Karrikrydder: fordeler og skader, sammensetning, egenskaper
Karrikrydder: fordeler og skader, sammensetning, egenskaper
Anonim

I dag er supermarkedshyllene fulle av ulike produkter, inkludert krydder. Alle velger etter smak og farge. Hver av dem har sine egne egenskaper og utsøkt smak. Noen passer godt til kjøtt, mens andre passer til fisk. I denne artikkelen vil vi vurdere karrikrydder, sammensetning, fordeler og skader som det kan føre til menneskekroppen. Den kom til oss fra India, så den er unik i sin smak og kombinasjon med individuelle retter.

karrikrydder fordeler og skader
karrikrydder fordeler og skader

Litt om sammensetningen av krydder

Karri består av flere krydder. Deres interessante kombinasjon gir henne popularitet til i dag. Takket være bruken av krydder kan du lage retten ikke bare utsøkt, men også velsmakende. Sammensetningen av karrikrydder er veldig variert.

karri krydder sammensetning fordel og skade
karri krydder sammensetning fordel og skade

Hoveddelen av den er gurkemeie. I tillegg til det er det også slike bestanddeler som koriander og cayennepepper. Den inneholder også bukkehornkløver. Disse krydderne er grunnlaget for krydder. Andre komponenter kan også legges til dem. For eksempel, for å gi en interessant smak og aroma, kan du i tilleggtilsett laurbærblad, nellik, kanel, sort pepper.

Karrikrydder: nyttige egenskaper

En av fordelene er at kombinasjonen av ulike krydder gir en interessant kjemisk sammensetning. Du kan snakke mye om karrikrydder, dets fordeler for kroppen. Gurkemeie er for eksempel med på å forbedre hjernens ytelse, og gir også god hjelp i kampen mot svulster. Å forbedre sammensetningen av blodet er også en av de gunstige egenskapene til krydderet.

karrikryddersammensetning
karrikryddersammensetning

Koriander har en koleretisk effekt. Det forbedrer også funksjonen til fordøyelsessystemet. Hvis du regelmessig bruker karrikrydder som en del av ulike retter, kan du oppnå normalisering av kolesterolnivået i blodet.

Det er også flott for folk som ønsker å gå ned i vekt. Komponentene som utgjør krydderet forhindrer dannelsen av fettvev, og fjerner også overflødig vann fra kroppen.

Hvis du legger spisskummen til sammensetningen, vil kroppens beskyttende funksjoner øke. Når vi snakker om karrikrydder, fordelene og skadene for mennesker, kan vi si at den første er mye mer. Men selvfølgelig skal alt inntas med måte. Zira, hvis det er en del av sammensetningen, vil bidra til å fjerne giftstoffer. Og denne kryddereffekten er veldig verdifull. Siden det er mange skadelige produkter for tiden. Ingefær vil på sin side forbedre blodsirkulasjonen. Det vil også hjelpe deg med å håndtere forstoppelse. Mye kan sies om karrikrydder, fordeler og skader. Men hun har mer positive egenskaper. Du vil se dette ved å lese resten av avsnittene.artikler.

Dermed er hver enkelt bestanddel rik på "nyttige ting" for menneskekroppen. Hvilket alternativ å tilsette krydder å velge, bestemmer personen. Fordi smaken på retten din avhenger av den.

Hvor brukes karri?

Dette krydderet tilhører det indiske kjøkken. Noen bruker det i alle retter. Men det passer best med ris. Det vil gi produktet en gulaktig farge, og noen varianter av skarp smak. Det særegne med karri er at den har en annen sammensetning av krydder. I tillegg kan den også brukes i tilberedning av ulike sauser. De vil være velduftende og særegne.

krydder karri fordeler
krydder karri fordeler

Krydderblanding er god til kyllingsalater. Du kan også legge karri til både kjøttretter og pasta med kjøttboller.

Karri (krydder): egenskaper

Krydder, som er hovedkomponentene, bidrar til å styrke menneskekroppen, som regelmessig bruker dem i matretter. Karrikrydder er preget av anti-inflammatoriske, antimikrobielle og soppdrepende effekter. Hun er også utmerket til å bekjempe kreft. Det er nemlig med på å redusere veksten av slike celler. Karrikrydder har gunstige egenskaper som å forbedre hukommelsen og beskytte mot Alzheimers sykdom.

egenskaper for karrikrydder
egenskaper for karrikrydder

I tillegg har krydderet en antioksidanteffekt. Dermed bremser det aldringsprosessen. Hvis du regelmessig spiser karriretter, vil ikke eksem og psoriasis være forferdelig.

Salisylsyre i kryddergir en smertestillende effekt. Derfor kan du glemme migrene. Krydderet stimulerer også produksjonen av endorfiner. I dette tilfellet vil du ikke huske tristhet.

Curry har gjentatte ganger hjulpet folk som ønsker å gå ned de ekstra kiloene. På grunn av sin unike sammensetning forbrennes fett i menneskekroppen, og gallesekresjonen øker. Dessuten forbedres fordøyelsen.

Hva er skaden med indisk krydder?

Noen mennesker bør ikke spise mye krydder. Denne gangen, når vi snakker om karrikrydder, fordeler og skader, la oss fokusere på det andre punktet. Bruk av for store mengder krydder kan føre til bivirkninger og konsekvenser. Personer med blodåresykdom og brystkreft er i faresonen.

Gurkemeie sammen med dens fordelaktige egenskaper bidrar til å øke blødninger sammen med medisiner.

Under kjemoterapi forstyrrer curcumin et immunsuppressivt legemiddel som brukes i behandlingen av brystkreft.

Karri bør heller ikke spises av personer som har nyreproblemer. Fordi gurkemeie øker oksalatnivået. Det er han som bidrar til økt risiko for nyrestein.

Det anbefales ikke å bruke krydderet for de som har gastrointestinale sykdommer og obstruksjon av gallestein.

Derfor, i karrikrydder, er ikke fordelene og skadene i like proporsjoner. Selvsagt, til tross for skaden av krydderet, har det mye flere fordeler.

Hvordan bør krydder velges og oppbevares?

Øyeblikket du kjøperkarri, vær oppmerksom på dens bestanddeler. Hovedkravet for krydder er at innholdet skal inkludere de fire viktigste komponentene som er oppført ovenfor.

curry krydder nyttige egenskaper
curry krydder nyttige egenskaper

Du kan også fokusere på lukten når du velger krydder. Den må være mettet. Fargen på krydderet, til tross for holdbarheten, bør ha en lys farge. Krydderet som har en kjedelig nyanse bør ikke tas. Og karrien skal også være tørr.

Krydder oppbevares i en lukket beholder på et mørkt sted. Den bør ikke utsettes for sollys. I tilfelle at en av komponentene er spisskummen, vil holdbarheten til krydderet være nøyaktig ett år. Etter karri vil få en bitter smak. Hjemmelaget krydder holder seg i omtrent to måneder.

Hvordan lage krydder hjemme?

For å lage din egen karri trenger du ingredienser som koriander- og gurkemeiefrø, spisskummen, chili, sennep og hvitløk, s alt, nellik, kanel og bukkehornkløver. Alle komponentene legges i en panne og stekes til de er brune. Smaken av et nesten ferdig krydder skal være mettet. Etter at den tilberedte blandingen sendes til kaffekvernen og knuses. En stupa er også egnet i mangel av passende utstyr.

Det resulterende krydderet anbefales å brukes umiddelbart. Overskudd kan legges i en mørk glassform og dekkes med lokk.

Derfor, i denne artikkelen, etter å ha vurdert karrikrydderet, fordelene og skadene for menneskekroppen,det er trygt å si at det ikke bare er et krydder, men også en god helseforsterker.

Anbefalt: