Bjørkesaft: fordeler og skader. Hvordan samle og lagre bjørkesaft
Bjørkesaft: fordeler og skader. Hvordan samle og lagre bjørkesaft
Anonim

Bjørk er ikke bare et symbol på det russiske folket, men også en kilde til et veldig helbredende produkt. Bjørkesaft (fordelene og skadene til produktet er bevist), som også ofte kalles bjørketre, er en drikk som er unik i sammensetning og er uvurderlig for mennesker.

bjørkesaft fordeler og skader
bjørkesaft fordeler og skader

Hovedkomponentene i drikken

Komposisjonen til dette produktet er virkelig unik. Du kan blant annet finne ulike typer sukker, som fruktose, glukose og sukrose, alle slags organiske syrer, enzymer, samt stoffer hvis hovedhandling er rettet mot å bekjempe mikrober (fytoncider). I tillegg er bjørkesaft, fordelene og skadene hevet over tvil, rike på mineralelementer som er så nødvendige for menneskekroppen om våren. Det er derfor bruken av denne drinken vil være en utmerket forebygging av hypovitaminose. Birch vil fylle opp kroppen din med følgende elementer:

  • kalium (essensielt for muskelstyrke og nervesystemhelse);
  • kalsium (opprettholder sunne bein);
  • natrium(støtter nyrefunksjonen);
  • magnesium (involvert i glukoseopptak og energiproduksjon);
  • kobber (deltager i hematopoiesis);
  • jern (mangel på et element kan føre til utvikling av anemi);
  • mangan (essensielt for den organiske utviklingen av det menneskelige skjelettet).

Et annet trekk ved bjørkesaft er at den er helt fri for fett og proteiner, og mengden karbohydrater er som regel ca. 3 g.

Nyttige egenskaper til bjørk

Fordelene med bjørkesaft er virkelig store, fordi den inneholder så mange forskjellige stoffer som er essensielle for kroppen vår. Dette er vitamin C, og tanniner, samt ulike essensielle oljer. Du kan trygt drikke det på varme dager, siden det kan muntre deg opp og slukke tørsten, samt enkelt fylle opp tilførselen av minerals alter, som går tapt i store mengder under kraftig svette.

bjørkesaft fordeler og skader hvordan du lagrer
bjørkesaft fordeler og skader hvordan du lagrer

Sammen med alle de listede komponentene inneholder bjørkesaft spesielle stoffer som gjør at den skiller seg ut fra sine analoger. Disse stoffene er saponiner. Det er takket være tilstedeværelsen av disse komponentene at bjørk har en gunstig effekt på kroppen og kurerer mange sykdommer.

Bjørkesaftbehandling

  1. Nyttig for ulike typer halssykdommer, spesielt for sår hals og hoste. For behandling må du bruke lett oppvarmet bjørkesaft. Fordelene og skadene (hvordan du lagrer, kan du finne ut senere i artikkelen) er ikke likeverdige. Dens prebland med litt melk og stivelse. Det er bedre å drikke denne drikken hver dag, så den vil være mer nyttig til du blir frisk.
  2. Uunnværlig ved lidelser i mage-tarmkanalen, da det kan stimulere frigjøring av riktig mengde magesaft, samt enzymer som kreves for at fordøyelsesprosessen skal forløpe norm alt. Hvis du har problemer med avføring, vil bjørkesaft definitivt bidra til å løse dem.
  3. Flott munnpleieprodukt. Hvis du lider av betennelse eller tannråte, bruk bare bjørkesaft som skylling. Du trenger ikke å spytte det ut, hold det i munnen litt før du svelger en porsjon. Den skiller seg ut på bakgrunn av fruktjuicer, siden den bare kan ha en positiv effekt på tannemaljen.
  4. Bjørkesaft vil erstatte mange medisiner utviklet for å lindre hodesmerter.
  5. Ved symptomer på forkjølelse, spesielt rennende nese, bør bjørkesaft drikkes i mengden av ett glass daglig. De betennelsesdempende forbindelsene som utgjør drikken vil perfekt takle enhver forkjølelse, og de vil gjøre det veldig raskt.
  6. Nyrene vil også takke deg for at du har drukket bjørkesaft. Ødem, steiner og sand vil bli fullstendig beseiret av denne drinken. Imidlertid er det noen regler for bruk: før direkte bruk er en obligatorisk anbefaling fra den behandlende legen nødvendig, siden folkemidlet har et vanndrivende middel. Kanskje hvis du bruker bjørkesaft, fordeler og skader. Hvordan ta, for ikke å skade deg selv? Først, ikke lenger enn to uker, daglig. For det andre må du drikke ca. 3 glass av drinken.
  7. Selv skadet hud kan helbrede bjørkesaft (nytte og skade er dårligere). Det er nok å behandle eventuelle sår, sår og skrubbsår med en frisk væske som ikke trenger å fortynnes. Og bruker du den inne, kan du for alltid glemme eksem, lav og byller.
  8. Ved høye temperaturer vil følgende sammensetning hjelpe: bjørkesaft, sukker, vin og hakket sitron. La denne blandingen stå på et mørkt sted i tre måneder, og bruk den deretter som et febernedsettende middel.
  9. Vårdepresjonen vil definitivt avta hvis du drikker et glass juice hver dag i to uker.
  10. For å rense kroppen må du inkludere 200 ml juice i kosten før frokost. Behandlingsforløpet varer vanligvis rundt 4-6 uker.
  11. Og også, denne drinken er bare en mirakuløs diettrett. Den inneholder verken fett eller protein, og derfor bør den være i kostholdet hvis du følger figuren nøye.
bjørkesaft fordeler og skader for gravide kvinner
bjørkesaft fordeler og skader for gravide kvinner

Enhver sykdom er lettere å forebygge enn å behandle den senere. Og bjørkesaft er bare en fantastisk profylaktisk. Drikk ett glass drikke om dagen i en måned – og du vil ikke være redd for sykdommer.

Til tross for det høye innholdet av glukose i sammensetningen, kan personer som er registrert hos en endokrinolog også drikke bjørkesaft. Fordelene og skadene med sukkerdiabetes er ikke det samme. For konsum må diabetikere koke havrehalm på juice i 30 minutter, som ble samlet inn under blomstringen (andelen halm til juice er 1: 3). Ta dette avkoket før måltider i mengden 100 ml.

Dere kan alle drikke bjørkesaft. Fordeler og skader for barn er ikke like.

Graviditet er den beste perioden i en kvinnes liv

Mange stiller spørsmålet: "Er det mulig for gravide å drikke bjørkesaft?" Fordelene og skadene for gravide er åpenbare. Drikken anbefales kun til bruk hvis kvinnen ikke lider av ulike allergiske reaksjoner på dette produktet. Ellers er det bedre å nekte det.

Bjørkesaft er svært nyttig for gravide, da det kan lindre forløpet av alvorlig toksikose. Mengden av drikken bør noen ganger være omtrent 2 liter per dag, behandlingsforløpet varer 3-4 uker til tegnene på toksisose helt forsvinner. Det er imidlertid fortsatt ikke verdt å misbruke på grunn av det høye glukoseinnholdet.

bjørkesaft fordeler og skader oppskrifter
bjørkesaft fordeler og skader oppskrifter

Høyt eller lavt blodtrykk under graviditet kan også behandles ved å ta et halvt glass juice opptil tre ganger om dagen. Sammen med normaliseringen av trykket vil du føle at hevelsen vil forsvinne.

Etter fødselen kan du øke ammingen med den, og babyen din vil aldri være sulten. Men juice bør inntas med ekstrem forsiktighet.

Bruk i kosmetikk

Bjørkesaft kan brukes til hår- og hudpleie. Hvis du med jevne mellomrom skyller håret med det, kan du forhindre at det oppstår flass. Og i kombinasjon med cognacog et avkok av burdock rot juice vil redde deg fra hårtap. Denne sammensetningen skal påføres håret, la det ligge på dem i 15-20 minutter og skylles med varmt vann.

I skandinaviske land regnes bjørkenektar som et utmerket middel for hudforyngelse og ernæring.

Hvis du lider av akne, bruk en spesiell maske. Bland eggehvite, bjørk og honning. Som et profylaktisk middel er det nok å smøre ansiktet med ufortynnet juice eller isbiter fra det.

En maske av bjørkesaft (2 ss), spiret hvete (50 g) og tindved som skal tørkes (200 g) vil hjelpe å bli kvitt fine rynker. Følgende sammensetning er egnet for eiere av tørr hud: juice og honning i like mengder.

bjørkesaft fordeler og skader ved diabetes
bjørkesaft fordeler og skader ved diabetes

Kontraindikasjoner for bruk

Til tross for alle de gunstige egenskapene, kan bjørkesaft også forårsake en del skade. Hvis du er en elsker av deilige drinker som samtidig er sunne, kan du drikke bjørkesaft uten begrensninger. Fordelene og skadene med denne drikken er ulik.

De viktigste kontraindikasjonene er:

  • magesår;
  • allergisk mot trepollen, spesielt pollen fra bjørkemaley;
  • nyrestein.

I tillegg bør du ikke drikke juice som er samlet inn i nærheten av motorveier, eller som har gått ut på dato.

Produktinnsamlingsregler

Den beste tiden å samle bjørkesaft er begynnelsen av mars. Det bør tas i betraktning at enet tre kan produsere ca. 3 liter juice, i sjeldne tilfeller - ca. 7 liter.

bjørkesaft fordeler og skader hvordan ta
bjørkesaft fordeler og skader hvordan ta

Først må du finne ut om det er saft i et bestemt tre. For å gjøre dette er det nok å lage et lite hull i barken ved hjelp av en syl. Hvis du etter disse trinnene ser en dråpe som skiller seg ut, kan du trygt begynne å samle nektar.

Du må bare velge modne trær, hvis krone er ganske godt utviklet. Det er ønskelig å bore et hull fra sørsiden i en avstand på 50 cm fra bakken. Boret skal peke ned. Etter det må et spor settes inn i hullet. Det er gjennom den at juicen vil renne ned i den venstre beholderen. For å opprettholde plantens levetid anbefales det å samle ikke mer enn 1 liter væske per dag.

bjørkesaft fordeler og skader for barn
bjørkesaft fordeler og skader for barn

Hvordan lagre?

Nyhøstet juice kan oppbevares i kjøleskapet i opptil tre dager. Den er også bevart. Kan fås ved å drikke hermetisk bjørkesaft, fordeler og skader. Oppskrifter vil bidra til å utjevne kontraindikasjoner. Væsken må varmes opp, deretter helles i steriliserte krukker og lukkes tett ved å bruke en spesiell oppbevaringsnøkkel for dette formålet.

En annen måte å lagre juice på er å fryse. Alle næringsstoffer vil bli bevart.

Anbefalt: