Ah, de deilige betebrødene

Ah, de deilige betebrødene
Ah, de deilige betebrødene
Anonim

Det har lenge vært kjent at rødbeter har mange helsefordeler. Selv Hippokrates beskrev det som et universelt middel som hjelper til med å bekjempe mange sykdommer. Rødbeter inneholder en rekke enzymer som normaliserer blodtrykket, reduserer nivået av kolesterol som er svært skadelig for kroppen. I tillegg hjelper betain inneholdt i rødbeter leverceller til å jobbe hardt, noe som er ekstremt viktig for ulike patologier. Takket være regelmessig bruk av rødbeter blir kapillærveggene sterkere og mer elastiske, blodårene utvides, og risikoen for spasmer i karene reduseres.

Rødbetekoteletter
Rødbetekoteletter

I tillegg til de oppførte egenskapene, er det verdt å si at takket være rødbetene i kroppen vil det være betydelig mindre radionuklider og s alter av tungmetaller og mye mer jern og kobber, og følgelig et norm alt nivå av røde blodceller. Derfor er det verdt å spise rødbeter så ofte som mulig, bruke forskjellige måter å tilberede dem på og nyte en rekke rødbeteretter.

Hvordan og hva kan tilberedes av rødbeter? Borsch, rødbeter, vinaigrette og en rekke andre salater, og rødbetekoteletter. De er veldig enkle å tilberede, og fordelene de girgi kroppen, oppfordrer hver gang til å eksperimentere og lage nye oppskrifter for denne retten. Selv om det er mange variasjoner på hvordan man lager betebiff, koker alle oppskrifter ned til de grunnleggende ingrediensene: rødbeter, semulegryn, egg og s alt.

Hva kan tilberedes av rødbeter
Hva kan tilberedes av rødbeter

Så, ifølge en av oppskriftene, må du forkoke 800 g rødbeter og 1 egg. Riv rødbetene (store), finhakk egget og tilsett det, og tilsett deretter 100 g semulegryn og bland godt. Koteletter kan gis en spesiell smak med hvitløk ved å presse et par fedd gjennom en presse. Etter det gjenstår det bare å danne betekoteletter og steke dem i vegetabilsk olje. Det tar fem minutter før kjøttbollene blir gjennomstekt. De passer utmerket til fisk og kjøttretter. Før servering kan de ordnes ved å legge et salatblad nedi, en kotelett oppå, og dryppe rømme eller majones på. Du kan legge erter og grønt rundt kotelettene.

Matlagingsoppskrifter hjemme
Matlagingsoppskrifter hjemme

Selvfølgelig finnes det andre oppskrifter. Hjemme er en av de enkle og raske alternativene rå betekoteletter, som kan tilberedes på bare en halvtime. For å gjøre dette, riv rødbetene, tilsett semulegryn (5 g per kotelett) og la svelle i 15 minutter. Deretter må du tilsette 2 rå egg i blandingen og s alte godt. Finhakket hvitløk eller m alt ingefær, samt m alte nøtter (furu eller mandel) vil gi kotelettene en spesiell smak. I slike betekoteletter kan du sette en litenet stykke frossen smør eller hard ost. Etter det gjenstår det å rulle kotelettene i mel og steke dem i en panne på hver side i 5 minutter eller mer. Det er best å avkjøle dem før servering. Du kan dekorere retten med grønn løk.

I følge resultatene fra en rekke studier øker kroppens utholdenhet på grunn av bruken av spesielt rødbeter og rødbete, den får B-vitaminene den trenger, i tillegg til jod, kalium, kalsium og magnesium. Så nyt rødbetekoteletter og andre rødbeteretter!

Anbefalt: