Gjeddehoder med hvitløk - en oppskrift på konger

Innholdsfortegnelse:

Gjeddehoder med hvitløk - en oppskrift på konger
Gjeddehoder med hvitløk - en oppskrift på konger
Anonim

Gjedde har alltid vært ansett som en av de mest populære fiskene i Russland. Den tilberedes på forskjellige måter. I dag har hver husmor og hver ivrig fisker sin egen oppskrift. Den kulinariske verdien av fisk er vanskelig å overvurdere. Du kan lage mange deilige retter fra den hvis du kjenner noen matlagingshemmeligheter. Dette er fyldig fiskesuppe, møre koteletter, appetittvekkende pate og selvfølgelig duftende hoder. Nesten hver eneste del av denne fisken brukes til å lage fantastiske retter.

gjeddehoder

Gjeddehoder med hvitløk, hvis oppskrift vil bli presentert nedenfor, er en rett fra russisk mat. Det skal bemerkes at det har en lang historie. Dens røtter finner vi tilbake i de kongelige høytidene, hvor en av hovedrettene var gjeddehoder med hvitløk. Oppskriften i dag har selvfølgelig gjennomgått noen endringer. Men de kan ikke kalles kardinal.

gjeddehoder med hvitløkoppskrift
gjeddehoder med hvitløkoppskrift

Mange husker den legendariske kreasjonen til Leonid Gaidai, der hovedpersonen lister opp retter fra kongebordet med glede og nevner gjeddehoder med hvitløk. Så hvorfor ikke lage denne uvanlige retten.

Classic

For matlaging trenger du det mest standardsettet med produkter. Dette er 8 gjeddehoder, en middels løk, to små gulrøtter, persillerot, krydder, poteter og et hvitløkshode. La oss begynne med å forberede fisken. Vi fjerner gjellene og øynene fra hodene. Etter det bør du forsiktig skolde dem med kokende vann. Så vasker vi dem og fyller dem med kaldt vann. Denne prosedyren må utføres for å bli kvitt lukten av gjørme. Først da vil gjeddehodene med hvitløk, oppskriften som du sikkert vil like, være virkelig duftende. Vi legger pannen med hodene på bålet. Tilsett krydder og s alt, hakkede gulrøtter og hakket løk. Vi legger også persillerot.

gjeddehoder med hvitløk oppskrift med bilde
gjeddehoder med hvitløk oppskrift med bilde

Kok gjeddehoder til de er gjennomstekt. Ta deretter kjelen av varmen og tilsett finhakket hvitløk. Dekk beholderen med lokk og la stå i noen minutter (5-7). I løpet av denne tiden bør retten tilføres, og gjeddehodene med hvitløk, hvis oppskrift, som du kan se, er veldig enkel, vil skaffe seg selve smaken som gourmeter elsker dem.

Nydelig borddekking

Det er viktig ikke bare å tilberede produktet deilig. Det er også nødvendig å servere retten vakkert, slik at bare å se på den forårsaker en appetitt. Likevel er gjeddehoder med hvitløk (du kan se oppskriften med et bilde i denne artikkelen).delikatesse fra kongebordet. Vi tar dem forsiktig ut av pannen og overfører dem til en tallerken. Ordne potetene tilfeldig. Hell over hodene og pynt med en fyldig og velduftende buljong. Før servering kan retten pyntes med urter.

Gjeddehoder i ovnen

I ovnen kan du lage en enda mer appetittvekkende rett av denne delen av fisken. For matlaging, ta 5 hoder gjedde, et glass valnøtter (skrellet), 5-6 skrellede hvitløksfedd, to løk, et glass vann litt fortynnet med eddik, krydder, s alt og laurbærblad. Vi vasker hodene og fjerner gjellene og øynene. Deretter skold dem med kokende vann og gni med en blanding av s alt, krydder og hvitløk. Legg hodene på en bakeplate dekket med folie. Tilsett hakket løk til den. Vi lukker folien slik at det ikke er hull igjen. Koking av gjeddehoder med hvitløk. Oppskriften i ovnen vil definitivt finne sine fans. Retten tar ca. 30-40 minutter å tilberede.

gjeddehoder med hvitløk oppskrift i ovnen
gjeddehoder med hvitløk oppskrift i ovnen

På slutten av tilberedningen kan du åpne folien og la hodene brune. Poteter eller kokt ris kan serveres som tilbehør, stuet eller ferske grønnsaker og urter vil også være passende. Og husk at en vakker presentasjon av denne retten også er veldig viktig. Fans av fiskedelikatesser vil sette pris på gjeddehoder tilberedt i forskjellige versjoner. Du kan nyte denne retten selv når du fisker, og da får den en krydret lukt av røyk.

Anbefalt: