Hvordan lagre konjakk på flaske etter åpning: regler og betingelser for oppbevaring av drikke
Hvordan lagre konjakk på flaske etter åpning: regler og betingelser for oppbevaring av drikke
Anonim

Blant de ulike typene sterk brennevin regnes konjakk som en av de mest kjøpte. Den er tilgjengelig i nesten alle hjem. Det kan hende at etter at gjestene dro, var det fortsatt en drink igjen i flasken. Til tross for den høye populariteten til denne typen alkohol, vet mange ikke hvordan de skal lagre konjakk på riktig måte. Det er en oppfatning at alkohol ikke kan bli dårlig.

Ifølge eksperter er det imidlertid ikke slik. Denne typen alkohol, hvis den ikke vedlikeholdes riktig, vil bli ubrukelig selv i en lukket beholder. Hvordan lagre cognac hjemme? Hvilken beholder passer for denne drinken? I hvilken posisjon skal flasken holdes? Alle svarene på disse spørsmålene i artikkelen vår.

Hvordan lagre konjakk på flasker
Hvordan lagre konjakk på flasker

Generell informasjon

Cognac er en herlig duftende alkoholholdig drikk med en styrke på minst 40 %. I produksjonen brukes spesielle druesorter. Den teknologiske prosessen inkluderer følgende prosedyrer: gjæring, dobbeldestillasjon av druejuice og aldring av alkoholbasen i minst to år.

Frankrike regnes tradisjonelt som fødestedet til konjakkprodukter. For at denne typen sterk alkohol skal vise seg med en original smaksbukett, brukes spesielle eikefat for aldring. Å være i en slik beholder, blir cognac bedre og bedre for hvert år. Maksimal aldringsperiode bør imidlertid ikke overstige 70 år. Hvis den oppbevares lengre enn den angitte terminen, vil alkoholen bli litt dårligere.

Hvordan lagre konjakk hjemme
Hvordan lagre konjakk hjemme

I hvilke forhold skal inneholde

For de som ikke vet hvordan de skal lagre cognac, anbefaler eksperter å vurdere følgende faktorer:

  • Plasseringen av flasken. Den må være vertikal.
  • Et sted der alkohol oppbevares.
  • Materiale som beholderen er laget av.
  • Temperature.

Flere detaljer om hvordan du oppbevarer konjakk vil bli diskutert senere.

Hvilket sted å velge

Det viser seg at det også er viktig at drikken beholder alle egenskapene. For de som er interessert i hvordan man lagrer konjakk, anbefaler fagfolk å velge riktig sted hvor beholderen med alkohol vil stå. Det er ønskelig at direkte sollys ikke faller på beholderen. Ellers kan konjakken bli ødelagt. Dette faktum forklarer hvorfor denne typen langmodnet alkohol er pakket i spesielle esker og tuber.

Er det mulig å lagre konjakk
Er det mulig å lagre konjakk

For eksempel er armensk Kochari-konjakk lagret i 7 år. I løpet av denne tiden ødelegges ikke drikken,fordi den har en spesiell boks. Glasset på flasker med denne drinken er ofte mørkt i fargen. For å beskytte cognac mot lys, er det bedre å legge det i en bar. Hvis ikke, er en egen hylle i kjøkkenskapet egnet til dette formålet.

Ved hvilken temperatur skal cognac oppbevares

Ifølge eksperter varierer det optimale temperaturregimet for dette formålet fra +5 til +18 grader Celsius. Fabrikklaget cognac på glassflaske kan settes i kjøleskapet en stund før bruk. Kan konjakk oppbevares i fryseren? Svaret vil være negativt. Faktum er at i et eikefat får alkohol de nødvendige smakskvalitetene. Aromaen til en alkoholholdig drikk skyldes tilstedeværelsen av tanniner i den. Lave temperaturer påvirker dem negativt. Som et resultat vil stoffene bli ødelagt, og produktene vil miste sin opprinnelige smak.

Det beste alternativet for oppbevaring av hjemmelaget konjakk er en kjeller eller kjeller. Pre-liquor tappes på champagneflasker. Før servering må du få hjemmelaget cognac og holde den en stund, for eksempel på kjøkkenet, slik at den varmes opp til romtemperatur. Å dømme etter de mange anmeldelsene, bør både merke- og hjemmelaget alkohol oppbevares i rene beholdere og ved passende temperatur. Selv om dette produktet ikke fryser, er det best å beskytte det mot ekstreme temperatursvingninger.

Hvordan plasserer du flasken

Siden cognac er i stand til å absorbere lukten godt, ikke gjør detdet anbefales at den står i horisontal posisjon under lagring. Dette rådet skyldes det faktum at drikken og korken ikke skal berøres. Ellers vil alkoholen få en ubehagelig korkaktig aroma.

flaskekorker
flaskekorker

Om tildekking av glassbeholdere

Hvordan lagrer du konjakk på flaske hjemme? Hva skal jeg gjøre for å forhindre at alkohol ødelegges? I tillegg til riktig plassering av flasken, bør man være oppmerksom på hvilket materiale korken er laget av og hvor tett den er. Plast og polyetylen bør utelukkes, siden disse materialene har lav motstand mot alkohol. Det vil være mulig å øke tettheten dersom pluggene er fylt med tetningsvoks. Oppbevaring i flaske regnes som den enkleste og lettest implementerte metoden. Stort sett tyr de til det når det fortsatt er alkohol igjen etter festen.

Om fatalkohol

De som har skaffet seg fatkonjakk bør vite at den er dårligere i kvalitet enn på flaske. Derfor kan den lagres i kort tid. Begrepet avhenger hovedsakelig av beholderen som drikken skal inneholde. Etter vurderingene å dømme, hell mange elskere av sterk alkohol cognac i plastbeholdere. Slike forbrukere av konjakkprodukter må ta hensyn til at plastflasker virker like bare eksternt. Faktisk er de laget av forskjellige materialer. Blant dem kan være polyvinylklorid, som alkoholene som utgjør drikken aktivt vil reagere med. I forbindelse med dette faktum, for å forhindre negative konsekvenser, er det best å helle cognac iglassbeholdere.

Timing

Mange er ikke bare interessert i hvordan man lagrer konjakk på flasker, men også hvor lenge? Oppbevaringsperioden for sterk alkohol i åpen beholder er begrenset. Som eksperter anbefaler, bør slik konjakk ikke oppbevares i mer enn tre måneder. Faktum er at etter å ha åpnet flasken, vil det komme luft inn, noe som negativt påvirker aroma- og smakskvalitetene til denne drinken.

Hvis det blir igjen alkohol i flasken etter festen, er det bedre å helle det i en glassbeholder med mindre volum, slik at den ikke "puster ut". Det er mer hensiktsmessig å bruke den påbegynte alkoholen de påfølgende dagene. Chateau de Montifaux cognac mister for eksempel noen av smaksegenskapene etter å ha åpnet flasken. Derfor er det bedre å drikke det umiddelbart, og ikke la det stå til senere. For ikke å ødelegge den originale smaken, bør ikke restene av konjakk fra forskjellige merker helles i én flaske.

Hvor ellers kan du oppbevare en alkoholholdig drink

Metalkolber har blitt en ganske vanlig måte å lagre konjakk på. Blant forbrukere av alkoholholdige drikker brukes denne metoden hovedsakelig av den mannlige delen av befolkningen. De som bestemmer seg for å oppbevare drikken på denne måten kan rådes til å velge riktig kolbe. Det er viktig at det er laget av høykvalitetsmetall, som ikke vil oksidere når det interagerer med alkoholer. Holdbarheten i en god kolbe er den samme som i en glassflaske. En annen fordel med kolber er at de er mer behagelige å ha på. Slike containere kan tas med til jakt og fiske. En kolbe laget av solid metall kan fylles med konjakk oggave som gave.

Ved hvilken temperatur å lagre cognac
Ved hvilken temperatur å lagre cognac

Noen konjakkelskere heller denne drinken i spesielle beholdere k alt bag-in-box. Beholderen presenteres i form av en pose, for fremstilling av hvilken tett polyetylen brukes. Dette materialet er i en pappeske.

Hvordan lagre konjakk på flasker hjemme
Hvordan lagre konjakk på flasker hjemme

For å gjøre det mer praktisk å helle alkohol, ble strukturen utstyrt med en spesiell kran. Ifølge eierne er disse beholderne ikke uten noen ulemper. Så de lekker ofte, og desinfisering av dem er problematisk. I tillegg blir det ofte igjen en porsjon brennevin i bag-in-box. For å tømme den resterende konjakken, må eieren snu boksen.

Hvordan lagrer jeg hjemmelaget konjakk? Det ideelle stedet, ifølge eksperter, for dette vil være eikefat. Hjemmelaget brennevin elskere bør få en fat.

Hvordan lagre konjakk
Hvordan lagre konjakk

Et alternativ ville være vin- eller champagneflasker. Fordelen deres er at de har farget glass, som vil beskytte konjakken mot direkte sollys. Du må sette beholdere med alkohol i en kjølig kjeller eller på en balkong. Alkohol tappes på flaske før servering til gjestene. Da skal den nå romtemperatur. For å gjøre dette er det nok å holde den i flere timer i en bar eller et kjøkkenskap.

Konklusjon

Det bemerkes at konjakk i uåpnet flaske kan stå i flere tiår. Er ikkeen gang bekreftet i praksis. Hvis glassbeholderen er åpnet, er holdbarheten begrenset til uker eller måneder. Alt vil avhenge av forholdene som eieren oppbevarer alkohol under.

Anbefalt: