Hvem bør spise bananer og når? Fordelene og skadene til produktet

Hvem bør spise bananer og når? Fordelene og skadene til produktet
Hvem bør spise bananer og når? Fordelene og skadene til produktet
Anonim

Det viser seg at bananer ikke bare er søte, slik vi er vant til å se dem på hjemmemarkedet. Det finnes mange varianter og varianter. Noen bananer kan spises rå, mens andre krever obligatorisk varmebehandling. I land hvor de dyrkes i industriell skala, spises ikke bare fruktene, men også bladene og noen ganger skallet. Økonomien i noen stater avhenger direkte av høsten av denne planten. I utgangspunktet snakker vi om land nær ekvator, hvorfra bananer eksporteres. Fordelene deres er ubestridelige, men dessverre noen ganger litt overdrevet. Som alle produkter har bananer ikke bare nyttige egenskaper, men også visse kontraindikasjoner for bruk. Derfor, før du spiser dem i store mengder, er det bedre å lære om de mulige konsekvensene.

bananer fordel
bananer fordel

Bananfordeler for barn

Disse fruktene er rike på vitaminer og mineraler. Den inneholder kalium, magnesium, jern og noen andre elementer. I tillegg er bananer veldig næringsrike og inneholder vitaminene A, E og B (nesten fullt ut). Men oppfatningen atdisse fruktene er lette og gode for fordøyelsessystemet - feil. Faktisk er dette produktet ganske kaloririkt og vanskelig å fordøye av tarmen. Fordelene for magen er utvilsomt, men resten av organene vil kanskje ikke takle store mengder bananer.

Barn anbefales ofte denne frukten fra de er veldig tidlige (opp til første fôring). Men ifølge noen ernæringsfysiologer og barneleger er bananer ikke så trygge for barnets kropp. Selvfølgelig er det fordeler med bruken av dem, men det er bedre for foreldre å ikke la seg rive med og inkludere dem i kostholdet i strengt begrensede mengder.

fordelene med bananer for barn
fordelene med bananer for barn

Når det gjelder den voksne kroppen, vil det sikkert være lettere for ham å fordøye denne frukten. Men på grunn av det ganske høye karbohydratinnholdet, bør bananer begrenses til personer med bukspyttkjertelsykdommer, spesielt de som lider av diabetes. Til tross for at denne frukten er ganske tilfredsstillende og høykalori (den kan inneholde opptil 140 kilokalorier), er det banandietter som bidrar til vekttap. Eksperter anbefaler imidlertid på det sterkeste å spise frukten sammen med proteinrik mat (som melk eller magert kjøtt) og, igjen, i begrensede mengder.

Under sesongmessige (for eksempel høst) depresjoner, kan bananer muntre deg opp. Fordelene med frukten i denne forbindelse har blitt gjentatte ganger testet og bevist empirisk - de inkluderer naturlige antidepressiva. Og de bidrar også til en økning i antall røde blodlegemer i blodet, noe som er veldig viktig nåranemi.

Fordeler med bananer for idrettsutøvere

Folk som hele tiden opplever fysisk aktivitet har sårt behov for påfyll av kalium, jern og vitaminer. Selvfølgelig kan dette gjøres ved å bruke alle slags syntetiske vitaminer og kosttilskudd, men i sin naturlige form absorberes eventuelle mineraler bedre og gir flere fordeler.

helsemessige fordeler av bananer for idrettsutøvere
helsemessige fordeler av bananer for idrettsutøvere

En av energikildene for idrettsutøvere og andre mennesker som lever et aktivt liv er bare bananer. De inneholder nesten alle nødvendige vitaminer, sporstoffer, og takket være karbohydrater er de en utmerket energikilde.

Bananer er så velsmakende, næringsrike og viktigst av alt rimelige for massene. Fordelene deres er utvilsomt store, men det er likevel ikke verdt det å konsumere frukt i ubegrensede mengder tankeløst. Dette gjelder spesielt for personer med dårlig fordøyelse og barn.

Anbefalt: