Høsting av druer for vinteren: marshmallow og hjemmelagde rosiner

Høsting av druer for vinteren: marshmallow og hjemmelagde rosiner
Høsting av druer for vinteren: marshmallow og hjemmelagde rosiner
Anonim

Hjemmelagde druer er ikke bare triviell juice, syltetøy eller gelé. Ved å bruke moderne elektriske tørketromler eller ganske enkelt solenergi, er det mulig å tilberede marshmallows og hjemmelagde rosiner.

høsting av druer for vinteren
høsting av druer for vinteren

Du vil elske disse nye og uvanlige druene. Oppskrifter vil hjelpe deg med å bestemme og bestemme deg for å eksperimentere. Du vil bli positivt overrasket over resultatet.

Høsting av druer for vinteren med tørketromler

Hvis du bruker en maskin basert på prinsippet om forvitring, i stedet for å utsettes for høye temperaturer, kan du tørke bærene, og beholde de fleste vitaminene og antioksidantene i dem. Ikke plukk fruktene fra børstene under forberedelsesprosessen, men kutt av og la halen stå. I dette tilfellet vil høsting av druer for vinteren som helhet tillate deg å ikke miste verdifull juice.

Hvis du vil lage marshmallow, så vil ikke kuttemetoden påvirke det endelige resultatet. For henne må du ta varianter uten frø og med en tynn hud, male i en blender med et skall. Søt om nødvendig med honning. Det bør tas omtrent en hel spiseskje per fire hundre gram bær.

hjemmelagetpreparater fra druer
hjemmelagetpreparater fra druer

Dessuten har honning også en stabiliserende effekt på druemassen. Derfor er det bedre å ta det krystallisert - raps eller solsikke. Hell knuste druer med honning i brett og tørk til middels myke. Massen skal ikke flyte, men den skal heller ikke stivne. Rull marshmallowen til oppbevaring til rør og kutt i biter – du får små spiraler. En autentisk oppskrift anbefaler å dyppe dem i et spesielt pulver laget av blomsterstander, ranker og drueblader. Da blir pastillen bedre lagret. Pulveret tilberedes om våren. Ved beskjæring av grener bevares unge blader (så vel som ranker og blomsterstander), atskilt fra skuddene. De tørkes og knuses. Du kan male i en blender. Et slikt pulver har en helt ubeskrivelig delikat aroma, det må oppbevares i en krukke under lokk og kan tilsettes som krydder til ulike retter.

druepreparater oppskrifter
druepreparater oppskrifter

Høsting av druer for vinteren i form av rosiner

Hjemmelaget kandiserte frukter og hjemmelagde rosiner, til tross for at vi er vant til å kjøpe disse produktene på markedene, har sine fordeler. Tørkede hjemmelagde druer kan gjøres helt rene, noe som betyr at vask og bløtlegging i kokende vann bør unngås i etterkant. Den er også mye mer elastisk og smakfull enn kjøpt i butikken. Ved hjelp av en tørketrommel kan du lage rosiner av frøfrie druer. Du kan kjøpe bær som har f alt av greinene til dette formålet - de er billigere. De må sorteres og vaskes godt. Deretter skold med kokende vann, kast i et dørslag, vent til de er avkjølt og legg i paller. Det er bedrelegge ut i ett lag. Når rosinene begynner å tørke ut, må de snus flere ganger. Da kan du allerede brette inn et tykkere lag. Kokende vann fremskynder tørkingen. Uten skålding vil druene tørke lenger.

Pastila uten tørketrommel

Å høste druer for vinteren er mulig selv om du bare har en juicepresse. I dette tilfellet kan til og med frøede og tekniske varianter brukes. Saften fås med fruktkjøtt, og marshmallowen er enda mer smakfull enn i tørketrommelen.

Anbefalt: