Hermetiserte grønnsaker: hovedtyper og tilberedningsmetoder

Innholdsfortegnelse:

Hermetiserte grønnsaker: hovedtyper og tilberedningsmetoder
Hermetiserte grønnsaker: hovedtyper og tilberedningsmetoder
Anonim

Folk pleier å fylle opp. Dette ønsket er iboende i dem av naturen selv. For å bevare grønnsaker i lang tid, brukes forskjellige metoder. Et av de mest populære alternativene er hermetikk. Det er en rekke metoder for å behandle produkter, rettet mot ødeleggelse av mikroorganismer som forårsaker ødeleggelse, eller skape ugunstige forhold for deres aktivitet. Hermetiske grønnsaker kan tilberedes både hjemme og under industrielle forhold. Dessuten brukes som regel de samme metodene og teknikkene i begge tilfeller.

Produktklassifisering

Avhengig av mengden hovedingredienser som brukes i produksjonsprosessen, er hermetiske grønnsaker delt inn i to grupper:

  1. Enkeltkomponent. De behandler bare én type grønnsaker.
  2. Multikomponent. Ulike grønnsaker brukes til tilberedning. Det ferdige produktet er et slags sortiment.
hermetiske grønnsaker
hermetiske grønnsaker

I dag er slike produkter godt kjent for masseforbrukerne. Folk har lenge vært vant til å inkludere det i sitt daglige kosthold. Hermetiske grønnsaker i henhold til tilberedningsmetodener delt inn i flere typer:

  1. Naturlig, sterilisert fersk mat med tilsatt sukker eller s alt.
  2. Snackbarer. For dem er grønnsaker tidligere utsatt for spesiell behandling. På sluttfasen tilsettes ulike krydder, krydder og fett til hovedsammensetningen.
  3. Produkter beregnet på baby- og diettmat. For deres fremstilling brukes ferske eller frosne produkter som, som et resultat av kompleks prosessering, blir til svært næringsrike berikede blandinger som lett absorberes av kroppen.

Hermetiserte grønnsaker lar hele året ha på bordet produkter som kun modnes om sommeren eller høsten. Riktignok løses dette problemet ofte annerledes i disse dager. Grønnsaker hentet fra andre regioner og klimasoner dukker bare opp i butikkhyllene.

Naturlig hermetikk

Mange foretrekker å spise hermetiske grønnsaker, tilberedt på en naturlig måte. Det er en forklaring på dette, fordi de ifølge eksperter beholder hovedfordelene til de originale produktene så mye som mulig: farge, smak, aroma og næringsverdi. I henhold til produksjonsteknologien produseres slik hermetikk etter metoden:

  1. Surkål, det vil si sterilisering eller pasteurisering av s altede grønnsaker for å øke holdbarheten.
  2. Marinering. I dette tilfellet oppnås sikkerheten til produktene ved å fylle dem med en spesiell forbindelse med tilsetning av eddiksyre.
  3. hermetikk, når kokte grønnsaker legges i en s altoppløsning.
hermetiske grønnsaker
hermetiske grønnsaker

Slike produkter kan spises som en selvstendig rett eller siderett. For eksempel vil mais eller grønne erter være et godt tillegg til kjøtt. I tillegg er hermetiske grønnsaker mye brukt som halvfabrikat i salater, supper og andre komplekse retter.

Technology Secrets

Produksjon av hermetiske grønnsaker er en kompleks prosess som foregår i flere stadier:

  1. Tilberedning av råvarer. Først går grønnsakene til sortering, hvor kvalitetsfrukter skilles fra de som er uegnet til bruk (umodne, påvirket av skadedyr eller landbrukskjemikalier). Produktene sendes deretter til rengjøring. Der fjernes de grove uspiselige delene fra dem. For en slik operasjon brukes som regel spesielle mekanismer. Deretter sendes råvaren til sliping og kalibrering.
  2. Matforedling. Oftest utføres blanchering av grønnsaker på dette stadiet. For å gjøre dette behandles de med damp eller varmt vann i en viss periode. Maten blir deretter avkjølt for å forhindre mykgjøring av vev og tap av næringsverdi.
  3. Emballasje. Tilberedte grønnsaker legges i en steril beholder og helles med spesialløsninger ved hjelp av forskjellige dispensere.
  4. Capping. Beholdere med produkter lukkes med metalllokk ved hjelp av sømmaskiner. Dette gjøres for å hindre at luft kommer inn i tanken, som inneholder farlig mikroflora.
  5. Sterilisering er langvarig varmebearbeiding ved høy temperatur for å drepe mikroorganismer som kan forstyrre langtidslagring av tilberedt hermetikk.
produksjon av hermetiske grønnsaker
produksjon av hermetiske grønnsaker

Deretter lagres produktene og kan brukes om nødvendig når som helst.

Ferdig snacks

Ikke mindre populær blant folket er grønnsakssnacks på boks. De er flerkomponentprodukter som ikke krever ytterligere bearbeiding og er helt klare til bruk. Bare åpne glasset og legg blandingen på en tallerken. Slike grønnsaker spiller som regel rollen som en forrett eller siderett. Det kan være:

  • kaviar (zucchini, løk eller aubergine);
  • salat ("Vinter", "Nezhinsky" eller "Amatør");
  • grønnsaksgryte;
  • forrett ("Minskaya", "Hviterussisk med sopp" og andre);
  • fylt mat (paprika med grønnsaks- eller kjøttfyll).
grønnsakssnacks på boks
grønnsakssnacks på boks

Pate kan også brukes som snacks på boks. I dette tilfellet er grunnlaget grønnsaker stekt i vegetabilsk olje med forskjellige krydder og s alt. Og som et supplement brukes sopp oftest. Det blir en veldig god kombinasjon. En slik duftende blanding, dekorert med urter, vil være et godt tilbehør til for eksempel vanlige kokte poteter.

Anbefalt: