Velge multivitaminer: hvilke er bedre

Velge multivitaminer: hvilke er bedre
Velge multivitaminer: hvilke er bedre
Anonim

Uerstatteligheten til ulike vitaminforbindelser for mennesker er hevet over tvil. Samtidig har tvister mellom fans av naturlige måter å forsyne kroppen med vitaminer og tilhengere av forbruket av farmakologiske komplekser ikke opphørt på ganske lang tid. Men å bestemme behovet for slike produkter og hvilke multivitaminer som er bedre er umulig uten en klar forståelse av selve begrepet "multivitaminer" og mekanismen for deres effekt på kroppen.

hva er gode multivitaminer
hva er gode multivitaminer

Definisjon og sammensetning av multivitaminer

Multivitaminer er medisinske preparater som inneholder mer enn to vitaminer og er beregnet på et engangsinntak. De fleste av disse produktene består av et grunnleggende sett med vitaminer som er nødvendige for en person, blandet i henhold til de daglige anbef alte inntaksstandardene.

Siden doseringskravene varierer avhengig av forbrukerens kjønn og alder, produseres en rekke medikament alternativer, og instruksjonene for disse inneholder anbefalinger om hvilke multivitaminer som er best for en eller annen gruppe.

Multivitaminformuleringer

hvilke multivitaminer er best
hvilke multivitaminer er best

Apotekindustrien avduker syv multivitaminformuleringer.

  1. Piller regnes som den mest økonomiske varianten og egner seg for konsum av de fleste. Dette skjemaet bidrar til å oppnå maksimal konsentrasjon av aktive ingredienser i minimumsvolumet.
  2. Kapsler har en mindre størrelse og en høyere relativ kostnad. Foretrukket av forbrukere med svelgevansker.
  3. Pulvere krever tilberedning og rask bruk på grunn av den lave stabiliteten til ingrediensene. De er preget av høy effektivitet og lav pris.
  4. Flytende multivitaminer tilhører den dyreste prisgruppen, men uansett dette er de valgt på grunn av brukervennlighet og tilsetning av visse smaker.
  5. Tyggbare tabletter utmerker seg ved utpregede tilleggssmaker og en lavere dosering av næringsstoffer. Det er denne formen for multivitamin som er mest brukt i barneformuleringer.

Det er ingen entydig mening om hvilke multivitaminer som er bedre, siden valget av en bestemt form for frigjøring ofte bestemmes ikke bare av praktiske, men også av estetiske hensyn.

Multivitaminspesialisering

Behovet for at visse stoffer kommer inn i kroppen og deres optimale proporsjoner endres med alderen til en person og hans fysiologiske tilstand. En rekke studier har vist at kvinner trenger kalsiferoler og folsyre, mens menn bør unngåbetydelige doser av jern.

hvilke multivitaminer er best for gravide
hvilke multivitaminer er best for gravide

Når man velger hvilke multivitaminer som er best for gravide, bør man være spesielt oppmerksom på forholdet mellom kalium og jod, siden mangelen på dem kan provosere patologi hos fosteret. Det finnes multivitamin alternativer for vegetarianere, designet for å fylle mangelen på stoffer som finnes i kjøtt.

Når du velger hvilke multivitaminer som er bedre, bør det huskes at hypervitaminose ikke er mindre en farlig tilstand enn hypovitaminose. Ukontrollert inntak av legemidler kan provosere fram negative effekter, uansett hvilke gode multivitaminer som ble brukt.

Anbefalt: