Bakt aubergine - blå-lilla kjempegodt

Bakt aubergine - blå-lilla kjempegodt
Bakt aubergine - blå-lilla kjempegodt
Anonim

I butikkhyllene året rundt finner du lett en vakker avlang grønnsak med blåfiolett farge. Tidligere ble aubergine hovedsakelig brukt til steking. Å bake hele auberginer i ovnen er imidlertid ikke bare bedre, men også sunnere. Når de stekes i olje, absorberer de en enorm mengde kreftfremkallende stoffer og andre skadelige stoffer. I den moderne verden finnes det et stort antall utstyr som er svært funksjonelt og lar deg kvitte deg med skadelige stoffer, samtidig som produktene holder seg sunne og smakfulle.

bakt aubergine
bakt aubergine

Teknologiutviklingen har også ført til en økning i antall mulige oppskrifter. Zucchini, aubergine bakt i ovnen har lenge vært populært. Dieters kan spise disse rettene uten problemer, fordi begge grønnsakene er kalorifattige og har et sett med alle stoffene som er nødvendige for menneskekroppen. De mest populære i dag er auberginer, som bakes i ovnen. Ikke rart!

zucchini aubergine bakt i ovnen
zucchini aubergine bakt i ovnen

Bakt aubergine er deilig ogen sunn rett som passer godt til mange matvarer. Den kan tilberedes til og med hver dag, og samtidig vil smaken alltid være variert. Og der det er mangfold, er det nye funn. Auberginer i seg selv er gode for et balansert kosthold. De gir kroppen mange nyttige stoffer samtidig. I ovnen absorberer fyllet fuktighet som kommer ut av frukten, og derfor absorberes ikke olje eller annet fett inn i det. Derfor kan retten ikke bare være lavkalori, men også veldig nyttig. Selv den mest uerfarne vertinnen vil vise den bakte auberginen perfekt, fordi det er enkelt å tilberede denne retten. Og du kan åpne denne grønnsaken fra den andre siden, bare ved å bytte fyll.

hel aubergine bakt i ovnen
hel aubergine bakt i ovnen

Før du baker grønnsaker, må du lage riktig forberedelse. For å gjøre dette trenger du ikke å gjøre spesiell innsats, bare kutt fruktene i to, s alt dem og la stå i 20 minutter. Etter det må auberginen vaskes med rennende vann, og bitterheten fra grønnsaken fjernes også sammen med den vaskede juicen

For baking er det bedre å bruke små frukter som utmerker seg med en jevn farge, og halene deres er grønne. Skallet i dette tilfellet trenger ikke å fjernes. Men hvis overmodne frukter brukes, må kjernen fjernes. Den kan ikke brukes, siden den inneholder solanin i store mengder (dette gjelder overmodne frukter), som er skadelig for menneskekroppen. For å lage bakt aubergine må fyllet være halvkokt førsend til ovnen. Oftest er bare 30-40 minutter nok til å tilberede denne grønnsaken, dette må tas i betraktning når du velger et fyllstoff. Hvis det brukes kjøtt- eller fiskefyll, må det stekes lenger før steking. Bakt aubergine passer godt til sauser, spesielt meieriprodukter. Ekstra smak kan legges til retten ved hjelp av hvitløk. For å gjøre dette er det bare å kutte aubergineskinnet og fylle det med små nellik.

Anbefalt: