Hvorfor er chips dårlig for kroppen? Graden av skade på chips og faren de utgjør i seg selv
Hvorfor er chips dårlig for kroppen? Graden av skade på chips og faren de utgjør i seg selv
Anonim

Hver av oss lurte minst én gang i livet på hvorfor chips er dårlig for helsen? Og selv etter å ha lært hele sannheten om dette produktet, kan vi fortsatt ikke nekte denne delikatessen og fortsette å bruke dem. Chips er en blanding av skadelige stoffer som smakserstatninger, de inneholder mye fett og karbohydrater, samt fargestoffer.

Produksjon

Mange tror at chips utelukkende lages av hele nypoteter, det vil si at de kuttes i små biter, stekes og drysses med diverse krydder. Men hvor dyp er denne villfarelsen. I utgangspunktet bruker produsenter mais- eller potetmel, som også inneholder en blanding av stivelse. I tillegg er melet som brukes av dårlig kvalitet. Chips dannes av deigen og stekes i den billigste oljen, siden det er ulønnsomt og ulønnsomt for produsenten å bruke god olje. Nå håper jeg du forstår hvorfor chips er skadelig. Tross alt, først og fremst tenker produsenten på inntektene sine, og ikke på kvalitet ogknasende fordeler.

chips produksjon
chips produksjon

Kjemisk sammensetning av chips

Akrylamid og glycidamid er utvilsomt blant de farligste stoffene som finnes i chips. De kan forårsake kreft, forårsake stor skade på nervesystemet, så vel som menneskelige gener. Sprø poteter inneholder mononatriumglutamat, som også påvirker menneskekroppen negativt. Det er avhengighetsskapende for produktet, og ifølge noen uavhengige studier forårsaker det sløvhet, døsighet, økt hjertefrekvens, kvalme og til og med oppkast. Tilsetning av mononatriumglutamat til mat forårsaker appetitten vår, uten det virker all mat blid og smakløs. Chips inneholder også transfettstoffer, som også er skadelige for oss. For det første er de vanskelige å fordøye av kroppen vår, overdreven bruk fører til hjerteinfarkt, åreforkalkning og andre sykdommer. S alt er en annen farlig ingrediens i sprø poteter. Overskuddet øker vanninntaket, som igjen har en dårlig effekt på kardiovaskulær aktivitet og bidrar også til fedme. Etter å ha lært en slik sammensetning, må vi nå forstå hvorfor chips er helseskadelige.

kjemisk oppbygning
kjemisk oppbygning

Dårlig matbit

Barn liker spesielt godt å knuse potetskiver. Du kan ikke forklare et barn hvorfor chips er skadelige, kan man si, farlige. Ved å misbruke denne delikatessen, kan barnet utvikle en skjult form for allergi, så vel som fedme eller til og med diabetes, problemer med fordøyelsessystemet kan bli funnet, noe som er svært skadeligfor ung og voksende kropp. Derfor bør alle foreldre vurdere om det er verdt å risikere helsen til barnet sitt.

kan chips gis til barn
kan chips gis til barn

Crackers - skade eller fordel

Nå skal vi finne ut hvorfor chips og kjeks er skadelige. Kjekkebrød er et andre bakeprodukt som er tilsatt mange forskjellige smaker. Derfor har vi for tiden så mange produktsmaker: med ost, bacon, sopp, gelé og pepperrot, pizza, tomat og urter, skinke og ost og mange andre. De inneholder også mye kreftfremkallende stoffer, derfor er det problemer med magen, for eksempel halsbrann og gastritt. Kjeks inneholder en stor mengde s alt, noe som er utrygt for det menneskelige kardiovaskulære systemet. Derfor anbefales det ikke å misbruke dem.

Kirieshki: fordeler og ulemper

Kirieshki er veldig populært, spesielt blant unge mennesker. Men er det verdt det å engasjere seg? Ernæringsfysiologer sier kategorisk nei, fordi produsenten, som jager profitt, ikke alltid tenker på hvorfor chips og kirieshki er skadelig for helsen. Fedme, diabetes, mageproblemer, metabolske forstyrrelser - dette er konsekvensene som kan oppstå ved hyppig bruk av kirieshek. I motsetning til voksne, kan barn og ungdom ikke sette pris på farene ved å spise denne delikatessen, fordi alt er delt inn i velsmakende eller ikke. Derfor bør voksne forklare hvorfor chips og kirieshki er så skadelige og helsefarlige.

hvordan chips påvirker en ung kropp
hvordan chips påvirker en ung kropp

Kan jeg få sjetonger undergraviditet

Graviditet er den vakreste tiden i en kvinnes liv. På denne tiden endrer damer ofte smakspreferansene sine, de vil virkelig ha alle slags skadelige ting, som chips og kjeks. Er det mulig å spise chips og kjeks under graviditet, er det farlig for helsen deres? Sannsynligvis farlig, fordi de inneholder et veldig skadelig stoff - akrylamid, som kan komme inn i fosterets DNA og forårsake stor skade på det, bremse dens intrauterine utvikling. I tillegg er det mange andre stoffer i chips og kjeks som virker dårlig på både mor og barn. Derfor, under graviditet, er det bedre å avstå fra å bruke dette produktet. Men hvis du er uutholdelig og virkelig vil ha chips, skjær og stek hjemmelagde poteter i tynne skiver i en liten mengde olje, uten å tilsette s alt og kunstige krydder. Slike sprø poteter vil ikke være så skadelige for vordende mødre.

risiko for sjetonger under graviditet
risiko for sjetonger under graviditet

En av de farligste matvarene

La oss se på hvor dårlige chips og kjeks er. Fett, karbohydrater, smaker, fargestoffer - dette er den klassiske sammensetningen av chips, samt et stort antall forskjellige kreftfremkallende stoffer som provoserer utviklingen av kreft, svekker hukommelse og oppmerksomhet, reduserer mengden testosteron, forstyrrer kroppens metabolisme, øker risiko for å utvikle diabetes, gastritt og til og med magesår. De fleste chips inneholder ikke naturlige poteter. Oftest er de laget av gjærfri deig med tilsetning av maisstivelse og diverse krydder.

Forskere utførte eksperimenter på rotter,som utelukkende ble matet med chips og kjeks, og på den tjuende dagen, den ene etter den andre, begynte rottene å dø, på forhånd ble de døve og skallete. En obduksjonsundersøkelse avdekket en alvorlig fordøyelsesforstyrrelse, samt skrumplever og netthinnelidelser. I tillegg har skaperen av chips, George Crum, aldri spist oppfinnelsen sin og levde til 92 år gammel. Derfor er det nok en gang verdt å tenke på farene ved dette produktet. Vi må forstå at konstant småspising av chips og kjeks påvirker helsen vår generelt negativt.

drapstrussel
drapstrussel

Riktig ernæring er nøkkelen til en sunn livsstil

Full og balansert spising, du vil bare komme deg selv til gode, mette kroppen din med nyttige mineraler og vitaminer, næringsstoffer. En person som fører en sunn livsstil, spiser riktig, har et godt stoffskifte, lider ikke av sykdommer i mage-tarmkanalen, opplever ikke problemer med overvekt, er aktiv og munter. Du vil alltid ha et godt humør og god helse. I tillegg vil du føle deg bra i enhver situasjon.

spise sunt
spise sunt

Vi håper at du etter å ha lest denne artikkelen forstår hvorfor chips er skadelig for barn og voksne, og du kan nekte dem eller redusere forbruket til et minimum. Sport og riktig ernæring er nøkkelen til suksess! Vil du fortsatt kjøpe en pakke med knasende godbiter?

Anbefalt: