Produkter for amming av en ammende mor. Hva du skal spise for mer melk
Produkter for amming av en ammende mor. Hva du skal spise for mer melk
Anonim

Naturen gir alle nyfødte muligheten til å spise morsmelken. Under graviditeten forbereder kvinnekroppen seg på amming ved hjelp av spesielle hormoner som støtter amming. Det avhenger av mange faktorer, og fremfor alt er det ernæring.

Hver ammende kvinne føler behov for den mest kaloririke og proteinrike maten for å ta igjen kroppens tap i denne perioden. Og for at valget ikke skal vise seg å være feil, gir vi i artikkelen råd til ammende mødre om reglene for valg av produkter for å lage et sunt balansert kosthold.

Sunn mat for ammende mødre

Fødselsperioden er preget av økt appetitt hos en kvinne, siden kroppens hovedfunksjon er å produsere melk til den nyfødte. Mor og barn er forent, og når ammingsperioden starter, reagerer mors bryst på gråten til barnet hvis det trenger morsmelk.

ammeprodukter for ammende mødre
ammeprodukter for ammende mødre

Det er nødvendig å fremheve hovedproduktene for amming av en ammende mor. Disse inkluderer:

  • Rent ikke-kullsyreholdig vann i mengden 1,5-2 liter per dag. Det er nødvendig for kvinnekroppen å fylle på væskenivået.
  • Melk. Dette produktet ble skapt av naturen, og derfor vil kroppen oppfatte det godt, umiddelbart absorbere og fylle på proteinreserver.
  • En varm tedrikk som best kan kombineres med melk for å øke ammingen. Du må vite at jo mer varm væske en ammende mor bruker, jo mer melk produserer hun.
  • Tørket fruktkompott. En vitaminrik drikk som vil fylle opp kroppens tap og la deg slukke tørsten på en behagelig måte.
  • Nøtter for ammende mødre er også veldig nyttige. Dette er et kaloririkt naturprodukt som bidrar til å fylle kroppen med fett, karbohydrater og derfor har god effekt på melkekvaliteten.
  • Solsikkefrø er et produkt som inneholder fiber og fett, som, i likhet med nøtter, er nødvendig for kroppen til en ammende mor, siden de forbedrer melkekvaliteten og gjør den næringsrik og sunn for babyen.
  • Dillvann, dillfrø-te vil gjøre en god jobb med å stimulere ammingen til kvinnekroppen. En spiseskje frø i et glass kokende vann - det er hele oppskriften. Etter at drikken er brygget og tilsatt, kan du spise den.

Mange mødre lurer på hva de skal spise for å få mer melk? Svaret på dette spørsmålet er ganske enkelt - du kan spise nesten alt. Dessuten må du til og med øke kostholdet til en ammende mor, siden kroppen hennes lider av enorme tap av vitaminer, sporstoffer og fett.

hva du skal spise for å lage mer melk
hva du skal spise for å lage mer melk

Deilige og næringsrike måltider som er gode for amming

Som menyelementer kan du tilby kjøttbuljong av et diett alternativ, uten bruk av animalsk subkutant fett. For å tilberede det, er det nok å ta et stykke magert biff, svinekjøtt eller kylling, og etter koking, tømme den første buljongen, fyll den igjen med rent vann, og så kan du allerede koke suppen. Denne metoden for matlaging er både nyttig og trygg for enhver organisme - ikke bare for en ammende mor, men også for hele familien.

Melkegrøt er en sunn og næringsrik mat i fôringsperioden, fordi det er grøt som er en kilde til karbohydrater, proteiner og fiber. Denne sammensetningen hjelper fordøyelsen, og i fremtiden - og rensing av kroppen. I tillegg er en frokost med melkegrøt den enkleste og sunneste måten å få i seg riktig mengde energi til kroppen.

Harde oster lar deg gi næring til kvinnekroppen med sunt fett, proteiner og karbohydrater. Fordelene og smaken til produktet vil hjelpe på en naturlig måte å glede mamma, samt fylle opp tapet av kalsium i kroppen under amming.

Surmelkprodukter for amming av en ammende mor er også nødvendig for å fylle opp alle kalsiumtap og gi næring til tarmfloraen med bifidobakterier. Mor og barn henger sammen, så inntak av bifidobakterier i mors kropp vil ha en gunstig effekt på babyens helse.

Juice som gulrot eller eple er et lager av naturlige vitaminer. Epler hjelper tarmens perist altikk og gir næring til kroppen med naturlig hemoglobin.

Salat stimulererflyt av melk inn i mors kropp. Hvis agurker kan forårsake gjæring i tarmen, og dette kan overføres til en nyfødt, så er salat helt trygt i denne forbindelse.

Derfor, for å øke ammingen, bør du velge alt naturlig og sunt, velsmakende og trygt, hjemmelaget.

for å øke ammingen
for å øke ammingen

Smakfullt og sunt - la oss snakke om fordelene med vannmeloner

Naturrikdom er tilgjengelig i hver sesong. For eksempel om sommeren og høsten kan du se frukt- og bæravlinger som vannmeloner på markedet. Variantene deres er forskjellige, men de gir samme fordel - de metter med vitaminer og hjelper til med å fjerne giftstoffer fra kroppen.

Nesten alle kvinner lurer på om ammende mødre kan få vannmelon? En vurdering av kroppens tilstand, tilstedeværelse eller fravær av allergier hos mor og barn, og den høye kvaliteten på selve produktet vil bidra til å svare på dette spørsmålet.

Leger anbefaler vanligvis å teste egnetheten til vannmelon hjemme. For å gjøre dette, ta et glass vann og dypp et stykke fruktkjøtt i det. Hvis vannet blir grumsete, så er dette et dårlig produkt og bør ikke spises. Hvis vannet blir rosa etter to timer, har du valgt en kvalitetsvannmelon.

vannmelon som ammer
vannmelon som ammer

Ammende mødre bør forstå at det beskrevne bæret har en stor mengde fruktkjøtt, der skadelige og farlige bakterier formerer seg raskt. Hvis en moden frukt ligger ved siden av et råttent produkt, kan patogener komme inn i det, og takket være dette kan den beste vannmelonen bliinn i en helsefare.

I tillegg, i de første månedene av fôring, bør du ikke bruke det navngitte bæret, for ikke å forårsake allergi hos barnet. Faren for forgiftning er ganske høy, og derfor anbefales vannmelon som oftest ikke til amming.

hercules i melk
hercules i melk

Hva skal du drikke for mer melk?

Dette spørsmålet stilles ofte av nybakte mødre ved time hos barneleger og gynekologer. Det er disse ekspertene som som regel anbefaler å spise så mange varme drikker som mulig, for eksempel kompotter, te og meieriprodukter, for å opprettholde ammingen. Det er imidlertid verdt å huske at ethvert produkt kan forårsake allergi hos en nyfødt, så du må begynne med små porsjoner.

Hipp-te er en populær drikk blant ammende mødre

Den naturlige sammensetningen av Hipp-te er fullt kompatibel med kroppen til en ammende mor, siden den inneholder urter som fremmer melkeproduksjonen, gjenoppretter helsen etter fødsel og metter med vitaminer.

Under amming er det svært viktig at næringsstoffer kommer inn i kroppen ikke bare med mat, men også med drikke. I tillegg har de helbredende egenskapene til urter som fennikel, brennesle, sitronmelisse og andre vært kjent siden antikken.

te hipp
te hipp

Fordelene med den navngitte drinken kan bedømmes ut fra hva Hipp-teen består av:

  • fennikel og galega - øke ammingen;
  • kummin - har en beroligende effekt;
  • anis - virker beroligende, lindrer spenninger, stimulerer melkens funksjonerkjertler;
  • melissa - beroligende middel;
  • nesle - styrker veggene i blodårene.

I tillegg, for å forbedre smaken, tilsettes drikken m altodekstrin og dekstrose, som bidrar til fordøyeligheten av proteiner i tarmen. Alle disse laktogene matvarene hjelper en mor med å opprettholde riktig melkeproduksjon for at babyen skal kunne amme.

På grunn av at te ikke inneholder sukker og stivelse, gir den ingen bivirkninger. Men før du bruker det, bør du rådføre deg med legen din, som vil identifisere inkompatibilitet hvis det er noen allergiske reaksjoner og andre faktorer.

Hvordan ta te

Før du tar en drink, bør du tilberede den på den enkleste og rimeligste måten. For å gjøre dette, brygg 3-4 teskjeer eller 1 tepose med varmt vann i en 200-250 ml kopp. Etter det kan du drikke det. Antall kopper per dag kan være opptil fire. For å øke ammingen, drikk te 20 minutter før mating.

Bruken av den beskrevne drikken bidrar til å forbedre kroppens tilstand til en ammende kvinne og har en gunstig effekt på nervesystemet, og etablerer derved naturlige prosesser i kroppen. I tillegg kommer stoffer som eliminerer kolikk i tarmen til en nyfødt til melk.

Jo roligere mor, jo roligere baby, så det er nødvendig å finne produkter som vil bidra til denne tilstanden. Et slikt produkt er Hipp-te. En pakke kan være nok til en uke eller to, avhengig av hvor mye du drikker en slik drink idag.

Anbefalinger for å spise Hipp-te

Før du kjøper den navngitte teen, bør du søke råd hos en barnelege.

Du kan holde den åpen så lenge det er skrevet på pakken, og samtidig prøve å overholde temperaturregimet angitt av produsenten.

Før du kjøper, bør du gjøre deg kjent med sammensetningen av te, siden produsenter bruker forskjellige råvarer for tilberedning. Hvis du opplever allergi, bør du slutte å drikke denne drinken.

Litt om morsmelkerstatning

Samtidig er herkulisk avkok i melk nyttig og næringsrikt for en nyfødt. Det er veldig enkelt å tilberede og kan deretter gis til et spedbarn under fravær av melk eller morsmelkerstatning, fra og med to måneders alder, under tilsyn av en barnelege.

Før du følger denne anbefalingen, bør du konsultere en barnelege som observerer babyen for å utelukke kontraindikasjoner.

Hvordan lage Hercules

Hercules med melk er en gammel oppskrift kjent for bestemødrene våre. Det er ganske enkelt å forberede det:

  1. En del vann blandes med 3 deler melk, det er bedre å ta geitemelk, siden den er mye nærmere morsmelk i sammensetning.
  2. Væske bør være ca. 1 kopp. For dette volumet bør du ta 1 ss herkuliske grøtflak m alt i en kaffekvern.
  3. Dette skal legges i en kjele og kokes i 20 minutter.

Hercules i melk vil være nyttig for mage-tarmkanalen,fordi den inneholder fiber og protein.

Grunnleggende nyttige tips for amming

Ammingsperioden begynner hos en kvinne fra det øyeblikket babyen er født. I løpet av de første 2 dagene kan babyen mates med råmelk, som dannes i brystkjertlene før det kommer melk.

Med begynnelsen av ammingen vil babyen være fullstendig mettet med morsmelk, og han trenger ikke ekstra næring. Og for at det skal være nok, bør sykepleieren utarbeide en rasjonell meny, ta seg av søvn- og hvilekuren. Den psykologiske tilstanden til en kvinne påvirker direkte produksjonen av hormoner.

Produkter for amming av en ammende mor bør kun være de mest nyttige og rimelige, som cottage cheese, melk, ost, kjøtt, litt frukt og grønnsaker. En tilstrekkelig mengde væske vil fylle opp kroppen med nødvendig mengde fuktighet, gjenopprette nervesystemet og la melk produseres i riktig mengde.

råd til ammende mødre
råd til ammende mødre

Hva du skal spise til amming og hva du ikke skal spise

En ammende mor vil ofte spise noe deilig som selges i butikken, som før alltid var i kostholdet hennes, men nå er blitt forbudt. Vi tilbyr en liste over matvarer som ikke bør spises i denne perioden:

  • spirits;
  • sjokolade;
  • bananer;
  • sitrus;
  • røkt kjøtt;
  • s altet fisk;
  • stekte poteter, kylling og alt stekt i vegetabilsk olje i seks måneder;
  • hermetikk;
  • vannmeloner;
  • druer;
  • røde grønnsaker;
  • søtsaker;
  • kullsyreholdige drikker.

Dermed kan vi konkludere med at listen inneholder nesten alt som er tilstede i kostholdet til en vanlig person inntil tiden er inne for å ta vare på deres avkom.

Det skal bemerkes at ammingsprodukter til en ammende mor må velges med deltakelse av en barnelege, som enten kan foreskrive tilleggsnæring eller kansellere ett av produktene. Slik avbestilling skyldes vanligvis at barnet kan ha allergi, kolikk eller forstoppelse.

Det beste å spise til amming er fersk dampet mat. For dette kan du for eksempel bruke moderne doble kjeler, multikokere, blendere og andre kjøkkenredskaper, ved hjelp av hvilke mat blir til kulinariske herligheter med nyttige stoffer. Noen ganger, etter et slikt kosthold, går familien helt over til sunn mat.

Opsummert bør vi konkludere med hva vi skal spise for å få mer melk:

  • cottage cheese, ca. 0,3 kg per dag;
  • frukt som epler på 0,5 kg per dag;
  • melk og kefir, ca. 1 liter per dag;
  • smør - 50 g;
  • kjøtt - 0,5 kg.

Listen over andre produkter bør suppleres med frokostblandinger, dampede grønnsaker, uten bruk av raffinert olje.

Slike restriksjoner skyldes at de første tre månedene er tarmene til en nyfødt fylt med nyttige mikroorganismer, bakterier, som da vil være et beskyttende miljø.

Over tiden ammende mor kan introdusere mer og mer sunn og næringsrik mat i kostholdet sitt, og babyen vil gradvis også forberede seg på komplementærmatingsperioden. Det bør introduseres i kostholdet fra 6 måneder. Gjennom innsatsen fra moren vil det være mulig å skape sterk immunitet hos babyen og gjenopprette sin egen helse i postpartumperioden. Samtidig må det huskes at under amming mister kvinnens kropp mest av alt kalsium, fosfor og jern.

Anbefalt: