Sesamfrø: fordeler og skader, sammensetning og bruk

Sesamfrø: fordeler og skader, sammensetning og bruk
Sesamfrø: fordeler og skader, sammensetning og bruk
Anonim

Sesam er en urteaktig plante, ellers kalles den også Sesamum indicum (sesam). Den produserer smakfulle og sunne frø, hvis helbredende egenskaper først ble oppdaget av egypterne så tidlig som 1500 f. Kr. e. Og med god grunn, fordi de inneholder 25% protein, som er avgjørende for regenerering, vekst og reparasjon av vev. I tillegg er sesam rik på et stort antall vitaminer, samt næringsstoffer som kalium og magnesium, kobber og sink, fosfor og kalsium. Men de spiller alle sammen en viktig rolle i mange prosesser som skjer i kroppen.

Sesamfrø. Fordeler og skader

sesamfrø fordeler og skader
sesamfrø fordeler og skader

Den viktigste positive egenskapen til sesamfrø er at de inneholder mye vitamin E, som er kjent for å ha en foryngende effekt. Det er også en utmerket leverandør av kalsium til kroppen vår. Bare hundre gram sesamfrø kan fylle opp det daglige inntaket av kalsium. Men en slik mengde anbefales selvfølgelig ikke å konsumere, bare 30 gram sesamfrø per dag er nyttig, resten vil allerede være skadelig. Frøet inneholder tross alt mye olje, som kan forårsake kvalme. Sink og fosfor, som er en del av dette fantastiske produktet, er god forebyggingosteoporose.

Frøet inneholder en enorm mengde fiber, som tar vare på fordøyelsessystemet og forhindrer ulike sykdommer. Flerumettet fett, som er en del av sesamfrø, normaliserer kolesterolnivået i blodet. Sesamfrø, fordelene som vi allerede vet, har også sine kontraindikasjoner. Det bør ikke brukes av personer som har dårlig blodpropp. En enkelt allergisk intoleranse mot dette produktet kan også bli avslørt. Som du kan se, hvis vi vurderer fordelene og skadene med sesamfrø, vil vekten vippe i retning av fordeler - selvfølgelig er det mye mer.

Bruk i kosmetikk

sesamfrø fordeler
sesamfrø fordeler

Sesamolje har funnet sin anvendelse i produksjon av kosmetikk. Et avkok laget på grunnlag av bladene til denne planten vil akselerere hårveksten, gjøre dem jevne og permanent lindre irritasjon og flass. Sesamolje brukes også aktivt til massasje. Den slapper perfekt av, leger alle sår og blåmerker, sprekker og hard hud med en utrolig hastighet. Masker og ansiktskremer laget på grunnlag av sesamolje frisker opp hudfargen betydelig, eliminerer betennelse på den og trange porer. Alle de positive egenskapene og ikke liste. Du kan snakke i det uendelige om emnet "Sesamfrø. Fordeler og skader"!

fordelene og skadene til sesamfrø
fordelene og skadene til sesamfrø

helbredende egenskaper

Sesambrønn hjelper til med å takle ulike sykdommer. Det brukes hovedsakelig til å behandle forkjølelse, det letter pusten i sykdommer i bronkiene og lungene. OgsåDet er flott for forstoppelse og diaré. I tillegg styrker produktet immunforsvaret og fjerner steiner fra nyrene.

Bruk i matlaging

Sesamfrø, fordelene og skadene som vi allerede kjenner til, brukes også til å dekorere retter og gi en uvanlig smak til bakevarer. I Kina og Japan har det allerede blitt en skikk å strø det på salater og ulike grønnsaksretter. Og i Korea brukes det som sesams alt (en blanding av s alt og brente m alte frø). Den passer også godt til fisk, biff og ris. Nå vet du om sesamfrø, hvis fordeler og skader er beskrevet i denne artikkelen.

Anbefalt: