det å bruke det for de menneskene som lider av pyelonefritt. Brønnkarse er i stand til å forsiktig kvitte kroppen for overflødig vann, og forårsaker heller ingen farlige konsekvenser, som dehydrering. Mange av det rettferdige kjønn bruker bladene til denne planten, siden de er flinke til å eliminere væskeansamlingen som er involvert i dannelsen av cellulitt.

Vanndrivende drikker

Grønn te er et velprøvd middel mot hevelser. Den har også en foryngende og tonende effekt.

En vanndrivende cocktail kan tilberedes hjemme. For å gjøre dette, kombiner en halv vannmelon, 2 middels fersken, en liten håndfull granateplefrø. Bland alle ingrediensene grundig i en blender. Deilig og sunn smoothie med vanndrivende effekt som skal tas 2 ganger om dagen.

En svært effektiv vanndrivende drikk er et avkok basert på nyper. Den er rik på vitamin C. Avkoket har en styrkende effekt, vasker sand fra urinveiene og nyrene.

mynteblader og te
mynteblader og te

Fordeler med å spise vanndrivende frukt og grønnsaker

Å spise mat som fjerner væske fra menneskekroppen vil gi det nødvendigeresultater bare hvis reglene for dietten følges. En slik diett innebærer å begrense sukker og s alt, kaffe, kullsyreholdige drikker og sterk te. Takket være dette vil giftstoffer og vann ikke samle seg på cellenivå, og inntak av naturlige vanndrivende produkter vil bidra til slike resultater som:

  • reduser hevelser;
  • metning av menneskekroppen med sporstoffer og vitaminer;
  • eliminerer giftstoffer fra kroppen;
  • senke blodtrykket;
  • forbedret generell velvære.

Dietten bør alltid diversifiseres med daglig inntak av urinprodukter for å bli kvitt hevelser. Som regel skaper dette ikke noe ubehag, fordi fjerning av væske fra menneskekroppen skjer naturlig, uten å fremprovosere hyppig vannlatingstrang.

Mulig skade

Før du bruker frukt, bær og grønnsaker som et naturlig vanndrivende middel, må du huske noen bivirkninger og kontraindikasjoner, som er som følger:

  • Det er ikke tillatt å innta vanndrivende mat i store mengder under graviditet.
  • Bruken av visse frukter og grønnsaker, som er vanndrivende, bremser eller minimerer effekten av medisiner. I sjeldne tilfeller oppstår bivirkninger som fører til alvorlige konsekvenser.
  • Bruk av naturlige diuretika kan redusere effektiviteten til p-piller.
  • visessannsynligheten for kvalme, diaré, økt gassdannelse.
  • Noen pasienter kan oppleve allergiske reaksjoner.
  • Det har vært tilfeller hvor pasientens blodpropper på grunn av overdreven inntak av vanndrivende frukt og grønnsaker.
  • Høy surhet kan gi problemer med arbeidet i mage-tarmkanalen.
Smoothie med vannmelon
Smoothie med vannmelon

Derfor er det viktig å konsultere lege før du bruker vanndrivende produkter. Til tross for naturligheten til hvert enkelt middel, har ingen kansellert de individuelle årsakene som kan provosere frem ubehagelige konsekvenser.

Dosering

Når det gjelder doseringen av vanndrivende bær, frukt og grønnsaker som konsumeres, kan de spises i ubegrensede mengder dersom pasienten har betydelig hevelse. Men hvis spesielle preparater ble foreskrevet av en spesialist, bør de ikke i noe tilfelle erstattes fullstendig med urteprodukter. Grønnsaker og frukt i dette tilfellet konsumeres sammen for å øke effekten av medisiner.

Anmeldelser av leger

Anmeldelser av leger antyder at matvarer relatert til naturlige diuretika anses som en integrert del av en persons daglige kosthold. Men hvilke vanndrivende grønnsaker og frukt som skal inntas av pasienten, må den behandlende legen bestemme. Sammen med dette anbefaler eksperter å holde seg til en diett. For å oppnå ønsket resultat, må du forlate bruken av krydret, s alt og søtt i store mengder. PÅkostholdet bør inneholde mer protein i stuet og kokt form. Du bør også redusere mengden alkohol og kullsyreholdige drikker som konsumeres. Men hvis hevelsen ikke forsvinner over lang tid, må du kontakte en medisinsk avdeling.

Anbefalt: