Live øl - hva er det og hvordan er det forskjellig fra det vanlige?

Innholdsfortegnelse:

Live øl - hva er det og hvordan er det forskjellig fra det vanlige?
Live øl - hva er det og hvordan er det forskjellig fra det vanlige?
Anonim

Ekte kjennere av rusdrikk vil sannsynligvis med lukkede øyne kunne avgjøre hvilken type de inntar for øyeblikket. Men for mindre krevende elskere vil vi gjerne fortelle deg om levende øl. Hva er det og hva er dets spesialitet?

Matlagingsteknologi

Hvis du studerer mat eller drikke mer detaljert, kan du trygt si at den grunnleggende forskjellen mellom dens typer og varianter vil være i teknologien for tilberedning. Øl var intet unntak. Så det andre navnet på denne sorten er rett og slett upasteurisert.

fat og glass øl
fat og glass øl

Det viser seg at for å svare på spørsmålet om hva det er - levende øl, må du forstå hva pasteuriseringsprosessen er. Dette stadiet av matlaging kan kalles oppvarming til høye temperaturer. Før du heller drikken i beholdere, bringer produsenten den til 61-66 ° C. Dette gjøres for å øke holdbarheten. Tross alt kan et produkt der gjæringsprosessen fortsetter lagres i bare noen få dager. For å være mer presis er holdbarheten til levende øl bare 3-4 dager. Samtidig somalle varianter som har blitt pasteurisert vil glede deg med sin friskhet i omtrent en måned.

Det blir tydelig at det attraktive navnet "levende øl" skyldes at gjærgjæringsprosessen fortsetter i det selv etter at du har kjøpt det.

Hovedforskjeller

I følge ølelskere er forskjellen mellom pasteurisert og levende øl rett og slett slående. Basert på kommentarene deres vil vi finne ut hva denne forskjellen er.

  1. Som vi allerede har funnet ut, er det stor forskjell på holdbarheten til levende øl og pasteurisert øl. Og forskjellen her er ganske imponerende. Enig, et par dager og en hel måned er helt uforsvarlige tidsperioder.
  2. Hvis vi snakker om utseende, så kan levende øl kalles grumsete og har et merkbart sediment. Alt på grunn av det faktum at under påvirkning av høye temperaturer forsvinner nettopp dette bunnfallet. Det er dette som gjør pasteurisert øl mer gjennomsiktig.
  3. Upasteurisert øl har også en rikere smak. Hvilken avhenger av type øl. Det kan være bitterhet, surhet eller behagelig snerphet. Det er for denne kvaliteten de fleste kjennere velger denne typen drinker.
  4. Og til slutt, den mest uventede og hyggelige forskjellen er tilstedeværelsen av vitaminer. Det er levende øl som inneholder stoffer i sammensetningen som reduserer risikoen for karsykdommer og forhindrer oppkomsten av nyrestein.

I artikkelen finner du et bilde av levende øl.

glass med øl
glass med øl

Dermed ser vi slike lignende drinkernå helt annerledes. Både i smak og innhold. Og det er derfor levende ølanmeldelser er så forskjellige fra andre varianter.

Hjemmelaget øl

Mange i dag foretrekker hjemmelagde produkter fremfor kjøpte. Denne trenden har også påvirket øl. Alle som er interessert i spørsmålet om hva det er - levende øl, vil være interessert i dette emnet. Så, å finne et hjemmebryggeri har blitt like enkelt som å finne en vaskemaskin.

hjemmebryggeri
hjemmebryggeri

Hvis du har kjøpt en lignende enhet av en passende størrelse til deg selv, kan du trygt tilberede levende øl til deg selv og vennene dine. Du kan finne et hjemmebryggeri på et dusin nettsteder som organiserer utarbeidelsen av nødvendig dokumentasjon, levering og, selvfølgelig, gir garanti på produktene deres.

Men utgiftene dine slutter ikke med kjøpet av enheten. I tillegg må du kjøpe en ølblanding fra produsenten, som hver har en unik kombinasjon av m alt, humle og vørter. I tillegg til ekstra ingredienser, vil du også kreve tålmodighet. Hjemmelaget øl skal tross alt tilberedes i løpet av et par uker. Likevel er resultatet verdt det. Tross alt har en skummende drink laget av egne hender en spesiell smak og uten tvil mye mer verdi.

Vurdering av levende øl

Det finnes også lister over de beste upasteuriserte ølene. Selvfølgelig, som de sier, er det nesten umulig å finne en venn for smak og farge. Og likevel er de fleste ølelskere enige om at slike varianter som Becker Light, Nizhnebakamskoe Premium, Abinskoye Firm, Krugerclassic" og "Tikhoretskoye Zhigulevskoye" er en størrelsesorden overlegen deres "motstandere", noe som betyr at de fortjener oppmerksomheten til kjennere av denne skummende drinken.

glass med øl
glass med øl

Til tross for den relative nytten av øl og dets popularitet, bør du ikke misbruke det. Tross alt gjør regelmessig inntak av alle typer alkohol mer skade enn godt for menneskekroppen. Derfor bør du ikke stole blindt på informasjonen som reklame om levende øl forteller oss. Hva det er og hvordan det skiller seg fra det vanlige, har vi undersøkt i detalj i artikkelen.

Anbefalt: