Hvordan holde kaffepinner riktig: typer, beskrivelse, bruksvilkår med bilde
Hvordan holde kaffepinner riktig: typer, beskrivelse, bruksvilkår med bilde
Anonim

Ekte elskere av denne velduftende oppkvikkende drinken er overbevist om at det ikke er noen ubetydelige aspekter i kaffeverdenen. Den minste detalj her kan generere mye heftig debatt, for eksempel om hvor hensiktsmessig bruken av et bestemt kaffetilbehør er.

Vet du hvordan du holder en kafferører riktig? Mest sannsynlig tror du at dette er helt uviktig. Men i kaffeetiketten er alle nyansene essensielle. Hvordan holde en engangs kaffepinne riktig og hvilke varianter av denne enheten finnes? La oss snakke om det i artikkelen vår.

Hvor finner jeg dette tilbehøret?

I gatekjøkken, kaffemaskiner og veikantkafeer er den tradisjonelle kaffe(te)skjeen for lengst erstattet av en kaffepinne, takket være at eierne av serveringssteder kan redusere produksjonskostnadene betydelig og samtidig forbedre kvaliteten på tjenesten.

Dette gjelder selvfølgelig ikke restauranter ogdyre kafeer. På slike steder vil bruken av en kaffe- eller terører se noe malplassert ut. I respektable etablissementer er den eneste og uunnværlige følgesvennen til en god kopp med en velduftende drink, som regel servert på en vakker tallerken, en kaffeskje (te).

Plast røreverk
Plast røreverk

Selv om…

Det er kjent at i enkelte europeiske land kan kaffe bringes med en engangspinne selv på dyre restauranter. Det ser ut til at bedriftens identitet blir krenket, og likevel er restauratører ganske forståelige: i første omgang er ikke estetikk for dem, men helsen til besøkende, som i stor grad avhenger av hygienen til tilbehøret de bruker.

Hva er en armatur?

Dette lille tilbehøret (engangs) er designet for å røre sukker, fløte eller melk for å få drikken så jevn som mulig. Slike pinner utstedes av kaffemaskiner, de kan finnes i hurtigmatkjeder og til og med i noen forfatters kaffebarer.

Typer kaffepinner
Typer kaffepinner

Benefits

Brukere merker enstemmig fordelene med dette tilbehøret, som er annerledes:

  • Hygiene. I motsetning til tradisjonelle kaffeskjeer er disse pinnene engangs, så eksperter sier at de ikke utgjør noen helserisiko.
  • Brukervennlig. Dette tilbehøret kan brukes uansett hvilken kaffekopp du bruker.

I motsetning til teskjeer er en kaffepinne praktiskrør drinken i bittesmå kopper. For å røre cappuccino og latte finnes det spesielle pinner, lengre enn vanlig.

Om typer røremaskiner

Hvordan holde en kaffepinne? Dette spørsmålet reiste en hel bølge av diskusjoner i sosiale nettverk, som viste at svaret på det krever en grunnleggende tilnærming, kombinert med mange aspekter av problemet. Og fremfor alt er det viktig å diskutere hva pinner er og hvordan de skiller seg fra hverandre.

Hvilket materiale er tilbehøret laget av?

For det første er disse enhetene forskjellige i produksjonsmaterialet. De er:

  • Plast. Slike enheter ligner en miniatyråre. Det lange håndtaket i dem utvider seg nedover og ender med et blad med flere små hull-vinduer som sikrer jevn og høykvalitets blanding av sukker. Plastkaffepinner utstedes i salgsautomater, mobile kaffebarer, gatekjøkken.
  • Tre. Oftest er de laget av bambus. Utad minner slikt tilbehør veldig om ispinner. De er forskjellige i lik bredde langs hele lengden og avrundede ender. Slike kaffeapparater finner du på diskene i barer og små restauranter.
kaffepinne i tre
kaffepinne i tre

Om typene kaffepinner etter størrelse og formål

For de som vil vite hvordan man holder kaffepinner på riktig måte, finnes det også et lignende tilbehør for å røre te, kakao og varm sjokolade. Avhengig av hva pinnene er til, deer delt inn i flere følgende typer:

  • Lengden på kaffepinner for salgsautomater er vanligvis 90-120 mm.
  • Espressokaffetilbehør serveres med en lengde på 100-120 mm.
  • Enheter for kaffedrikker (americano, latte) har en lengde på 140-180 mm (maksim alt). Langtrakt kaffetilbehør er laget utelukkende av tre.

Instrumentbeskrivelse

Hvordan holde en kaffepinne riktig? På bildet nedenfor kan du se et bilde av dette tilbehøret, som ikke er noe mer enn en plast- eller trespatel med et langstrakt håndtak. Å bruke en slik pinne er slett ikke vanskelig - du bør, holde tilbehøret i det langstrakte håndtaket, bare røre drinken med den nedre, noe utvidede delen. Produsenter utstyrer ofte denne delen med spesielle hull som væske passerer gjennom under kafferøreprosessen, noe som øker røreeffektiviteten.

Engangs plastpinne
Engangs plastpinne

Om oppfinnerne

Et patent på en slik pinne, som i detalj beskriver designen, samt bruksmetoden ovenfor, ble utstedt i Russland i desember 1999 til entreprenør Elena Baturina.

Det indikerer at enheten sørger for tilstedeværelsen av to elementer - et håndtak og en fungerende del. Arbeidsdelen kjennetegnes ved at nedre sider utvider seg nedover med vinduer på overflaten. Håndtaket, i henhold til egenskapene presentert i patentet, er den smale delen av enheten. Dokumentet beskriver i detalj de karakteristiske trekk ved begge elementene.tilbehør - det refererer til en "utvidet arbeidsdel" som har en "spadeform med en halvsirkelformet ytre side", tilstedeværelsen på overflaten av arbeidsdelen av "rektangulære vinduer med en halvsirkelformet side og avrundede hjørner". Det bemerkes også at "det rektangulære håndtaket er laget med en liten skråstilling mot bunnen av arbeidsdelen." De spesielle hullene til engangsrøreren i plast reduserer motstanden til væsken og sikrer rask og effektiv omrøring av sukker i te eller kaffe. Takket være den spesielle formen som ligner en skje, er kaffepinnen ganske behagelig å holde i hånden. Hovedbruksområdet for disse rørerne er et nettverk av gatekjøkken.

Hvordan holde kaffepinner riktig?

Ved første øyekast virker dette spørsmålet ekstremt enkelt og uviktig. Likevel er det flere radik alt motstridende meninger om dette problemet. Og hvis det vanligvis ikke er spørsmål med tretilbehør (på grunn av deres identiske form i begge ender), er det fortsatt heftig debatt om hvordan du skal holde en kaffepinne i plast.

Mange voktere av kaffeetiketten er faktisk bekymret: Skal spatelen fungere direkte som en røremaskin for drinken, eller er det en fingerholder?

Hvordan holde et tilbehør?
Hvordan holde et tilbehør?

Om den europeiske tradisjonen

Kaffeelskere vil være interessert i å vite at, viser det seg, i mange europeiske land de brukerekstremt smal side. Våre landsmenn, derimot, handler omvendt - de rører kaffen med en "spade". Hvorfor er det det?

Om årsakene til tradisjonens opprinnelse

La oss forklare for de som er "hooked". Faktum er at i utlandet fylles pinner i kaffemaskiner på en slik måte at de blir servert til kundene "skulderblad" først. Derfor er det for "spade" at kaffeforbrukere tar fingrene og rører i drikken. Følgelig rører den andre delen av tilbehøret direkte av seg selv. Russiske forbrukere ledes av en litt annen logikk. Den brede enden av en kaffepinne brukes av dem (i likhet med en te- eller kaffeskje) for å røre sukkeret i drikken.

Definitivt det riktige svaret på spørsmålet om hvordan man holder en kafferører på riktig måte eksisterer ikke ennå. Det kan ikke være det, i hvert fall ikke før gode manerer er oppfunnet når det gjelder bruken av en oppkvikkende drink i hurtigmat og kaffemaskiner.

Hvordan holde en kaffepinne riktig?
Hvordan holde en kaffepinne riktig?

Barista-tips om valg av kafferedskaper

Ikke bare spørsmålet om hvordan man holder kaffepinner på riktig måte bekymrer elskere av denne aromatiske drikken. Mange av de som ønsker å kjøpe dette tilbehøret vet ikke hvordan de skal velge det riktig. For de som har bestemt seg for å kjøpe sitt eget sett med kaffepinner (spesielt for bedrifter), vil det ikke være overflødig å følge rådene fra erfarne baristaer:

  • Det er bedre å kjøpe pinner i engrosbutikker. Vanligvis 250 pinner i form av en enhetskostnadbetydelig billigere.
  • Hvis det kjøpes tilbehør til maskinen, bør du velge pinner med en lengde på 100-120 mm.
  • En annen viktig sak er valg av farge. Det er best, sier eksperter, å kjøpe et sett med brune eller hvite pinner. Inkarnerte kaffeelskere hevder at gjennomsiktig kaffetilbehør er det minst praktiske i hverdagen. I hurtigmat smelter de sammen med den generelle bakgrunnen for retter.
  • Trepinner anses som ideelle for baristaer.
  • For store drikker (lattes, etc.), anbefales det å bruke tilbehør med en lengde på 120-160 mm.
  • Eksperter anbefaler å kjøpe individuelt innpakkede kafferørere som gir hver pinne sitt eget "penal". Dette øker automatisk den hygieniske sikkerheten til apparatet.
Plast spisepinner til kaffen
Plast spisepinner til kaffen

Spørsmålet om hvordan man holder kaffepinner på riktig måte anses ikke som grunnleggende av profesjonelle baristaer. Du bør opptre på en måte som er mer kjent og behagelig for deg. Ikke bare ta tak i fingrene i motsatt ende av tilbehøret. Og hvis problemet fortsatt er viktig, er det bedre å velge kaffepinner av tre.

Anbefalt: