Forfriskende cocktail: velsmakende, behagelig og sunn

Innholdsfortegnelse:

Forfriskende cocktail: velsmakende, behagelig og sunn
Forfriskende cocktail: velsmakende, behagelig og sunn
Anonim

I den varme lune sommeren er en av de gode måtene å kjøle seg ned og slappe av på en forfriskende cocktail. Det er denne metoden mange velger sammen med andre sommerferiemetoder.

Sommersmoothies kan være melk, frukt eller grønnsaker. Det finnes oppskrifter basert på drikke som te, mineralvann eller kvass. Det finnes selvfølgelig også mange cocktailer tilsatt alkohol. Men her velger alle de smakene som faller i smak. Vurder de mest uvanlige og interessante smakskombinasjonene.

Peach Ginger Soda

forfriskende cocktailer
forfriskende cocktailer

For å tilberede 8 porsjoner av denne drinken trenger du: 2 modne ferskener, 2 ss hakket ingefær, 1 glass sukker, 16 friske mynteblader og 2 liter mineralvann.

Matlagingsmetode. Tilsett et glass vann, ingefær og sukker i en middels stor kjele og varm opp til en lett oppkoking, rør for å løse opp sukkeret. Den resulterende sirupen fjernes fra brannen,dekk med lokk og sett til side i en halvtime.

Ta deretter en middels stor bolle og sil sirupen gjennom en sil med en spiseskje for å presse ut ingefærsaften. Dekk bollen med matfilm og sett den i kjøleskapet til avkjøling. Hvis sirupen blir liggende, kan den oppbevares i kjøleskapet i opptil 2 uker.

Fordel ferskenskiver i glass, tilsett ca. 2 ss sirup i hver, tilsett isbiter og fyll på med mineralvann. Dekorer cocktailer med 2 mynteblader og nyt smaken.

Cranberry Basil Spritzer

forfriskende cocktail
forfriskende cocktail

En annen ganske uvanlig, men veldig velsmakende forfriskende cocktail (alkoholfri). Til denne oppskriften trenger vi: 1 kopp rent vann, 1 kopp sukker, 1 kopp basilikumblader, 2 kopper usøtet tranebærjuice, ¼ kopp fersk limejuice, 1 liter avkjølt mineralvann, 4 limeskiver, 1 kopp friske tranebær.

Matlagingsmetode. Tilbered sirupen i en middels kjele: vanlig vann + sukker, kok opp. Tilsett en halv kopp basilikumblader og ta kjelen av varmen, la stå i 20 minutter.

Sil sirupen og la den avkjøles i en time. På dette tidspunktet, i en mugge (kanne), kombinerer vi tranebærjuice, limejuice og tilsetter sirup. Tilsett så mineralvann, limeskiver og den resterende basilikum (et halvt glass) til den resulterende blandingen.

Ved servering legger du isbiter i bunnen av glasset, fyll spriten, tilsett litt mer sprudlevann for å gi friskhet og pynt med basilikumblader. Bærforfriskende cocktailer ser veldig harmoniske ut på bordet ettersom de har en vakker farge.

Ananas tequilakjøler

forfriskende alkoholholdig cocktail
forfriskende alkoholholdig cocktail

Og denne forfriskende alkoholholdige cocktailen kalles til og med "cooler", som betyr "freshener" på engelsk. Oppskriften ble laget av drikkevaredirektøren og medeieren av restauranten dell'Anima i New York.

Ingredienser: ¾ kopp vann, ¾ kopp sukker, 1 liten ananas, ¼ jalapeno-belg, ¾ kopp gylden tequila, ¾ kopp sølvtequila, juice av to lime (ca. ¼ kopp), 8 glass med knust is, pluss skall av 1 lime.

Matlaging. Tilbered en sirup av vann og sukker i en liten kjele over moderat varme, kok opp og vent til sukkeret er oppløst. Sett til side.

I en stor mugge, purér ananas og jalapeño med en blender, tilsett tequila, vår avkjølte sirup og limejuice.

Legg til vår forfriskende cocktail i glassene fylt med knust is. Pynt med en limeskallspiral og server.

Strawberry kvass

forfriskende alkoholfri cocktail
forfriskende alkoholfri cocktail

Forfriskende sommercocktailer kan også tilberedes med kvass, eller rettere sagt, vurder muligheten til å lage jordbærkvass.

For å gjøre dette, ta: 1 kg jordbær, 5 liter vann, 100 gram sukker, 25 gram gjær, 25 gram honning, 2 ss rosiner og sitronsyre på tuppen av en kniv.

Vi sorterer og vasker bærene. Vi presser saften, det er ikke kakenKast den og legg den i en kjele og fyll den med vann. Kok opp denne blandingen, fjern fra varmen og la den stå i 10 minutter. Anstrenger.

Vi maler gjær, sukker, honning og sitronsyre i jordbærjuice, blander og legger til vannbasen vår. Så drar vi et sted på et varmt sted for et par dager.

Når kvass er klar, ta det på flaske, tilsett noen rosiner til hver. Oppbevar denne drinken tett lukket på et kjølig sted.

Agurk Agua Fresca forfriskende cocktail

sommer forfriskende cocktailer
sommer forfriskende cocktailer

For denne cocktailen trenger du følgende ingredienser: sirup (vann + sukker), 5 mellomstore agurker (forhåndsskrellet og grovhakket, separate ringer til pynt), 4 kopper kaldt vann, 1,5 kopper hakket ingefær, 0, 5 kopper fersk limejuice og is.

Tilberede sirupen som beskrevet i oppskriftene ovenfor. Og så forbereder vi selve cocktailen: vi samler ingrediensene i en blender (agurker, ingefær og litt vann). Blend til agurken er fullstendig moset.

Deretter filtrerer du den resulterende blandingen godt og kaster den gjenværende kaken. Tilsett 4 ss sirup og limejuice. Server cocktailer med is. Du kan også legge til mynteblader, de vil også tilføre friskhet og dekorere en forfriskende cocktail.

Anbefalt: