Skader og fordeler med linolje for kvinner. Linfrøolje: egenskaper, bruk og behandling
Skader og fordeler med linolje for kvinner. Linfrøolje: egenskaper, bruk og behandling
Anonim

Linfrøolje er en fargeløs eller gulaktig oljeaktig væske hentet fra modne og tørkede linfrø. Det er etterspurt for å spise, fordi det har et høyt nivå av Omega-3-fettsyrer og mange andre stoffer som er nødvendige for en person. Mange tvil oppstår for de som vil begynne å ta linfrøolje. Nyttige egenskaper, fordeler og skader som du kan høre om er så motstridende at det er litt vanskelig å sortere dem ut. Når du ser fremover, bør du umiddelbart si at du må bruke dette produktet med stor forsiktighet for ikke å skade helsen din. Før du starter slik behandling, bør det alltid være en konsultasjon med en spesialist.

Hvordan er linolje

Olje fås ved å presse tørkede linfrø. Den har et bredt spekter av bruksområder, fra møbelbehandling til oljemaling. Det legges til maling, blekk, lakk og harpiks, siden slike manipulasjoner bidrar til rask tørking av oljebehandlede overflater. Trebehandling med linoljegir den et mer ferdig preparert utseende, gir en rik, lysende finish. Det er mange andre bruksområder for dette stoffet, så ikke alle linfrøoljer kan brukes som kosttilskudd eller til behandling.

fordelene med linfrøolje for kvinner
fordelene med linfrøolje for kvinner

Skille mellom rå (kaldpresset) og "kokt" (varmpresset) olje. Førstnevnte er mest brukt som et kosttilskudd fordi det beholder all sin næringsverdi når det er rå. Den har en blek gylden farge og er luktfri og smakløs. Helt annerledes er situasjonen med varmpresset olje, eller tørkeolje. Termisk behandlet, den har en mørkere farge og en karakteristisk skarp lukt, det er utrygt å spise den, det kan være svært helseskadelig.

Oljeegenskaper

Linfrøolje er et populært middel som brukes til både mat og medisin. Den inneholder alfa-linolensyre (ALA), en omega-3 fettsyre som er avgjørende for å opprettholde menneskers helse og forebygge mange sykdommer. Fet sjøfisk har lignende egenskaper, men dessverre er det ikke alle som spiser den, og den nødvendige mengden sporstoffer kan fylles på ved å spise uraffinert kaldpresset linolje.

skade og fordeler av linfrøolje på tom mage
skade og fordeler av linfrøolje på tom mage

Linfrøolje anbefales for kvinner ikke bare for å behandle visse sykdommer, men også for å forbedre velvære, hudtilstand, hårnegler og mer. Den består av lignaner, som også vurderesplante østrogen. Den terapeutiske effekten av linfrøolje på kroppen er å balansere den hormonelle bakgrunnen, forhindre metastasering av svulster assosiert med østrogen, forbedre tilstander med ulike symptomer på inflammatoriske sykdommer og mer.

Fordelene med linolje for kvinnekroppen

Fordelene med linfrøolje for kvinner er åpenbare. Siden kvinner etter overgangsalderen er utsatt for å utvikle mange forskjellige sykdommer, er det viktig for dem å spise dette verdifulle produktet. Det kan legges til salater, tilbehør, tas pent eller i form av medisiner, for eksempel kapsler. Hvis en kvinne over 30 gjør det til en regel å spise linfrøolje hver dag, vil hun være i stand til å forebygge ulike sykdommer av hormonell natur, det kardiovaskulære systemet, muskel- og skjelettsystemet, forbedre hudtilstand og hudfarge.

linolje uraffinert kaldpresset
linolje uraffinert kaldpresset

Bruke olje mot kvinneplager

Nødvendige for kroppens fettsyrer, som finnes i store mengder i linfrøolje, bidrar til å minimere risikoen for brystkreft hos kvinner. I tillegg brukes det ofte til å behandle kvinnelige kjønnssykdommer, premenstruelt syndrom, endometriehyperplasi og endometriose, ovariecyster, menstruasjonssmerter, premenopausale symptomer, kvinnelig infertilitet. Hvis en kvinne begynner å ta dette middelet, vil hun om en måned merke normaliseringen av menstruasjonssyklusen, en forbedring i livmorens funksjon. vil skjebalansere nivået av progesteron i kroppen. I tillegg forsvinner hodepine, humørsvingninger, søvnforstyrrelser, angst osv.

linolje fordeler og egenskaper påføring og behandling
linolje fordeler og egenskaper påføring og behandling

Fordelen med linfrøolje for kvinner er å forhindre produksjon av prostaglandiner. De kan forårsake kraftige menstruasjonsblødninger hvis de slippes ut i kroppen i overkant. Fytoøstrogener som finnes i linfrøolje er involvert i å stabilisere nivået av østrogen og progesteron, som igjen har en gunstig effekt på hetetokter i overgangsalderen. Det helbredende stoffet er også et utmerket kosttilskudd for kvinner som lider av osteoporose. Omega-3 fettsyrer kan forbedre absorpsjonen av kalsium i kroppen og dermed redusere risikoen for kalsiummangel.

Bruk av linfrøolje for vekttap

Mange kvinner bruker linfrøolje for å gå ned i vekt. Anmeldelser om fordelene, hvordan du bruker det til medisinske formål og annen informasjon kan ofte høres fra venner, men det er best å søke råd fra en diettist. Han vil snakke om fordelene ved å gå ned i vekt på lignende måte, advare mot negative poeng. Fordelene med linfrøolje for vekttap er ganske store. Ernæringsfysiologer anbefaler ofte at pasientene deres bruker det som et kosttilskudd for å bekjempe overvekt. I tillegg, hvis du erstatter mettet fett og transfett med et sunt stoff, kan du få ytterligere helsegevinster. Men hvis du bestemmer deg for å bruke linfrøolje for vekttap, vil applikasjonen fordele,kontraindikasjoner og dosering bør diskuteres med legen på forhånd.

linolje for vekttap fordeler hvordan du bruker
linolje for vekttap fordeler hvordan du bruker

Fettsyrerik olje vil gi nødvendig energi, vitaminer og mineraler, redusere risikoen for høyt kolesterol og hjertesykdom. Fordelene med linfrøolje for vekttap er å effektivt hjelpe kvinner med å oppnå ønsket resultat. En liten mengde av det per dag er nok for en person å smertefritt kontrollere antall kalorier som forbrukes og fordøye maten som spises uten avsetning av "reserver" på sidene. Kvinner som har redusert sitt daglige kaloriinntak til 1200 enheter, bør konsumere opptil 4 teskjeer olje per dag.

Skade ved bruk av linolje

Selvfølgelig er det noen skader på kroppen ved bruk av dette stoffet. Skaden og fordelene med linfrøolje på tom mage er spesielt åpenbare. Den inneholder løselige fibre som kan forårsake diaré, kramper, oppblåsthet og flatulens. Hvis du tar linfrø uten nok væske, kan du oppleve forstoppelse eller tarmobstruksjon. Derfor bør behandlingen vurdere skaden og fordelene ved fastende linfrøolje, samt foreta justeringer av doseringen.

linfrøolje fordeler og skader
linfrøolje fordeler og skader

Umodne frø bør ikke i noen tilfeller brukes til behandling, da de kan være giftige og forårsake forgiftning av kroppen. Når du bruker noen medisiner sammen med linfrø ellerolje, sistnevnte kan blokkere normal absorpsjon av legemidler, påvirke effektiviteten av smertestillende, anti-inflammatoriske, hormonelle legemidler. Derfor er det trygt å si at hvis du ønsker å bruke linolje, bør fordelene og egenskapene, bruk og behandling av sykdommer diskuteres i detalj med legen din.

Hvordan bruke linolje

Som allerede nevnt er linolje av stor betydning i behandlingen av en rekke sykdommer. Men for at behandling med et slikt middel skal være gunstig, bør du vite hvordan du bruker stoffet, i hvilke mengder det kan skade kroppen og hvordan det virker på ulike organer.

Linfrøolje er en kilde til flerumettede fettsyrer, kjemikalier som kan redusere betennelse. Det er derfor det brukes aktivt til å behandle revmatoid artritt, ødem og andre inflammatoriske sykdommer. I tillegg brukes oljen av kvinner i overgangsalderen og til forebygging av kvinnesykdommer. For disse formålene vil fire spiseskjeer om dagen være nok, behandlingsforløpet er fra 6 til 15 måneder.

Ved hudsykdommer, samt for å forbedre tilstanden til huden og neglene, bør det lages kremer og masker med tilsetning av linolje. Noen dråper av det tilsettes en vanlig hånd- eller ansiktskrem, og produktet gnis inn i hud og negler med myke masserende bevegelser. Etter en måned med regelmessig bruk vil det være mulig å notere de første positive resultatene og se selv hvor store fordelene med linolje for kvinner er. Helbredelsesprosedyrerdet anbefales å utføre daglig om kveldene, etter rensing av huden.

Linfrøolje i matlagingen

Hvis du ikke liker å skje med olje, kan du legge den til mat. For eksempel regnes cottage cheese med linolje og tørket frukt som velsmakende og sunt. For å tilberede en del av en slik delikatesse, bland 250 gram cottage cheese, 1-2 ss rømme med lavt fettinnhold, 1-2 ss linfrøolje og en håndfull tørket frukt (rosiner, tørkede aprikoser, svisker, etc.) i en blender. Visp alt sammen til det er glatt og spis. Denne retten kan forresten spises til frokost eller ettermiddagste i stedet for hovedretten.

fordelene med linfrøolje for vekttap
fordelene med linfrøolje for vekttap

Linfrøolje tilsettes grønnsakssalater, krydret med tilbehør, fisk eller kjøtt. Fett binder seg til proteiner og lar dem lettere tas opp av kroppen.

Kontraindikasjoner for bruk av olje

Fordelene med linfrøolje for kvinner er utvilsomt ganske store. Det er imidlertid en kategori personer som av en eller annen grunn har forbud mot å bruke dette midlet til behandling. Disse inkluderer:

  • gravide kvinner;
  • ammende mødre;
  • barn;
  • mennesker med fordøyelsesbesvær;
  • personer utsatt for allergiske reaksjoner;
  • personer med blødningsproblemer.

Hvordan lagrer du smør

Som alle oljeholdige væsker, bør linolje oppbevares i kjøleskapet slik at kvaliteten ikke endres og en harsk aroma ikke vises. Rist flasken med olje litt før bruk.hell deretter den nødvendige mengden i en skje. Resten av væsken skal dekkes godt med lokk og settes i kjøleskapet til neste dose.

Anbefalt: