Hvor mye mineralvann kan du drikke om dagen: sammensetning, nyttige egenskaper, råd fra ernæringsfysiologer

Innholdsfortegnelse:

Hvor mye mineralvann kan du drikke om dagen: sammensetning, nyttige egenskaper, råd fra ernæringsfysiologer
Hvor mye mineralvann kan du drikke om dagen: sammensetning, nyttige egenskaper, råd fra ernæringsfysiologer
Anonim

Mineralvann er en sunn drikk som ikke bare bidrar til å slukke tørsten, men som også brukes til å behandle mange sykdommer. Imidlertid, som alle andre medisiner, må vann brukes i doser for ikke å skade helsen. Derfor bør du finne ut hvor mye du kan drikke mineralvann per dag, basert på typen drikke. Og gjør deg også kjent med eksisterende kontraindikasjoner.

Drikkefunksjoner

Utvalg av drinker
Utvalg av drinker

Mineralvann kan være både naturlig og kunstig beriket med s altløsninger. Derfor har disse to artene noen forskjeller fra hverandre i sammensetning. Men når de brukes riktig, er de begge nyttige.

Det finnes flere typer drikke:

  1. Bordvann. Inneholder en lav mengde s alter innenfor 1 g/l. Det anbefales for bruk av alle uten unntak, så denne typen vann kan konsumeres daglig. Den har en mild smak, og slukker også perfekt tørsten. Men for å lage mat til hennekan ikke brukes da det dannes mineralforekomster ved høye temperaturer.
  2. Behandling-spisestue. Denne typen drikke har en mineraliseringsindeks på 1-10 g / l. Imidlertid er et lavere nivå også tillatt, med ytterligere metning av vann med aktive stoffer (jod, jern, silisium, bor). Denne drikken brukes direkte som en del av den komplekse terapien av sykdommer, samt forebygging. Men det er umulig å misbruke denne typen mineralvann, da dette kan provosere en forverring av kroniske prosesser og destabilisere s altbalansen. Hvor mye mineralvann som kan drikkes per dag uten å skade kroppen bør derfor avklares med en spesialist.
  3. Terapeutisk. Avviker i den høyeste indikatoren for en mineralisering innenfor over 10 g/l. I tillegg inneholder den en enorm mengde biologiske komponenter (fluor, brom, jod, hydrogensulfid, jern). Denne typen mineralvann dannes under påvirkning av naturlige faktorer, og derfor utføres tappingen i beholdere nær kilden, noe som lar deg bevare de helbredende egenskapene. Denne varianten bør tas som foreskrevet av en lege, siden det er farlig å drikke medisinsk mineralvann hver dag.

Komposisjon og nyttige egenskaper

Hvis det er tilleggskomponenter i sammensetningen av mineralvann, brukes det til å behandle ulike sykdommer. Men hun kan ikke helbrede seg selv. Derfor kan bare en spesialist bestemme hvor mye mineralvann som skal drikkes per dag og hvilken type drikke som er mest effektiv i dette spesielle tilfellet.

Hovedforskjeller i den kjemiske sammensetningen av drikken:

  • sulfatmineralvann - mot fordøyelsesproblemer, hjelper til med å bli kvitt forstoppelse, normaliserer magesekresjon, samt leverfunksjon;
  • kalsium - for å styrke bein og tenner, hjelper med patologier i hjertet og nervesystemet;
  • klorid - effektiv for problemer med lever, galleveier, mage, og øker også metabolismen i vev og celler;
  • nitrogen-kiselholdig - lindrer betennelse i mageslimhinnen, derfor er den effektiv mot magesår og gastritt;
  • magnesium - effektiv for hjertesykdommer og nervøse lidelser;
  • med økt mengde fluor - fremmer rask fjerning av radionuklider og s alter av tungmetaller;
  • hydrokarbonat - brukes til å normalisere gastrisk motilitet og sekresjon, lindrer spasmer og kolikk;
  • bromert - brukes til nevrose, og forbedrer også nervesystemet, leverfunksjonen, galleblæren;
  • med jern - effektiv for anemi, akutt anemi, stimulerer dannelsen av røde blodlegemer og øker hemoglobinnivået;
  • jodholdig - anbef alt for behandling av skjoldbruskkjertelen, brukt ved sykdommer i det endokrine systemet og under graviditet.

Det finnes også en helbredende drikk med en mer kompleks sammensetning, det vil si at den inneholder to eller flere aktive komponenter. Bruken av denne varianten bør diskuteres med en lege som vil etablere et behandlingsforløp og avgjøre om det er mulig å drikke mineralvann hver dag.

Hvilken å velge - med eller uten gass?

Mineralvann med eller uten musserende
Mineralvann med eller uten musserende

Ofte selges mineralvann som en kullsyreholdig drikk. Metning av vann med gass bidrar til jevn fordeling av aktive komponenter i sammensetningen. Denne funksjonen hjelper deg med å friske opp og slukke tørsten din raskere.

Ernæringsfysiologer sier at å drikke sprudlende mineralvann etter måltider bidrar til å forbedre magesekresjonen og øke hastigheten på fordøyelsen.

Men personer med gastrointestinale lidelser og barn er bedre å drikke en ikke-kullsyreholdig helsedrikk for å unngå surhet og oppblåsthet.

Daglig dosering

Det er viktig å vite den daglige dosen av mineralvann
Det er viktig å vite den daglige dosen av mineralvann

Hastigheten av forbruket av en medisinsk drikk avhenger direkte av typen. Derfor, i hvilken mengde du kan drikke mineralvann hver dag, bør du forstå og ta hensyn til. Siden bare i dette tilfellet er det mulig å oppnå et positivt resultat av terapi.

  1. Bordvann. Ernæringseksperter anbefaler å bruke denne typen mineralvann daglig i mengden 1,5-2 liter. Det hjelper til med å rense kroppen og forbedrer stoffskiftet.
  2. Medikamentell og medisinsk vann. Det er nødvendig å bruke disse typene mineralvann kun i kurs etter anbefaling fra en lege. En enkelt dose i dette tilfellet kan variere fra 50 til 250 ml. Den daglige dosen er 600-800 ml, men bare den behandlende legen kan fortelle deg nøyaktig hvor mye mineralvann du kan drikke per dag.

Kontraindikasjoner

Drikking av mineralvann bør være underlagt eksisterende restriksjoner, siden et overskudd av sporstoffer også er farlig for kroppen, som f.eks.underskudd.

Hovedkontraindikasjoner:

  • akutt form for sykdommer i fordøyelsessystemet;
  • preoperativ tilstand;
  • individuell intoleranse;
  • under 3 år.

For personer som lider av nyresykdom, er det bare en lege som kan si om det er bra å drikke mineralvann hver dag for ikke å skade kroppen.

Restriksjoner for gravide

Nyttige egenskaper av mineralvann for gravide kvinner
Nyttige egenskaper av mineralvann for gravide kvinner

Det er ikke kontraindisert for kvinner i den perioden de føder barn å drikke mineralvann, men det beste alternativet er en bordvariant av en drink uten gass. Dette vil bidra til å redusere sannsynligheten for halsbrann og bidra til å takle de ubehagelige symptomene på toksisose.

Medikamentvann anbefales kun å tas etter avtale med lege, med tanke på samtidige sykdommer i kroppen.

App-funksjoner

Drikken skal drikkes skikkelig
Drikken skal drikkes skikkelig

Det er viktig ikke bare å sette seg inn i hvor mye mineralvann du kan drikke per dag, men også hvordan du bruker det riktig.

  1. For å forbedre kroppen, anbefales det å begynne å ta en medisinsk drikk med en liten mengde, men øke den hver dag. På den femte administrasjonsdagen skal den daglige dosen nå maksimumsbeløpet.
  2. For å unngå smertespasmer og ubehag fra gassen i drikken, må du drikke vann i små slurker i 3 minutter.
  3. For vekttap anbefaler ernæringsfysiologer å drikke mineralvann tre ganger om dagen 30 minutter før hovedmåltidet, velgeikke-kullsyreholdig drikke.
  4. Drikkens optimale temperatur anses å være 30-40 grader, men ved gastritt, magesår og kolelithiasis bør drikken inntas varm.
  5. Det er umulig å koke mineralvann, siden det mister sine medisinske egenskaper.

lagringsregler

Når du velger en drink, bør du være oppmerksom på utgivelsesdatoen
Når du velger en drink, bør du være oppmerksom på utgivelsesdatoen

Mineralvann har en viss holdbarhet, hvor det beholder sine gunstige egenskaper, i plastbeholdere - 18 måneder, og i glass - 2 år. Derfor, når du kjøper, bør du være oppmerksom på utgivelsesdatoen for drinken.

Lagre vann i horisontal posisjon ved en temperatur på 4 til 14 grader, noe som vil forhindre utfelling av minerals alter.

Når du drikker en medisinsk drikk, er det viktigste å overholde forbruksraten. Det er også viktig å velge riktig type mineralvann som vil være nyttig for kroppen. Bare i dette tilfellet kan du stole på et positivt resultat av vannterapi.

Anbefalt: