Knust bygggrøt: en oppskrift med bilde
Knust bygggrøt: en oppskrift med bilde
Anonim

Knust bygggrøt, som oppskriften vil bli omt alt nedenfor, er et utmerket tilbehør til kjøtt, gulasj eller vanlig soppsaus. Det er ikke noe komplisert i å tilberede en slik rett. Det skal imidlertid bemerkes at for å få den deiligste retten, må du definitivt følge alle kravene i oppskriften.

oppskrift på perlebygggrøt
oppskrift på perlebygggrøt

Knust bygggrøt: steg for steg oppskrift på komfyren

De fleste liker ikke perlebygg. Dette skyldes først og fremst at den nesten alltid blir fersk. Men med riktig tilberedning av denne retten, vil du for alltid endre mening om den.

Så, en trinn-for-trinn-oppskrift på smuldrende bygggrøt krever kjøp av følgende komponenter:

  • perlebygg - 1 kopp;
  • kaldt drikkevann - 3 kopper;
  • smør - 2-3 store skjeer;
  • havs alt - etter smak.

Matlagingsprosess

Hvordan tilberedes perlebygggrøt? Oppskriften på denne retten anbefaler ikke bruk av vektkorn, da den ofte inneholder småstein og annet rusk. Derfor, for å tilberede en slik siderett, er det bedrebruk perlebygg i pakken. Den bør vaskes grundig i varmt vann etter å ha lagt den i en sil.

Etter å ha oppnådd gjennomsiktigheten til væsken, legges produktet i en stor kjele og helles med kaldt drikkevann. I denne formen legges rettene på komfyren og innholdet kokes opp. Etter 5 minutter erstattes vannet. For å gjøre dette, tappes den gamle væsken med samme sil.

Gjennomfør denne prosessen 3 eller 4 ganger. Det er nødvendig for at perlebygg skal miste slim så mye som mulig.

oppskrift på smuldrete bygggrøt
oppskrift på smuldrete bygggrøt

Til slutt helles rent vann tilbake i produktet, kokes opp, s alt tilsettes og kokes i en time (det kan ta litt lengre tid).

Etter at kornene har økt betydelig i størrelse og blitt myke, kastes de i en sil og vaskes godt med kaldt vann. Deretter ristes bygg kraftig og skåldes med kokende vann.

Server retten til bordet

Etter de beskrevne handlingene skal du ha deilig bygggrøt (smuldrete). Oppskriften på denne sideretten innebærer bruk av smør. Det legges til bygg skåldet med kokende vann og blandes godt. I denne formen serveres retten til bordet sammen med et glass melk og en brødskive med ost.

Trinn-for-trinn oppskrift på smuldrende bygggrøt i saktekoker

Hvis du har en saktekoker, så kan du koke bygggrøt med den. For dette trenger du:

  • perlebygg - 1 kopp;
  • kaldt drikkevann - 3 kopper;
  • smør - 4store skjeer;
  • løk og gulrøtter - 1 hver;
  • havs alt - etter smak.

Forberedelse av komponenter

Knust bygggrøt, kokt i slowcooker, den blir veldig smakfull om du lager den sammen med stek. For å gjøre dette, ta løken og gulroten, skrell dem og kutt i små terninger. Deretter legges ingrediensene i en multikokerbolle, smaksettes med smør og stekes i bakemodus i 20 minutter.

perlebygggrøt i saktekoker
perlebygggrøt i saktekoker

Når det gjelder bygg, tilberedes det på nøyaktig samme måte som beskrevet ovenfor. Grynene vaskes godt, og så blir de fratatt slim ved å tømme vannet flere ganger.

Matlagingsmetode

Etter å ha tilberedt alle ingrediensene, begynner de umiddelbart å tilberede retten. For å gjøre dette legges behandlede frokostblandinger i beholderen til enheten, og deretter tilsettes drikkevann og havs alt til det. I denne sammensetningen tilberedes bygg i grøtmodus i 50 minutter. Hvis multikokeren din ikke har et slikt program, kan du bruke "Quenching". I dette tilfellet må imidlertid tidtakeren stilles inn 10 minutter lenger.

Etter at byggen har blitt myk, tilsett tidligere stekte grønnsaker til den, bland godt og la den stå på oppvarming.

Kokt grøt er ideell som tilbehør til kjøtt eller pålegg.

Lager grøt i ovnen

Hvordan tilberedes perlebygggrøt i ovnen? Svaret på dette vanskelige kulinariske spørsmålet finner du i de følgende delene av artikkelen.

Så, for å implementere det presenterteoppskrift vi trenger:

  • perlebygg - 1 kopp;
  • kaldt drikkevann - for forkoking;
  • helmelk - ca. 3 kopper;
  • smør - 2 store skjeer;
  • havs alt - etter smak.
  • perlebygggrøt i ovnen
    perlebygggrøt i ovnen

Forberede komponentene

Knust bygggrøt i gryte er mør og næringsrik. Denne retten vil tjene som en utmerket lunsj eller middag, ikke bare for voksne, men også for barn.

Før du begynner å koke bygggrøt, må kornblandingen være skikkelig behandlet. For å gjøre dette, vaskes det grundig i varmt vann (til en klar væske), og legges deretter i en dyp bolle. Hvis du vil tilberede bygg så snart som mulig, anbefales det å bløtlegge det på forhånd. Gjør dette med vanlig drikkevann. I den holdes korn best i en halv dag. I løpet av denne tiden bør den absorbere maksim alt med væske.

Etter det anbefales det å behandle bygg på nøyaktig samme måte som beskrevet i den første oppskriften. Produktet skal med andre ord kokes, tømmes, etterfylles, kokes, tømmes osv. Denne prosessen vil tillate at grynene mister slim så mye som mulig.

Varmebehandling

Etter bearbeiding av frokostblandingen legges den ut i leirpotter og s altes. Deretter helles bygg med hel kumelk og blandes godt. På slutten kastes et stykke smør i gryten, dekkes med lokk og sendes til en forvarmet ovn. I denne formen, grøtkok i 80 minutter (ved en temperatur på 200 grader). Bygg om nødvendig røres med jevne mellomrom med en stor skje slik at det ikke brenner seg fast i bunnen av fatet.

Etter at frokostblandingen er blitt myk og absorberer melkedrikken, tas grytene ut og pakkes inn i et håndkle uten å åpnes. I denne formen får grøten stå til side i ¼ timer.

perlebygggrøt i gryte
perlebygggrøt i gryte

Server til middag

Etter å ha tilberedt en deilig smuldrende perlebygggrøt i melk, fordeles den på tallerkener og serveres til bordet (du kan direkte i gryter). I tillegg til en så smakfull og næringsrik rett, serverer de en sandwich med brød, smør og ost, samt et glass bærgelé eller søt te. God appetitt!

Anbefalt: