Linden te: fordeler og skader
Linden te: fordeler og skader
Anonim

Mange forbinder ordet "lind" med honning. Faktisk er lindhonning en av de mest nyttige, den er veldig populær i mange land. Men i tillegg til honning gir lind også sin egen farge, som du kan brygge en like sunn og smakfull drink av. Lindete er assosiert med aroma, med en sløv søt lukt som ikke kan forveksles med noe. I dag skal vi snakke om hvordan du brygger det riktig, hvilke fordeler og skader det gir for en person.

lind te
lind te

høsting av lindeblomster

For at drikken skal beholde alle sine medisinske egenskaper, må du vite når du skal plukke lind til te. Blomster og blomster høstes om morgenen i perioden med aktiv blomstring av planten (fra midten av juni til midten av juli), til solen har stått opp. I dette tilfellet er det nødvendig å velge bare de blomsterstandene som har åpnet seg, ikke er dekket med spindelvev og plakk. Blomster bør ikke ha f alt kronblad, ellers kan du få blomsterstander uten nyttige egenskaper. For at drikken skal inneholde nyttige eteriske oljer, anbefales det å samle lind til te i tørt vær. Til te kan du bruke både friske og tørkede lindeblomster. Du må lagre tørre blomsterstander i en papirpose på et tørt, mørkt sted, du kanhell lime-teblader i en glasskrukke, lukk den godt med et lokk eller pakk halsen med en klut. Det er umulig å lagre blomsterstander i en plastbeholder eller en plastpose, i dette tilfellet vil medisinsk pollen miste alle egenskapene. Lind oppbevares på et sted hvor fremmede lukter ikke trenger inn, da den kan absorbere dem, noe som vil påvirke smaken og aromaen til drikken.

Du må også vite hvordan du tørker lind til te. For å gjøre dette legges blomstene ut på papir eller et stykke tøy og plasseres på et sted hvor direkte sollys ikke trenger inn. Lind kan ikke tørkes i solen. Tørketemperaturen bør ikke overstige førtifem grader Celsius, ellers vil alle nyttige egenskaper gå tapt. Tørkede blomster kan lagres i opptil to år.

Linden te fordeler
Linden te fordeler

Funksjoner ved å brygge te

Lindete, laget av gode og riktig høstede råvarer, har en behagelig søt smak, da den inneholder store mengder naturlig sukker, samt en velduftende aroma. For å tilberede en forfriskende drink, må du plassere de tørkede blomsterstandene i en keramisk tekanne med tykke vegger og hell varmt vann som ikke har hatt tid til å koke. Samtidig tas en fjerdedel av et glass lindfarge for en liter av det. Tekannen er godt lukket, pakket inn i et håndkle og lar den trekke i tjue minutter. Etter en stund kan lindte drikkes både i ren form og med tilsetning av sitron og honning. Hvis drikken ikke drikkes, helles den ikke ut, men fryses og gnis deretter med is i ansiktet. Huden blir da fløyelsmyk,betennelse og irritasjon forsvinner.

Te har en honningaroma, mild søtsmak. Fargen på drikken avhenger av infusjonstidspunktet, den kan være rød, brun eller bronse.

når du skal plukke lind til te
når du skal plukke lind til te

Metoder for å lage te

Det er flere andre måter å brygge te på, i tillegg til den klassiske som er omt alt ovenfor:

  1. Lind og svart te blandes i en tekanne, helles med kokende vann og tilføres. Etter det, hell og drikk. Ulempen med denne metoden er den bortskjemte smaken av drikken, siden linden ikke avslører alle aromaene.
  2. Lag et avkok i vannbad. Lind legges i en beholder, som settes på en kjele med kokende vann. Drikken i dette tilfellet vil beholde alle de fordelaktige egenskapene.
  3. Blomsterstander helles i varmt vann, kokes opp og trekkes i én time.
  4. Tørket lind dampes i termos ved høy temperatur. En termos med glasskolbe egner seg til dette.

Vann til lindte skal være av god kvalitet, ikke ha fremmed smak, og ikke etterlate kalk i tekannen. Hvis slikt vann ikke er tilgjengelig, kan flaskevann fra en artesisk brønn brukes. Det anbefales å varme opp vann i en emaljebolle over åpen ild; det er umulig å koke opp. Beredskapen bestemmes av tilstedeværelsen av bobler i bunnen av fatet, når dette skjer, slås ilden av.

lind te skade
lind te skade

Egenskaper og fordeler med te

Det er ingen hemmelighet at lindete er det aller første forkjølelsesmiddelet. Duftende og varmt med honning, det er godtvarm i dårlig vær, øk immuniteten ved første tegn på forkjølelse, hev tonen, lindr stress. Alt dette skyldes sammensetningen og nyttige komponenter som kommer inn i kroppen når en person drikker lindte. Fordelen er at den inneholder vitamin C, essensielle oljer, tanniner, samt fytoncider og flavonoider. Alle disse komponentene har en antiseptisk, anti-allergisk, antioksidant, anti-inflammatorisk og beroligende effekt.

Bekjemp sykdom

Lindete er et godt middel mot forkjølelse, siden den lindrer feber, er slimløsende, som ikke er dårligere i sin virkning enn apotekmedisiner. Ved det første tegn på forkjølelse anbefales det å drikke en kopp te med honning, og etter en halv time og en til hjelper dette med å svekke eller forhindre sykdommen. Et godt hostemiddel mot luftveissykdommer er en drink som te fra lindeblomster. I tillegg bidrar komponentene som er inkludert i sammensetningen til å bevare elastisiteten til veggene i blodkarene, og beskytter det kardiovaskulære systemet mot sklerotiske lesjoner. De bruker også en slik drink for betennelse i kjønnsorganet, for hodepine, spasmer og hevelser, søvnløshet og fordøyelsessykdommer. I tillegg har te en beroligende effekt på det menneskelige nervesystemet.

Linden te fordeler og skader
Linden te fordeler og skader

Fordeler for kvinner

Linden-te er veldig nyttig for kvinnekroppen. Dette skyldes innholdet av fytohormoner i den, som i sammensetning ligner de kvinnelige kjønnsorganene.hormoner. Drikken er med på å veie opp for mangelen på disse hormonene når kvinnekroppen «svikter». Det anbefales for brudd på menstruasjonssyklusen å drikke lindte, infundert to ganger. Så, etter at blomsterstandene har blitt tilført i femten minutter, setter de den på brann og småkoker i en halv time til. Dette gjør det mulig å få maksim alt utbytte av blomstene. I overgangsalderen kan du også drikke en slik drink. Den daglige bruken lar deg stoppe hormonelle angrep. Det er en oppfatning at denne teen bidrar til å forhindre utvikling av myomer og myomer. For dette samles blomsterstandene i de første dagene av månemåneden. I tillegg bidrar linddrikken til å opprettholde skjønnheten hos kvinner, siden den er utstyrt med en foryngende effekt. Det fremmer fjerning av giftstoffer, slik at ekstra kilo kan forsvinne. Til dette brukes oppskriften på den allerede velkjente «dobbelte infusjonen»

lindblomst te
lindblomst te

Fordeler under graviditet

Under graviditet bør lindete drikkes. Først av alt er det en profylaktisk for forkjølelse, når immunsystemet til en gravid kvinne er mest utsatt. Hvis sykdommen viser seg, vil drikken bidra til å lindre feberen uten å gi bivirkninger som kan påvirke utviklingen av fosteret. Drikken vil bidra til å normalisere temperaturen, eliminere hoste, styrke kroppen. Med dens hjelp vil hevelsen gå bort. Nervesystemet vil roe seg ned, søvnløshet vil gå over. En drink er også nyttig for toksisose, den lindrer kvalme, fjerner hevelse, fyller kroppen til en gravid kvinne med vitaminer og nyttige elementer. Men konsultasjon er nødvendig.lege hvis du har helseproblemer.

Fordeler for barn

Linden te er likt av mange barn, den kan gis fra seks måneders alder, etter samråd med barnelege. Det vil bidra til å roe feberen, forbedre fordøyelsessystemet. Å drikke en drink har en god effekt på nervesystemet til et barn. For barn som har økt aktivitet, vil te lindre nervøse spenninger og bidra til å sovne godt.

plukke lind til te
plukke lind til te

Skader og kontraindikasjoner

Linden te er et middel som har en viss effekt på kroppen, så du bør ikke bruke det ofte. Drikk det på kurs, ta korte pauser. Det anbefales å observere doseringen og hyppigheten av å ta drikken. Den febernedsettende effekten av drikken med konstant bruk kan forårsake utseende av hjerte- og vaskulære sykdommer. lindte kan skade en person hvis han regelmessig bruker den veldig ofte og i henhold til "dobbeltbryggingsmetoden". Dette er dårlig for nyrene. Så te kan drikkes daglig i bare tre uker, deretter tar de en pause i ti dager. Drikken kan derfor ikke brukes konstant og i store mengder, siden lind er i stand til å aktivere kroppens beskyttende funksjoner, noe som fører til stress på hjertet og nervesystemet. I tillegg må du sørge for at linden ikke forårsaker allergiske reaksjoner forbundet med individuell intoleranse overfor produktet.

Dermed er lindte, fordelene og skadene som vi allerede vet, en medisinsk drikk. Den brukes med forsiktighetfor å unngå negative helseeffekter. Lindete er en naturgave som har en helbredende effekt. Den inneholder alt du trenger for å opprettholde skjønnhet og helse i lang tid. Lind er et unikt tre, der alle komponentene er medisinske, inkludert barken. Den behandler mage, tarm, sår, søvnløshet og mer. Infusjoner bidrar til helbredelse av sår på slimhinnene, de skyller også håret, de legges til bad. Og alt dette for å styrke immuniteten og bevare ungdom.

Anbefalt: