Skader og fordeler med vodka og tinkturer
Skader og fordeler med vodka og tinkturer
Anonim

Alle vet om skadene alkohol påfører kroppen. Men fordelene med vodka for mange er det stor tvil om. Denne drikken er virkelig brukt til medisinske formål og i hverdagen i lang tid. Vodka er nyttig, men under visse omstendigheter. For eksempel brukes det til å desinfisere sår, riper, som et effektivt middel mot forkjølelse, tannpine, bronkitt. Oftere tilberedes hjemmelagde tinkturer på kongler, nøtter, medisinske urter, frukt, krydder, urter.

fordelene med vodka
fordelene med vodka

Vodka: fordeler og skader

Å benekte nytten av alkohol er dumt. Den viktigste komponenten i denne drinken er etylalkohol, som har enorme antiseptiske egenskaper. Det er disse dataene som verdsettes når du bruker komprimerer. Etylalkohol er den viktigste motgiften for metyl-motstykket. Vodka kan brukes til medisinske formål både til intern og ekstern bruk. Når det gjelder skade,viser seg i en destruktiv effekt på leveren og andre organer.

Ekstern bruk

Fordelene med vodka er åpenbare. Med purulent betennelse, for eksempel, komprimerer med brukshjelp. Gasbind dynket i alkohol påføres det betente området og festes med et plaster. På grunn av dette stopper dannelsen av puss. I tillegg utføres god desinfeksjon. Brannskader vil passere raskt, uten dannelse av blemmer, hvis de umiddelbart tørkes med vodka. En alkoholholdig drikk hjelper med høy temperatur: pasienten må tørkes med alkohol og pakkes inn i et teppe. Herpes ved sine første manifestasjoner er fuktet med vodka. Og viruset vil ikke lenger spre seg. Med mellomørebetennelse fortynnes vodka med vann i like proporsjoner og dryppes inn i ørene. Alkoholen fordamper raskt og gir en kjølende effekt.

vodka fordel og skade
vodka fordel og skade

Omfanget av vodka er ganske omfattende. Hun skyller munnen for å desinfisere og eliminere tannpine. Drikken blandes i proporsjoner 1:1 med vann. 9 ss kanel tilsettes glasset. Løsningen spyttes ut etter skylling. Det er ikke ment å brukes internt. Men vodka-brus-løsning bidrar til å redusere tannpine. Soda desinfiserer og renser vanskelig tilgjengelige steder. Og vodka, som trenger inn til nerven gjennom tannkjøttet, reduserer følsomheten.

Intern bruk

I felten er fordelene med vodka veldig store. Det kan være den eneste smertestillende som er tilgjengelig. Bidrar til å redusere ubehag en stund. Som anestesi får en voksen drikke 0,5 kopper vodka uten snacks. Dette vil unngå smertesjokk. Alkoholholdige drikker bør ikke gis til gravide, barn og personer med kroniske sykdommer. I tillegg reduserer den sjeldne bruken av vodka inne risikoen for mange sykdommer: fra forkjølelse til kreft. Det er ikke nødvendig for forebygging å drikke en drink hver dag. Noen ganger i uken er nok. Samtidig er det viktig å observere dosen - ikke mer enn 30 ml per dag.

fordelene med valnøtt tinktur på vodka
fordelene med valnøtt tinktur på vodka

Vodka har en positiv effekt på galleblæren, mage-tarmkanalen, urin, kardiovaskulær og immunforsvar. Det reduserer sannsynligheten for hjerteiskemi, normaliserer blodtrykket, forbedrer appetitten. Etter påføring slutter aterosklerotiske plakk å vokse.

Vodka-tinkturer: fordeler

Rød pepper tinktur er et godt middel mot hoste, forkjølelse og lungebetennelse. Bjørkebladvarianten brukes som smertestillende, kulde- og desinfiserende. Andre vodka-tinkturer brukes til følgende formål:

  • På morurt eller mynte - som smertestillende.
  • Basert på liljekonvall, valerian, pepper - for å øke appetitten.
  • På liljekonvall, ryllik - som beroligende middel.
  • Basert på brenne, viburnum, arnica, brennesle - for å normalisere blodpropp

Fordelene med valnøttskjær på vodka er ganske store. Tross alt inneholder fruktene en stor mengde vitaminer og mineraler som kroppen trenger. Gjeldertinktur som et sårhelende, anti-inflammatorisk middel. Valnøtt tilsatt alkohol senker blodsukkernivået. Det forhindrer cellealdring, hjelper til med å takle oksygenmangel i vev.

pepperrot tinktur på vodka fordel
pepperrot tinktur på vodka fordel

Pinjekjerner har lenge vært kjent for sine gunstige egenskaper. De har blitt brukt til å behandle mange sykdommer. Nøttebasert medisin kan lages uavhengig. Samtidig vil fordelene med sedertretinktur på vodka være åpenbare. Hun hjelper:

  1. Tåle forkjølelse, nervøse sammenbrudd og hjerteinfarkt.
  2. Akselererer tilhelingen av slimhinnene i indre organer.
  3. Øker immuniteten, beskytter mot virus og patogener.

Pepperrot tinktur eller "pepperrot" har alltid vært populært. Det ble ansett som en drink som opplyser sinnet og styrker ånden. En godt tilberedt tinktur vil inneholde honning, ingefær, varmt eller allehånde, hvitløk, nellik, sennep eller vanilje. Denne drinken vil brenne kraftig i munnen og etterlate en behagelig ettersmak. Det forårsaker aldri bakrus. Pepperrot tinktur, vodka, som ingen tviler på, hjelper til med å bekjempe infeksjoner, gikt og revmatisme.

Vodka er ikke en medisin

Bruk av vodka i ubegrensede mengder vil ikke være en god måte å forebygge sykdommer og vil ikke føre til bedring. Mangel på kontroll over å drikke alkohol er begynnelsen på alkoholisme, nedbrytningpersonlighet, levercirrhose. Derfor, med hjemmelagde oppskrifter for internt bruk, må du være ekstremt forsiktig.

fordelene med sedertre tinktur på vodka
fordelene med sedertre tinktur på vodka

Leger anbefaler ikke å ta alkoholholdige drikker som et forebyggende tiltak eller som medisin uten først å konsultere. Fordelene med vodka i dette tilfellet er ubetydelige. I tillegg kan effekten være uventet.

Kontraindikasjoner

Det er ekstremt viktig å kjenne til kontraindikasjonene for bruk av vodka. Ellers kan konsekvensene bli de mest triste. En legekonsultasjon vil være nyttig. Det er forbudt å bruke alkohol for gastritt og magesår, lav surhet, diabetes, leversykdom, kardiovaskulære patologier. Medisiner er også bedre å velge uten alkohol.

skade fra vodka

I store mengder kan vodka ikke bare skade kroppen, men også drepe den. Effekten av rus skyldes egenskapen til alkohol å absorberes i slimhinnene i mage og tarm. Store doser fører til giftig forgiftning, hjerneblødning, hjerteinfarkt og hjertestans. Systematisk bruk forårsaker forstyrrelser i funksjonen til indre organer, alkoholavhengighet oppstår. Hos personer under 18 år er mentale evner redusert, beinvekst hemmes.

tinkturer på vodka fordeler
tinkturer på vodka fordeler

Fordelene med vodka forsvinner umiddelbart hvis du ikke overholder normen. Det vil si at du ikke kan drikke mer enn 30 ml alkohol per dag. Men dette betyr ikke at bruken skal være daglig. Høy grad av konsentrasjonetylalkohol i kroppen fører til alvorlig alkoholavhengighet.

Hvilke organer er berørt?

Først og fremst ødelegger vodka leveren, og bryter med dens viktigste funksjonelle plikter - å fjerne giftstoffer fra kroppen. Etanol treffer nådeløst hjertet, som er tvunget til å jobbe intensivt under påvirkning av en lumsk forbindelse, mens den ikke mottar den nødvendige oksygenhastigheten. I tillegg stiger en persons blodtrykk, arytmi vises. Vodka påvirker også funksjonen til nyrene negativt, som bør fjerne etanol fra kroppen. Nervesystemet lider, hukommelsesproblemer oppstår. Alkoholikere slutter å tenke tilstrekkelig. Nivået på intelligensen deres synker, humøret deres forsvinner, søvnen blir forstyrret.

Umiddelbart umerkelig for faren som vodka bærer med seg - det er en saktevirkende gift. Ingen vil hevde at du kan dø av ett glass. En person som til og med har drukket tungt og fått giftig forgiftning er i stand til å vende tilbake til det normale livet etter en stund. Han mener det ikke er noe g alt med det. Imidlertid kommer alkoholisme gradvis. Derfor kan du ikke lukke øynene for skaden av denne drinken.

helsemessige fordeler av vodka
helsemessige fordeler av vodka

Fordelene med vodka for kroppen er selvfølgelig. Men all informasjonen som gis er ikke en oppfordring til handling eller bruksanvisning. Før du blir behandlet med folkemedisiner, inkludert vodka, er det nødvendig med en legekonsultasjon.

Anbefalt: