Slik lukker du bjørkesaft med sitron til vinteren
Slik lukker du bjørkesaft med sitron til vinteren
Anonim
hvordan lukke bjørkesaft med sitron
hvordan lukke bjørkesaft med sitron

Hvordan lukker du bjørkesaft med sitron og holder den til vinteren? Dette spørsmålet er av interesse for mange husmødre som elsker å samle livgivende fuktighet tidlig på våren og nyte det i sommer-, høst- og vintersesongene. Imidlertid vet ikke alle fans av bjørkesaft hvordan de skal forberede den for fremtidig bruk. I denne forbindelse bestemte vi oss for å presentere flere konserveringsmetoder som vil bidra til å bevare en slik drink til begynnelsen av den kalde perioden og enda lenger.

Hvordan bevare bjørkesaft?

Nesten alle husmor kan oppskrifter med sitron og appelsin. Men for de som bestemmer seg for å tilberede en slik drink for første gang for vinteren, vil vi gjenta metodene mer detaljert.

Alternativ 1: med oransje

Bevaring av bjørkesaft ved hjelp av duftende appelsinfrukt er den mest populære metoden blant fans av denne drinken. For å lage den trenger du:

  • frisk bjørkesaft – 3 l;
  • granulert sukker - 3 haugede skjeer;
  • søt appelsin - 1 liten frukt;
  • sitronsyre - ½ dessertskje;
  • tørre mynteblader - dessertskje.

Anskaffelsesprosess

bjørkesaft med appelsin
bjørkesaft med appelsin

For å gjøre bjørkesaft med appelsin så velduftende og velsmakende som mulig, må alle de beskrevne reglene følges nøye under høstingen. Først må du helle en frisk drink i en ren emaljepanne og koke sakte opp. Etter det er det nødvendig å sterilisere en tre-liters glasskrukke, legge granulert sukker, sitronsyre, 4-5 sirkler av appelsin (rett med skallet) og tørre mynteblader der. Deretter skal en flerlags gasbind plasseres på halsen på krukken, eller en sil skal plasseres, og deretter skal varm bjørkesaft forsiktig helles i den. Slik behandling vil frata drikken din for alle unødvendige partikler og vil beholde den i lang tid.

Etter alle trinnene ovenfor, må du rulle opp glasset med et sterilisert lokk, snu den opp ned, lukk den med et teppe og la den stå i denne posisjonen til neste dag eller helt avkjølt. Det anbefales å oppbevare den tilberedte drikken i et kjølig rom: en kjeller eller et kjøleskap.

Som du kan se, er konservering av bjørkesaft ved hjelp av frukt en ganske enkel og rask måte å lage en smakfull og sunn drink som kan nytes til sen vinter. Alternativet med appelsinskiver er imidlertid langt fra den eneste metoden for å rulle den livgivende væsken. Vurder andre måter mer detaljert.

bjørkesaft oppskrifter med sitron ogoransje
bjørkesaft oppskrifter med sitron ogoransje

Alternativ 2: med sitron

Hvordan lukker du bjørkesaft med sitron? Til dette trenger vi:

  • frisk bjørkesaft – 3 l;
  • granulert sukker - 3 haugede skjeer;
  • sitron - 1 stor frukt;
  • Lollipop med hvilken som helst smak (eple, duchesse, mynte, etc.) - 1-2 stykker

Matlagingsprosess

Vet du ikke hvordan du lukker bjørkesaft med sitron? Til å begynne med bør du behandle en fersk drink forsiktig. For å gjøre dette må den filtreres gjennom tykk osteduk eller en fin sil, og deretter helles i en emaljepanne. Deretter må du helle granulert sukker i samme bolle, legg 5-6 skiver sitron med skall og et par duftende godteri. Etter det skal pannen settes på lav varme. Det anbefales ikke å koke drikken. Den trenger bare å varmes opp litt slik at alle de tilsatte komponentene er fullstendig oppløst.

Etter at de første boblene begynner å stige fra bunnen av den varme fatet, kan bjørkesaft trygt helle i glass. For å gjøre dette må du ta en tre-liters glassbeholder og sterilisere den over varm damp. Deretter må du installere en sil på halsen på krukken og helle i en varm drikke. Til slutt skal den fylte beholderen rulles sammen med et lokk. Det ferdige hermetiske produktet må snus opp ned, pakkes godt inn i et teppe eller teppe og stå kjølig i ca. et døgn. Etter angitt tid bør bjørkesaften fjernes i kjøleskapet eller et annet sted hvor lufttemperaturen ikke overstiger 5 grader.

Nå vet du hvordan du lukker bjørkesaft medsitron til vinteren Det skal imidlertid bemerkes at en slik drink kan bevares ikke bare ved bruk av ferske sitrusfrukter og mynte. Tross alt foretrekker noen elskere av denne juicen å bruke den i en brusende form. For å gjøre dette anbefales det å legge gjær til en frisk drink og holde den varm i noen tid. Selv om noen kokker også bruker tørket frukt i stedet for en slik ekstra ingrediens. Vurder denne metoden mer detaljert.

konservering av bjørkesaft
konservering av bjørkesaft

Hvordan tilbereder du bjørkejuice med rosiner til vinteren?

Smaksmessig er denne drinken veldig lik kvass. Og dette er ingen tilfeldighet, for det er i den nevnte drikken at det tilsettes en håndfull rosiner, som lar væsken gjære og gjøre den om til kraftig juice.

Så, for å lage et slikt sprudlende emne, trenger vi:

  • frisk bjørkesaft – 3 l;
  • granulert sukker - 4 skjeer med et objektglass;
  • tørket sitronskall - en liten klype;
  • svarte eller brune rosiner (mulig med eller uten groper) – 10-12 stk.
bjørkesaft med rosiner
bjørkesaft med rosiner

Anskaffelsesprosess

I motsetning til tidligere oppskrifter, innebærer ikke denne versjonen av drikken koking eller noen oppvarming av den livgivende væsken. Dette lar deg spare maksim alt nyttige stoffer i bjørkesaft. Dessuten er denne drinken mer forfriskende i varmt sommervær.

For å lage en slik blank må du sile av fersk bjørkesaft, helle den i en glassbeholder og deretter tilsette perlesukker, tørket sitronskallog en håndfull brune eller svarte rosiner. Alle ingrediensene skal blandes grundig med en stor skje, lukkes løst og stå i romtemperatur i 25-30 timer. I løpet av denne tiden skal saften gjære litt. Deretter må den helles på flasker og settes i kjøleskapet for lagring. Du kan bruke den ferdige drinken først etter 2-3 uker. I løpet av denne tiden vil den nå helt, bli litt syrlig, velduftende og veldig velsmakende.

Det skal spesielt bemerkes at ikke bare forfriskende drikker kan lages av bjørkesaft, men også et slikt bordprodukt som eddik. For å lage den må den oppsamlede væsken i en mengde på 2 liter blandes med 30 g honning og 100 g vodka, og deretter stå varm i 2-3 måneder.

Anbefalt: